Boost up Selam,
korhan@sabanciuniv.edu ya mail atabilirsen iletişim bilgilerini ve 1-2 fotoğrafı hemen iletişime geçerim sahipleriyle.
teşekkürler.
Boost up Selam,
korhan@sabanciuniv.edu ya mail atabilirsen iletişim bilgilerini ve 1-2 fotoğrafı hemen iletişime geçerim sahipleriyle.
teşekkürler.
http://www.techturkey.com/forum/body...ir-numara.html
Sizi bu konuda ağırlamaktan şeref duyarız..
Projen guzel fakat zaman yanlis bu proje icin. İnsanlar fiber ile ilgilenmiyor artik. Tez inin ilk basinda performansa agirlik verebilseydin cok rahat malzeme cikardi buradan.
.
görsellik olarak orijinalinden ekside ( kimilerine göre ) performans olarak artı da ve asabi görünen .. drift araçları istersen drift academy antremanlarına gel istediğin kadar çek
yürüyen aksamdan motora kadar çoğu değişmiş .. görsel olarakda tamponu farı olmayan kırık araçlar var istersen![]()
Çok gösterişli bizim tabirimizle katliam yani 2000 in başlarındaki şimdi bize iğrenç görünen şeylerden çekmek istiyorsunuz ama size şöyle bir önerim var.
O salak salak bodykitlerin hiç bir amacı yok, illa bir felsefe üzerinden gidecekseniz ki tüm motorsporları bunun üzerine kuruludr, form follows function felsefesidir.
Yani gördüğünüz her değişikliğin teknik olarak bir artısı vardır, ve bu da ayrı bir güzellik katar. Rally araçlarının içini düşünün.. Sizce herşey güzel görünsün diye mi yapılıyor yoksa çok büyük oranda yarışa uygun sürücüye uygun şekilde mi tasarlanıyor düğmeler, göstergeler vs.. Sade ve işlevi çok olan her şey güzeldir.
Fotoğrafını çekeceğiniz aracın sahibine sorular yönelterek o değiştirilen ayrıntıları çekebilir ve ne işe yaradığını az çok fotoğraflarınızda gösterebilirseniz bence güzel bir iş çıkarabilirsiniz![]()
selamlar,
şu ana kadar 6 otomobili fotoğrafladım ve retouchları bitmediği için hepsini gönderemiyorum. fakat agustos itibariyle hepsini burdan paylaşacağım. ve proje bittiğinde sergi duyurusunu da yollarım.
bugüne kadar böcükmobil isimli bir vosvos projesini, fuar için üretilmiş bir tipoyu, nerdeyse herşeyi değiştirilmiş 74 model bir transamı, bir lotus evorayı, porsche gt3 ü ve bir hondayı fotoğrafladım
çektiğim ve retouchı kabaca bitmiş bir fotoğrafın linkini size mesaj atıyorum.
saygılar.
korhan.
+1
Her yeri fiberden yapma katliam araçları yapacağınıza amuse s2000 gibi en azından orijinal body kiti olan araçları konu alın..
mesela bu araç:
http://www.techturkey.com/forum/otom...mugen-rsx.html
sitede project cars ve fotoğraflarınız bölümünde biraz vakit harcarsanız örnekleri çok
arkadaşlar,
yorumlarınız için teşekkürler.
tasarımların bir çogunun motorsporlarında bazı ihtiyaçlara cevap vermek için ortaya çıktığının farkındayım. fiberle yapılan ya da kötü olan birçok modifyenin de bu üst düzey yarış otomobillerine öykündüğü bir gerçek.
kötü modifiye edilmiş, bir fonksiyonelliği olmayan tasarımların da farkındayım. fakat hak verirsiniz ki, performan arttırıcı takviyeler dışında görsel modifiyeler de bir amaca hizmet ediyor ve otomobil sahibinin beğenisini, kimliğini, karakterini yansıtıyorlar. dolayısıyla burada "form" un takip ettiği "function" ın, otomobilin esas üretim amacı dışında başka şeyler oldugunu söyleyebiliriz.
otomobiller günümüzde temel işlevleri dışında, stilleri, dış görünüşleri, hitap ettiği kullanıcı kitlesinin tarzlarıyla da pazarlanıyorlar adeta ikinci bir deri gibi kullananı kaplayıp onu temsil ediyorlar.
kısaca benim ilgilendiğim şey bu, ve bunu yaparken fiberleri, hondaları veya porscheleri pek ayırmıyorum. bu konudaki tercihi ya da kıstası, izleyiciye ya da otomobilin sahibine bırakmayı tercih ediyorum.
konu üzerine ahkam kesmek gibi bir derdim yok, zaten haddime de değil. "türkiye katilamda bir numara" başlıklı forum sayfasını işaret ettiğiniz ve bu kötü modifikasyonlardan dem vurduğunuz için belirtme ihtiyacı duydum.
eğer projem için uygun oldugunu düşündüğünüz bir aracınız varsa bana bir fotoğrafını ya da linkini yollayabilirsiniz.
mesaj atan hatta çekim için randevu veren arkadaşlar tekrar teşekkürler.
Amuse S2000 el değiştirdi sanırım,
Mugen RSX aradığınız gibi bir araç olabilir,
bu Minide olabilir ;
sahibi : http://www.techturkey.com/forum/memb...alakbayir.html
Ayrıca proje bölümünde güzel araçlar var,
mesela Ice supra'yı düşünebilirsiniz,
konusu : http://www.techturkey.com/forum/proj...e-gtx4294.html
Performans tamamen motora yönelik değil tabi ki ben de ondan bahsediyorum.. RSX konulmuş konuya.. sağ farının yanındaki hava girişi laf olsun diye değil mugen filtre taktığınızda tam olarak oraya oturacak giriş sağlanıyor.. işte önce fonksiyonu sağlayıp ondan sonra formu vermişlerGörsel olarak tabi ki de fonksiyonu olmayan şeyler vardır ama felsefesi olan çok şey var.. Otomobil dünyada, en azından benim gözümde kültür.. Örnek veriyorum; AE86 normal insanlara göre şahin gibi böyle basit bir araba gibidir.. Ama biz tarihini, felsefesini, teknolojisini herşeyini biliyoruz.. Çoğu ona krom jant taksa vuuuuuuuuuuuu der, bu kadar şey bilen adam çok daha basit görünen equip i takmanın ne demek olduğunu çok iyi bilir..
En azından benim istediğim şey, madem "otomobil" çekeceksiniz, teziniz için en iyisini vermek.. Araba değil otomobil çekebilesiniz diye![]()
söylediklerinizi anlıyorum ve katılıyorum. ben de bugüne kadar bahsettiğiniz gibi otomobilleri fotoğrafladım hep tezim için.
sahipleriyle yaptığım röportajlarla da hem onların ne düşündüğünü anlamaya hem de konuyu öğrenmeye çalışıyorum.
önerileriniz için teşekkürler, dikkate alacağım.
söylediklerinizi anlıyorum ve katılıyorum. ben de bugüne kadar bahsettiğiniz gibi otomobilleri fotoğrafladım hep tezim için.
sahipleriyle yaptığım röportajlarla da hem onların ne düşündüğünü anlamaya hem de konuyu öğrenmeye çalışıyorum.
önerileriniz için teşekkürler, dikkate alacağım.
Teşekkürler OnurGTI
öncelikle vw ini fotoğraflamayı çok isterim, diğerleri için de biraraya geldiğimizde, başka bir gün için konuşabiliriz (günde ancak 1 araç fotoğraflayabiliyorum.)
size PM da atıyorum, irtibata geçebilmek için.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)