gtip 'ini biliyorsanız burdan baktırayım ben ( ekonomi bakanlığındayım )
gtip 'ini biliyorsanız burdan baktırayım ben ( ekonomi bakanlığındayım )
Rs Racing Garage
MK2 Ford Focus Silver Bullet
BSİ Tercüme ve Danışmanlık Hizmetleri
Hala güncel ebay daki herhangi bi saticıdan yurtdişinda az rağbet gören 700 1000 dolarlik bi honda motorunu nasil getirtirim
Bende sorayım. Ebay felan değil. Normal bildiğin satıcı. Hemde çok güvenilir olanlardan. Sıfır km hiç kullanılmamış sandık motor var. Bunu ben şimdi alsam UPS cart curt neyse atıyorum 1000€'ya gerçek bedelinide yazdırsam üstüne. Elimde de banka dekontum olsa. Bu gelen ürünü sadece %20 vergi ödeyip alabiliyormuyum. İşletilmesede olur ama işletebilir miyim ?
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
abimle bizde sıfır motor yaptırmak yerıne 650 dolara rc motoru bulmustuk hatta tanıdıklar vasıtasıyla getirtecektik ama cok prosedür var giden kendı alıp getırmesı lazım yoksa cok zor gözüküyo abi
arkadaşlar yurtdışından motor getirtmek çok pahalıya mal oluyor.
gümrük ardiye , vergisi vs vs uzayıp gidiyor.
bu işi çok iyi bilenlere danışmak lazım.
ben almanyadan sıfır opel motoru getirttigimde gümrüge yüklüce para ödedim.
sıfır motor oldugundan ruhsata işletebiliyorsunuz.
yanlız önemli nokta var, motorun takılacagı aracın ruhsatında hangi hacim yazıyorsa o hacimdeki motoru getirtip taktırıp ruhsata işletebiliyorsunuz. ruhsatta 2000 cc yazıyorsa 2000 cc motoru işletebilirsiniz. yok ben 3000 cc getirip takacagım ve ruhsata işlettirecegim diyorsanız bu işi unutun çünkü kanunen taktıramıyorsunuz. eskiden oluyordu mevcut kanunda olmuyor kanun degişmiş.
Turbo Rider
Yamaha 1000r
ithal edilecek motor sıfır olmalı sıfırlanmış değil. Ayrıca manifoldlar falan üzerinde olursa bir araçtan çıkıp gönderildiği düşüncesi yaratacağından motor kullanılmış muamelesi görür ve ithalatı yapılmaz. Başka çözümler var ama önce motor nerede önemli olan o. Ve hangi araç motoru? bunlar bilinirse çözüme gitmek kolay olur.
1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???
Bulgaristanda bul koy trye gelen otobuse getir bunun fuati uygun kibristanda getirebilirsin fiat biraz fazla olur
ikinci madde demek oluyorki )kabaca hermalın bir kodu vardır gümrükde oda gtip no.su) bu nolardan biriyse ithal edebilirsin tabi müşavirlik bürosuna gidip beyanname actırmak işlemler ıvır zıvır sekilde olmak kaydıyla tabi mal tr gümrügne gelince kontorlu ıvırı zıvırı zahmetli masraflı isler
hala niyetli olan varsa Gümrük müsavirliginde calısıyorm sorabilirm nasıl olur prosedür diye
1881 - 193∞
bence ebaydan felan denemeyın bosuna 30 kılo sınırı var blok yasak.Kapak vs getırılebılır.Motoru satıcı göndermez göndersede gumrukten zor cekılır acık arttırmaya felan cıkar.Daha once vg30det getıren bırıyle konusmustum 10bın lıradan fazlaya mal olmus
bitane muşavir bul biraz para verirsen halledebilir ama normal kargolarla 30kılo sınırı var şirket adına getırebılırsın faturalı kargosu ardiyesi çekme işlemi aracı firma vs derken tr deki işlemleri bi 5 bin lira civar tutar ben fedexte calısan musavır arkadasıma sordugumda parçalatarak göndert demişti
Musavir fatura icin galiba ?
Buyuk ihtimal alirsam motor+sanziman olacagi icin gemiyle gonderilmesi lazim
Ardiye gumruk ve kdv icin dusuk faturayla daha ucuza mal edilebilir mi acaba
Parcalatmakda ayri masraf tekrar burda toplat yine masraf...
Motoru bide swap icin kullancam ama %30 hacim veya guc artisi ile yapilabiliyodu nedir suanki durum ?
peki bişey soracağım diyelim kendi hususi arabamızla bulgaristana gittik gelirken motoru aracın üzerine koyup gelsek herhangi bişey olurmu yada kamyonetle falan getirsek?
gümrükten araç x-ray den çıkışta ve girişte geçiyor. aracın resimlerinide çekiyorlar nasıl çıktıysa öyle girmesi gerek. jant bile değişse (teneke-çelik) sorun yaratabiliyorlar
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)