Avrupa 'daki egzos emisyon değerleri nedeniyle 1.6 olacak deniyor aslında uzun süredir. Şimdilik 1.2 deselerde ben 1.6 olacağına inanıyorum açıkçası.
Printable View
Avrupa 'daki egzos emisyon değerleri nedeniyle 1.6 olacak deniyor aslında uzun süredir. Şimdilik 1.2 deselerde ben 1.6 olacağına inanıyorum açıkçası.
teşekkürler beyler okudum , la o zaman niye üzdüler bizi bu kadar ? mazda kendi official sitesinden bile duyurdu gelecekteki wankel planlarını rafa kaldırdıgını ? Hayda..
Aynen yeni elen CEO öyle bir laf etmişti ama ondan 1 ay sonra falan yeniden ortaya çıktı üretilecek diye ... Çok fazla satış olmadığından o şekilde belirtti diye düşünüyorum ama deminde dediğim gibi spor araç ilgisi arttı yeniden ...
Toyota GT86, Subaru BRZ, Hyundai Genesis bunlar direkt olarak aslında RX8 in rival 'ı ...
E şimdi yeni Supra geliyor 60K dolar civarında olacakmış ... Zaten GTR ortalığı kasıp kavuruyor ... Yeni NSX çıkıyor ...
Mazda da piyasada adını aynı şekilde sürdürmek istiyorsa bunlara bir cevap vermek zorunda ... Ondan RX-7 de bence eskisi gibi canawar bişi olarak çıkmalı.
Ikuo Maeda tasarlıyormuş... En son 2 concept ide o tasarlamıştı.(yeni mazda 6 yıda o tasarladı) 300 hp nin altı olucakmış 2 veya 3 rotor olabilirmiş.İyice merak uyandı bekleyelim bakalım.Yeni mx-5 le beraber cıkacaklar tahminim
http://m1.autonews.fr/wp-content/upl...is-767x421.jpg
Hatta burada da güzel anlatmışlar
Mazda RX-7 Confirmed For 2017 Return | Reviews | Prices | Australian specifications
Ek bilgi wankel motor ilk olarak 1967 yilinda audi nsu spider da kullanildi.
Ardindan mercedes de olaya el koydu ve c111 protatip modelinde bu motoru kullandi ancak karsilastigi problemler ve yuksek uretim ve kullanici maliyetlerini gerekce gostererek projeyi askiya aldi.
Linkler geldikçe 1 sene öteye atıyor rx7'nin üretimini.
Birkaç tane daha link gelirse 2023 e kadar gidecek sanırım. :D
Japonlarin bir felsefesi var adamlar genel olarak boyleler.
Eger baska bir millet herhangi birseyi iyi yapiyorsa ve onlardan once kesfetmisse. Adamlar diyor ki onlar yaptiysa biz onlardan daha iyisini yapmaliyiz!!
Şundan emin olabiliriz yeni Rotary araç için, 40. yıl RX-8 2009 da geldi bize :) aslında avrupada dünyada 2008 oluyor :)
Bu mantıkta düşünürsek 50. yılı kaçırmak istemezler... Buda maximum 2019 demek :) e şimdi direk 50. yıl çıkartamayacağından bence max 2016-2017 de çıkmış olacak :)
http://img0.joyreactor.com/pics/post...ab-708530.jpeg
Doğrudur. Sadece dikkatimi çekti, genelinde farklı tarihler var. 3 ya da 4 sene uzun süre değil otomotiv sektörü için. Nasıl 2013 de honda 2016 da üreteceği type r için hedef belirtiyor ve spec ler az çok ortada ise, mazda da yakında yapacaktır bu açıklamayı.
Yanlış hatırlamıyorsam Mazda, rotary motoru asıl motor olmaktan çıkartıp hibrit araçlarda bataryaları doldurmak için kullanacaklarını açıklamıştı.
Aynen madem o yapiyor ben nasil yapayim birakin yapmaya devam etsinler :) millet olarak kucumseme baabinda soylemiyorum ama bu arap milleti enterasan millet...