Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
2005 senesinde 96 mıydı 98 miydi yalan olmasın bi eclipse getirmeyi düşünmüştüm moldovadan dönerken.aracı orda 6k $'a alıcaktım ama buraya getirmek için 12k $ para gerekiordu vazgeçtik.ardından tr'ye dönünce bir arkadaşım misafir gibi gelip 6 ayda bir adalara çıkış giriş yaparak yabancı plakayla burda takılınabiliceğini söyledi.bu konuyu da araştırabilirsiniz.ayrıca Zelenoi Card dediğimiz çifte vatandaşlık kartım olmasına rağmen , istenilen meblağ buydu![]()
Atlas Motorlu Araçlar
Denizli
pardon yanlış bilgi vermişim..
biz daha yeni e 220 cdı aldık araç 150 hp.. 26.000 euro ya geldi bize..40.000 de araç 2006 model.. gumrukte hiçbir vergi odemeden girdik..
aslında kw cinsinden hesaplanıyormuş vergi olayı ... yanlış hatırlamıyorsam 120 kw ye kadar vergi alınmıyormuş..buda 155 -160 hp civarı yapıyor...bunun üstüne çıktığında kw başına 35 leva (bulgar vatandaşı olduğumuzdan) para vermek zorunda kalıcaktık. ayrıca 6 ay beklemene gerek yok yolları var.
Fedakarlık yoksa zaferde yoktur.
eskiden en temiz iş yarıs arabası diye sokup yılda bikere bulgaristana girip cay içim geri gelmekti tabi araba o arada calınmadan,
şimdi arac hangi gumrukten girdiyse ordan cıkması, aradan zaman gecmesi vs gibi seyler cıkmış sanırım
bu konu cok konusuldu sitemizde.benim merak ettiğim şey aracı TR ye cift vatandaş olarak soktuk.6 ay gezdi geldiği ülkeye geri gitme vakti geldiğinde,bu aracı burda pert ettsek her hangi bir sorunla karşılaşırmıyız?
OEM+
eskiden alman plakalı getirirdik..
750 falan..6 ay burda 6 ay orda..
gece 11.30 da çıkış yapıp
1 gibi tekrar geri dönerlerdi babamlar
yada kumarhaneye gidip haftasonu takılırlardı..
hala geçerlimi o sistem..
Kork!!sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak...
değişti he anladım kötü olmuş o
neyse yapıcak birşey yok demekki..
yinede sağlam bir araştırmak lazım..
ama umudum kalmadı..
Kork!!sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak...
1- vergisiz fiyat =100 tl
100*1.84=184
184*1.18 =217.2tl
yani %84 OTV ve %18 KDV gelecek. navlun vs transfer ücretleri hariçtir.
ayrıca diğer bir konu ise yabancı plaka ile gelen her araç 6 ayda bir gümrüğe giriş çıkış yapacak. ancak Türkiye sınırlarında 2 yıldan fazla kalamıyor. 2 yıl dolunca TR plaka takılması zorunluğu geldi.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)