Pisti kısaltmamışlar ki, onarım sonrası kendisi kısalmış, organizasyonda "pist 402 metredir zaten" diyip ölçmemiş onarım sonrası.
Printable View
ayrıca google earth dan konyayıda ölçtüm durum bu hata payı en fazla - +1m fark 4-5 metrede olsa Türkiyede tam 402 metrelik pistimiz yok
http://i47.tinypic.com/29xsmfo.jpg
Pıstın egımı hesaplanabılıyormu?
Ve kalkıslarda ruzgarın hızını ve havanın nemını olcen alet var mı?
Abi sende şey buldun şeylisini arıyorsun yani:)
Cok basit bir islem bu egim hesaplamak. Haritacilar yapa en basiti Pbox dan dbn almak. Antende varsa 0,001 hassaslikla olcuyor.
Edit:canberkde yazmis...
Ee peki şimdi nolcak konya manisa yetkilileri ne gibi değişiklik düşünüyo
Bence pistler 402m olana kadar yarısları iptal etsinler. Bizde Antalyadan kalkıp Akhisarda mükemmel bir organizasyonla gerçekleşen drag yarışlarını izleyebilmek için mazot yakmayalım. Antalya da olsun yarıslar bundan sonra
konunun muatabları bu konuyu görmüyorlarmı ? bundan sonra ne yapılması gerekdiği hakkında detay vermeleri lazım..
arkadaslar yapmayin etmeyin, dunyada 0 egimli bir asfalt yoktur, kenarlara dogru 2 derece verilir diklemesine gore de elden geleni, 1 derece egim olsa bu pistte 400 metrede cok farkeder, driftbox yerine teodolit vb gibi haritacilik malzemeleri ile olculmeli, ki o asfalti dokenlerde o aletler vardir
Triangle Calculator
alin burdan 1 derece ile denemeler yapip hipotenusu hesaplayin
konunun muhattapları sürekli takip ediyor yazılan çizileni ve sıkıldılar bazı ileri geri yazılardan...3. yarış yapılacak olursa gerekli açıklama yapılıp,eksikler giderilip pisti tam 402 mt haline getirmeyi planlıyoruz,net detay budur( soğuk yazım size hitaben değil,yazılan olumsuz hatta ileri geri mesajlaradır,üzerinize alınmayın )
Egımın asagı dogru olmasından bahsedıyorum,yarıs pıstınde,ozellıkle 402mt yada 1mil yarısı olan yerde yapılmazkı?
Ayrıca yagmur drenajı bu pıstlerde mınımumda,***** yagmurda kalkıs yapılmıyor. Ancak yagmurun asfalt uzerınde kalmaması ıcın mınımum degerde bombe yapılıyor.
Harıta malzemelerı onermıstım ama olculecek yer cok kısa oldugu ıcın,Pbox ıle kontrol saglanabılır.
Zaten asfalt dokulurken harıta uzmanları gelmıstır dıye dusunuyorum.
Nem fazla rüzgar ters yönde olursa sırası gelen yarışmayacak mı?O zaman bir yarış bir hafta sürebilir.
Edit:Buyrun noktalama işaretleri(,,?.)