Pejocan hangi dunyada yasiyorsun imzandan noslu 106 suren 13.3 yazmisin hilminin en iyi suresi 11.2 hadi pist 50 metre kisa 1sn de ordan verelim 12.2olsun bendende 1 sn veriyorum 13.2 olsun yine senİ geciyor, hala ssen satastin diyorsun
Printable View
Pejocan hangi dunyada yasiyorsun imzandan noslu 106 suren 13.3 yazmisin hilminin en iyi suresi 11.2 hadi pist 50 metre kisa 1sn de ordan verelim 12.2olsun bendende 1 sn veriyorum 13.2 olsun yine senİ geciyor, hala ssen satastin diyorsun
Yahu motor forumlarında akhisar süresi üzerinden atar yapan bir konu-yazı-cümle arıyorum ama bulamadım, bir link verin de görelim motorlara pist kaç metre kısa ölçülmüş olsa yetiyor pistteki son sürenin eşitlemesi için? :D
uzatmaya gerek 11.2 yi konya pistinde yapamayacağını kendide biliyor.noslu 106 yı sattım dedim zaten yukarılarda....allah büyük buluruz hilmi kardeşimle yarışacak bir araç ...sende hangi dünyada yaşadığımı öğrenmiş olursun.... :)
hahh yaaa kardeşim benim ne kadar sürtüşsekte emin ol güzel insansın...herkese iyi geceler dilerim ...yılmaz doğan :)
Edebimizi bozmadigimiz surece sonuna kadar
Sanada iyi geceler abi
ben kimse hakkında konuşmam pisti bilmem sadece diyebiliceğim pist 402 metre denildiyse rkadaşlar 402 metre olarak yola cıktılarsa ve pist 400 metrede gelse bu yandır 395 veya 375 gibi rakamlar syleniyor benceyanlış neyse o olması lazım.
söyle özetleylim konuyu
ahmet istanbulda 402 mt olan pistte 10sn zaman yaptı
hasan akhisarda 402 mt denien pistte 10 sn zman yaptı
sizce o pistlerde biri 390 mt bile olsa sonuçdan ne çıkar ?
bu arada son mesajımı hilmi kardeşime yazmıştım....:)
Oku oku makarnayı lapa ettik :D
tekrar pisti ölçen olsada düzgün bi sonuca varılsa bari... kaç metre fark var yok öğrenmiş olsak...
konyali arkadaslara gun dogmus hemen saldirmaya yer bulmuslar rpmraceevents organizasyonunu zedelemeye calisiyorlar. arkadas sizin 402 metre pistiniz varda ne oluyor sureyi elle baslatiyorsunuz, zemin pis, hatta yarisi bitiremiyorsunuz en azindan bu adamlar adam gibi organizasyon yapiyor.
motor forumlarinda bir konu bulamadim ama cumartesi motor mevzu oldu inanmayan dogan kirbac i arar sorar, biz 390 400 500 200 farkrtmez 9.358 gittikten sonra akhisarda dogan kirbacin oglu kendi motoruyla 4,5 kere kalkti ve 9.5 kusurlerib altina inemedi hatta orhan ustada bunun uzerine yeter kardes motoru yakican dedi mevzu bu mudur?
gecen yarista msky 9.995 gittigindede baslangic bitis ayni yerdeydi? ki bu araba uzun zamandir gecen sene konyadada akhisardada 10.05 gidiyordu demekki hesap tam dogru.
vht faktorunu yabana atmayin biz vhtden kalmaik dp ile msky da vhtsiz kalkti ama ozellikle 2 ceker turbolar mesela gecen yaris bizim 10.8 giden gc8 ile hilminin arabasi kafa kafaya kalkiyordu 2 ye atinca vhtsiz yerde gc8 geciyordu ki bu yaista 2 viteslerde vhtde bitiyordu 3 de vhtsiz devam ediyorlardi.
konuyu geç gorduk çekırdeklerı bakkala goturımde onun yerıne soğuk su alım anca soğuk su içilir bu saatten sonra :(
biraz destek olun destek !! kaç metre olduğunu araştırana kadar benimde ne katkım olur diye araştır.
ben tek sunu anladım modifiyeli arabanmı var derdin var arkadas bu nasıl bir istir ya :D atarlı giderli hersey burda canı sıkılan ona buna saldırıyor komik yani ama
sunu diyebilirim cidden akhisara gitmis butun yarısları izlemis biri olarak organizasyon Türkiye şartlarında cok iyidi herkesin arabasına emegine saglık olan bittikten sonra tartısıp konusmak yersiz bence
valla o kadar video koyulmuşta ya finish çizgisi motorlarda daha gerideyse?
en güzel tarafı gece çadır kurmak ve sabaha karşı saat 5 te vtec e ayar yapan arkadaşların vtec açma sesiyle uyunmak :D
arabam yok huzurum var her gece biri aramıyo:)))
şu konudan çıkardığım, iyiki akhisara dahil edecek bir arabam yok :D
ortalama olarak turbo arabada şu süre atmosferik arabada şu süre şeklinde ne kadar oynuyor ivme kac km ile geçtiği finisden vs gibi tahmini bi süre hesaplasak
ilgi Çekici bi saptlama......
Aramızdaki dostluk, arkadaşlık, beraberlik, dayanışma.. birilerine batar olmuş. Konuyu açan arkadaştan bahsetmiyorum, yanlış anlamasın. Konu içinde geçen bazı yorumlara gözüm çarptı. Pist ile ilgili gerekli açıklamalar yapılmış zaten artık bazı arkadaşlar nereleriyle okuyorsa yorum yapamıcam. :icon_tup:
yahu adam kötü bişey dememişki organizasyon emeği geçenler 10 numara demiş neden pistin kısa olduğunu bildiğiniz halde 402 mt yazdınız demiş... sonra konuyu honda pejo kavgasına daha sonrasındada 2 teker 4 teker kavgasına çeviriyorsunuz...
Akhisar organizasyonu sunu gosteriyor memlekette adam gibi yaris izlenecek tek yaris yeri var suan oda akhisar
Ankarada ve konyada maalesef yaris yapilamiyor uzuluyorum
İstanbulda 400 mt pist yokmu
daha önce hesapladım,
Bu sınıf 6 için.Alıntı:
Yukarıdaki örnekten, mesela Batu'nun aracını alalım,
395 metredeki finiş çizgisinden 192Kmh hızla geçiyor.
O anki hızı 192 Km/saat , yani 3.2Km/dakika, yani 53m/saniye.
Saniyede 53 metre gidiyorsa, 7 metreyi 0.13 saniyede kateder, süresine 0.13 eklemek gerekir.
Hadi sınıf 1 için arabanın bunun yarısı kadar hızlı olduğunu, finişi 96 kmh ile geçtiğini hesaplayalım, (ki kimse 400 metrede 100e çıkamayan bir arabayla oraya gelmez)
bu durumda dakikada 1.6km, saniyede 26.5 metre gider. Yani pistin 7 metre kısa olması süresini saniyenin 4te1i, 0.26 saniye etkiler.
Bir de pistin 7 metre değil de abartıp 50 metre kısa olduğunu düşünelim, araba yine bu farazi 350metredeki finişten 192kmh ile geçsin, (ki DP 200'ün üstünde geçiyor.)
350 metreden sonra hiiç hızlanamasa, aynı hızla gitse yine fark bir saniyenin altında çıkar. Bu hesap 50 metre için, ki böyle birşey yok, araçların sürelerinde 1 saniye fark hiç yok...
Demek ki pistin ölçülen hali ile alınan derecelere hızlı sınıfta 0.1 saniye, atmosferiklerin en yavaşında ise maksimum 0.2 saniye eklemek lazım, daha fazla değil. Zaten iyi kalkış ile kötü kalkış arasında pilotaj farkı bile bundan fazla çıkıyor..
Son olarak, aynı metrajdaki aynı pistte aynı gün Doğan Kırbaş gibi duayen bir ağabeyimizin motorunun oğlunun pilotajında yaptığı süreler de belirtildi, pist kaç metre olursa olsun aynı şartta aynı gün yapıldı ise kıyas kabul eder.
Ha, ülkemizde 4 tekerler normal motorlarla yürür hale geldi, ama drag için hazırlanmış bir motorun iyi pilotaj ve pistte yapabileceği sürelere gelmek için hala daha var bence, bu pist yeni yapıldığında drag busalar 9.5 yapıyordu VHT olmadan, bildiğim kadarıyla bu yıl son yarış rekoru da 8.4 saniye.http://i835.photobucket.com/albums/z...g/DSC_0629.jpg
ben sehsen gelip ölçülmesinde yardımcı olmak isterim düzeltelim 402 metre olsun elimizden gelirse dboxımı alıp çarşamba ucakla gelebilirim :D
bu tarz uzak ölçümler metreyle falan olmaz, lazerle de olmaz menzilden çıktığı için... inşaatlarda kullandığımız 'distomat' tarzı makineler ile start-finish noktaları işaretlenebilir...
Aynen ozgun yada herhangi navi cihazida olur yada pro metreler.
Mumkunse pist uzatilir...
şimdiye kadar yarışılan pistlerin tam 402 olduğunu kim garanti edecek,sonuçta her araç aynı finiş ten geçmedimi 20 metre daha uzun olsa herkesin süreleri 2 salise yukarı taşınır gene değişen bir şey olmaz.