bu işin arkasında başka birşey olmasın :D konyada king im fln gezenler :D
Printable View
bu işin arkasında başka birşey olmasın :D konyada king im fln gezenler :D
The end valla düşünmedim degil ha :D
Didim deyim gece donucem aracimda teker metrede mevcut donuste olcerim bende.
Pistin tamami 772 metre
Start ile finish cizgisi 327,30 metre
Direkler arasi pistin sonundan basina dogru 40 metre araliklarla fakat finishden sonra starda dogru 46-44-42 metre farkli farkli araliklarda
Pistin 400 metre olmasi icin ilk sensor parke ile asfaltin birlestigi yerden finish inde finish cizgisinden 17 metre sonra yani yaklasik duvardaki siyah boya bitimi ve yesil baslangicinda olmasi gerekiyor.
Yaptigimiz olcumlerde kullandigimiz metre kalibleri olup belediye asfalt uretim tesisinde kullanilmakdadir.
:eek::eek::eek::eek:
ee şimdi ne olcak
Nasil yani? Bu olcume gore akhisar korfezden (278m) sadece 59 metre mi uzun?
Yok canim daha neler....
327 metre olması imkansız...
O pist büyük ihtimal 380metre çıkacak :)
Uzunluğu kısalığı biryana Organizasyon ,arkadaşlık dostluk muhabbet yardımlaşma on numara ..Seyircinin pit alanına daldığı arabaların üzerinde foto çektirdiği milletin avadanlıklarını uçurduğu bir yer değil...Rpm ekibi imkan varsa finişi ileri aldırıp yarışı 402mt üzerinden yaptırırsa çok daha iyi olacak:icon_tup:
vay be 327.30 mt cıkmıs olcumlerde kafam ıyıce karıstı
I-HANN bey yanlış anlamayında 327 cok iddiali bir rakam oldugu icin, siz bu ölcümü nasıl yaptınız, kimin eşliginde vs biraz detay verirseniz seviniriz.
327 imkansız gibi geldi bana..
Gercekten cok ilginc simdi bide buyurup burdan yakalim
Sizede tesekkurler ugrasmasiniz olcum
İcin
...........
yok artık daha neler yaaaaa iyice boku çıktı bu olayın
Drahte öldüm gulmekten yaşa :)
büyük sıkıntı :)
Valla konuyu her açtığımda tekrar tekrar şaşırıyorum bu kezde herkes ayrı bir teknikle ölçüyor ölçümler farklı çıkıyor...
yaw birinde ölçüm yapacak tekerlek yok mu gitsin baksın koca şehir...
koca foruma bi topoğraf bi harita mühendisi yokmudur yahu
harbi bu pist tam kac metre ? bilelim de hesabimizi ona gore yapalim kendimizi kandirmayalim.
ben maksimum 15 metre kisa yani 390 metre civari yarislar yapildi bu sene diye biliyorum, dogrusu nedir?
ahmet diyor 395 metre diger arkadas diyor 327 metre arada daglar var.
google earth da daha önce de ölçmüştüm 396m geliyo iki çizgi arası fakat bu resımin görüntü tarihi yani uydu 10-11-2009 da çekmiş , pist tadilata girdiğinde kaç metre kısaldı onu tam bilen varsa 396-xx= şimdiki uzunluğu bulcak şehir efsanesi yapmaya gerek yok tam olarak bilen yazsın isteyende google earth dan açsın ölçsün çok uç noktalarda bi değer çıkmazsa finish ileriye alınarak sorun giderilmeli
http://i46.tinypic.com/28jkx35.jpg
pıst starttakı cızgıden ıtıbaren 402 mt olarak bılıyorum bende cunkı cok motorsıklet yarıslarına gıttım akısara ama arabaları gordugum kadarıyla cızgının bıraz ılerısınden kaldırmıslar.. start lambası da bu kadar yakın deıldı yanı ordan fark edın
pardon pardon yanlışlık benden kaynaklanıyo hemen durumu duzeltıyorum :) yerdeki beyaz seritler pistin eski halinden kalma.ölcümü painte aktardım :D
http://d1207.hizliresim.com/z/p/9x7xb.png
ölcümlerde direkler aralarında 15-20 cm farklılık cıkabilir.
Start daki demir direk derken surelerin gosterildİgi tabelalarin asildigi demir direkmi
Aynen öyle
eğer o direkse start daha geriden başlıyo yanlış hatırlamıyosam
rpm events den görevli biri bilmiyomu kaç metre oldugunu buraya yazsa bide geçen senelere göre pist kısaldımı uzadımı onun bilgisini verse, ortada hatalı bi durum var onu düzeltmemiz lazım
rpm ekibi pistin 395 metre olduğunu söylüyor zaten
biraz daha kassak 300m. altı çıkarırız..:)
ben şahsen 11m. kısaldı gibi biliyorum ama finishden de uzatıldı gibi hatırladım demekki yanılmışım finisden de uzatılmamış.
402m. olarak lanse edilmeside bizim yanlışımız ama konuları açarken , diger yarış konularından copy paste edilmişdi. onun arkasınada sıgınmıyoruz ama...
bu sene içinde normalde drag org. akhisarda yapmayacaktık.çünkü pist tam olarak hazır halde deildi!!
bir anda olan bir organizasyondu..
rekor muhabbetlerine gelince vht nin gerçekden pistde etkisini gördük..
bence rekor yapanlar, tahminim rekorlarını üstüne 0.2 - 0.4 sanise eklerlerse gerçek sürelerini görmüş olacaklar.
402m. olarak lanse edilmesi bizim suçumuzdur.( gerçi pist kısalıgı bilenler vardı)
bu durumda istenilmemesi halinde diger yarışı yapmaya biliriz,pistin tadilatı bitene kadar.
yada
elimizdeki pist bu deyip kullanmaya devam etmeliyiz.
birde finish uzatabilme olayınıda akhisara gidip ilgileniriz olursa olur olmassa yapacak şimdilik bişey yok.
Bir 327 dedin, şimdi 367 diyorsun, sonra da direklerden direklere ölçtüm diyorsun.
Bu hesap aydınlatma direklerinin arasının toplanması ile mi, yoksa bir kerede tekerlekle gidişle mi?
Bir kerede starttan finişe tekerlekle gittin mi, yoksa her seferinde aydınlatmaların arasını ölçüp toplamı mı aldın?
Yarışın zaman ölçümlerinin gösterildiği tabeladan başlamadığını biliyorsun herhalde? Start olarak aldığın yer yanlış.
Ama sonuçta gidip ölçüm yaptın, senden öncekiler gibi senin de eline sağlık...
Bana bu konu "ölümü gösterip sıtmaya razı etmek"e döndü gibi geliyor, 327 diyip "aa yok 377 imiş denecek en son" :)
Şimdi son ölçümü doğru kabul edersek, bir de start takı ile start çizigisi arası mı lazım bize?
Berezilya dizisine döndü konu, her gün yeni helecanlar...
la biriniz gidin bakın gps ile ya, navigasyon da olur bu kadar basit. bari metresini öğrensinler merak eden çok kişi var anladığım kadarıyla..
327 metre yerdekı ıkı beyaz cızgı arası
demır dırekler arası
elektrık beton dıreklerinın arası
pistın toplam asfalt uzunlugu
fınıshden startda dogru olcum tek tek yapıldı
tek yanlıs olan sey olcumlerı arabanın bagajında unuttuk ıstanbuldan telefonla olcum ısteyınce yerdekı ıkı beyaz serıdın olcusunu bana soyledıler 327 metre dıye yanlıslık sadece ordan kaynaklandı pıstın uzatılmadan oncekı halı yada yanlıs boyanmıs yer onu bılmıyorum sonucda paınte aktardım net olculerı ,
fınıshden ,ılk asfalt baslangıcı 390 metre
fınısdekı demır dırekler start dakı lambaların baglandıgı dırek arası 367 metre
sonucda pıst 390 metre asfalta sahıp ( fınıshden starta tekseferde yapılan olcum ) fınısh cızgısıne kadar bunun nekadarı start ıcın kullanıldı bılmıyorum.
Teşekkür ederim.
Şimdi, eğer finiş takından asfaltın başladığı yani parkenin bittiği yere kadar 390 metre ölçtü isen, motodrag yarışları da parkeden başlamadığına göre, (ki oradan başlasa bile buna göre 12 metre eksik) pistteki tüm süreler çeyrek mil olamaz mı diyorsunuz?
Ben bu sayılardan bunu anlıyorum, eğer sizin ölçümler doğru ise pist inşa edilirken bile 402 metre olmadığını belirtiyorsunuz...