dostum basta sen olmak uzere hepinize ilginizden dolayı tesekkur ederim.suan icin turbomun kalmasına ve acele etmemeye karar verdim.hayırlısı diyelim ama allahın izniyle kısa zamanda rot sahibi olcam buda son kararım :D:icon_tup:
Printable View
kurt kopegı nası calınır anlam veremdım hele bıde yetıskını .. yabancı ıle tanıdıkı ayırt edemedı mı kı? bırı calmaya kalksa bı ıkı kılo et kopartması lazımdı . benımde 9 aylık goldenım war suan sgıtımde bugun gıttım gordum cok uzuldum yaw baya bı ozlemısım ınsan gıdınce fark edıo.. umarım benımkını calmazlar.. :S
Konuyu şimdi gördüm,her ikisininde olması cok guzel olurdu ama maliyetlerini göze alıyorsan köpek almanı tavsiye ederim.Hayatta sana kazık atmıcak ender canlılardan en yakın dostun olur.Herseyden önce o bir can taşıyor.Bende 1 tane alman kurdu 1 tanede golden var ve cok mutluyum turbom olmamasına rağmen :)
bu arada dogo argentino baktınmı hiç? yada şöyle de sorabiliriz aramızda dogo argentino sahibi varmıdır?
ianılmaz bi köpek ya, adına sevindim, ben dogo & danua diyorum.. :)
evimiz müstakil olsa alırım bi dogo:S
fiyatları ne kadardır yaklaşık olarak?
Valla arkadaşımda 1 tane var oda bi arkadaşının çiftliğinden almış, çiftliği olan çocuk 4 aylık dogoya 1500YTL istiyodu. Dogonun amacını biliyosunuzdur, arjantinde pumaları kovalamk için üretilen bi köpek, bir diğer adıda beyaz ölüm;)
aşırı güçlü ama gücünün farkında olduğu için hiç bi ortamda kendini tehdit altında hissetmeyip -bu yüzdende pek havlamayan- bi hayvan ya, walla benim de bildiğim adam gibi bi dogo almak için, 1500 ytl falan gözden çıkarmak gerekir, ama 5000 ytl ye kadar çıkıyo fiyatları.. sağlam egitimlileri falan... bide dogo alıcaklar için, burnunun tam siyah olması ve karın bölgesinde benekler olmaması tercih nedeni olmuştur her zaman.. çok daha güzel oluyolar... :) ( o soyunun tam safkan olduğunu gösteriyomuymuş neymiş, gerçi köpegin soyunda bi ton köpek olduğunu düşünürsek bu çok da problem deil....) bide tek gözünün çevresinde siyah tüylerle oluşan bi daire varsa, oy oy oy oy.. :D
Şimdilik 2 ay sonra pittbull yavrusu alcam, babasıda rednoose cinsi ;) çıkanlardan rednoose olan dişiyi alcam daha sonrasında dogosu yavrulucak ve ondanda bi yavru kurtardımmı evde olacak 4 tane köpek:rolleyes:
heralde bahçe tarzı bi boş alanın var.. ah ah, benimde olcaktıki...:) danua mı özledim walla..:) şanslısın..
dogo adam yer beaa:Den güzeli bitane golden alcen dove şampuanla yıkayıcan tmm
dogo cok guzel hayvan bi arkadasımda alcak, bu aralar dogurcaktı.ama ben rotcuyum:icon_tup:
American Staffordshire Terrier
http://img86.imageshack.us/img86/7431/1100013ou6hy1.jpg
Temel Özellikleri:American Staffordshire Terrier'i çok kaslı, tıknaz ama çevik, boyutlarına göre aşırı güçlüdür. Geniş, güçlü bir kafası, kısa bir burnu ve çok güçlü bir çenesi vardır. Kulakları genelde kesiktir ki bu isteğe bağlıdır. Gözleri yuvarlak ve siyahtır. Dişleri makas gibi üst üste geçmelidir. Kürkü kalın, kısa, parlak tüylerden meydana gelir. Her renk olabilir. Kuyruğu ucuna doğru incelir ve en ucunda bir nokta halini alır. Kulakları diktir.
Neler Yapar?:American Staffordshire savaşcı Pit Bull Terrier ile asla karıştırılmamalıdır. Provoke edildiğinde cesur ve ısrarcı bir dövüşçü olsa da ve bu içgüdüsünün sıkı, müşfik bir eğitimle bastırılması gerekse de, onun insanlara karşı temel mizacı yumuşak huyluluk ve sevecenliktir.
American Staffordshire Terrier iyi huylu, eğlenceli, aşırı sadık ve ilgili bir aile köpeğidir. Büyüklerle de çocuklarla da çok iyi anlaşır. Hemen her zaman itaatkardır, sahibini mutlu etmekten başka bir şey istemez. Çok cesur ve zeki bir bekçi köpeğidir, hayat doludur. Sahipleri ve bölgesi için aşırı korumacıdır, onların uğruna düşmanıyla ölene dek savaşır.
Bu ırk acıya karşı çok toleranslıdır. Gençken iyice sosyalleştirilmelidir aksi halde saldırgan olabilir. Diğer köpeklerle bir arada olduğunda mutlaka kontrol altında tutulmalıdır. Bu köpekleri ev hayatı için terbiye etmek biraz zor olabilir. Bekçilik konusunda inanılmaz başarılar gösteren bu köpekler, aynı zamanda arkadaş köpek olarak da itibar görür. Düzgün eğitildiği takdirde, çok iyi bir köpek olur.
Tarihçesi:19. yüzyılda, İngiltere'nin Staffordshire bölgesinde, Bulldog ve çeşitli terrierlerin çiftleştirilmesi sonucu kaslı, aktif ve dövüşçü American Staffordshire Bullterrier ortaya çıkarılmıştır. Amerika'ya getirilince Amerikalı üreticiler tarafından bu ırk tercih edildi ve hem ağırlığını arttırdılar hem de kafasını güçlendirdiler. Artık ayrı bir ırk olarak tanınan Amerikan Staffordshire, İngiliz akrabası olan Amerikan Bullterrier'den daha cüsseli ve daha ağırdır.
1900'de köpeklerin dövüştürülmesi Amerika'da yasaklandıktan sonra, bu köpeklerden iki nesil geliştirildi. American Staffordshire şov amaçlı üretildi, American Pit Bull Terrier ise yasal olmayan köpek dövüşlerinde başarı sağlamak için saldırgan bir mizaçla yetiştirildi. Artık günümüzde ikisi ayrı ırklar olarak tanınıyorlar. American Staffordshire'nin yetenekleri arasında bekçilik, koruma, ve çeviklik sayılabilir
ALINTI....
Bence budur=)
american bulldog al abi :D alacaklarım bitsin bi kaç isteğim war elime para geçsin direk alıcam american bulldog.
şu öğrenci hayatım bi izin verse kesinlikle bi dogom olurdu... :)