birisi hediye eder elbet, petshoptan gidip alma hastalıklı oluyorlar bazen.. misal teoman aldı petshoptan gecenlerde yavru rot... hayvan 1 ay sonra öldü. cok kötü oluyor insan tam alışmışken kaybedince.. o yüzden khan'nın yavrusunu bekle derim...
birisi hediye eder elbet, petshoptan gidip alma hastalıklı oluyorlar bazen.. misal teoman aldı petshoptan gecenlerde yavru rot... hayvan 1 ay sonra öldü. cok kötü oluyor insan tam alışmışken kaybedince.. o yüzden khan'nın yavrusunu bekle derim...
turbodan sıkıldın herhalde bı degısıklık arıyorsun ben bı kopek ıcın turbomdan vazgecmezdım....![]()
megane 1.6 16v 2003
2.0 ıde f5r swap
60mm duz boru otto son susturucu
aem ıntake
kopek almak akıl karı deıl bence ben hiç tasvıp etmıyorum tamam hayvan ama yok abı ben bu zamanda boş para kopege harcamak gecen donem ark rotuna 9 tane tavuk pırzola nebuya mıllet ac valla kopekten vazgec turbona bın gıtsın![]()
www.honda-tech.com
hocam araba köpek, çok hassas iki konu, ben öncelikle şundan yanayım; yani öleceğini düşündüğün için köpek sahibi olmakta tereddüt etmek biraz yorucu bi düşünce, buna şahsen katılmıyorum... he küçükken tavşanım öldüğünde bile 2 gün komadaydım ama deger...şuana kadar kuştu, balıktı, tavşandı bi ton arkadaş edindim
ve 3 köpek sahibi oldum... uzun soluklulardan biri iskoç çobandı, yanında durmayınca yemek bile yemeyen bi tip, bi süre sonra artık okul sebepli bakamadığımız için göndermek zorunda kaldım eziyet etmekten iyidir diye... biri danua ydıki hastaydım hayvana...uzun süre sonra bi köpegi himayesi altına aldı, ondan geçen uyuz la kurtaramadık... bütün bunları yaşama olasılığına ragmen bir hayvan sahibi olmak, süper bişe... kesinlikle gerekli, ama turbondan vazgeçip alacağın bi köpekle olmaz bence bu... bakarsın almak için o teması yakaladığın köpegi alırsın.. biraz sevgili mevzuuna döktüm olayı ama idare edin..
bence gerçekten öyle...
bu arada danua yı tarcih ederdim yerinde olsam.. yada boxer, rott yorar adamı...
Berk sende önce arabayla uğraşıyordun köpek aldın ounla ilgilenmeye başladın fotograf makinası aldın köpeği bıraktın baktın mazeme yok köpeği yanına aldın baktın mesafe uzak köpeğide arabaya aldın tüm hepsinde anlaşılan geriye dönüş bir özlem var .
turboyu tercih ederim köpeğin derdi turbodan çok daha büyük en önemlisi köpek için vakit lazım . TURBO derim cadde de yanına b,r araba geldiğinde ahhh eskiden olsan ben senin içinden nasıl geçirdim diyip dövünmek var yada gazlayım dikiz aynasından arabaya gülmek var
bu arada kopeklerle ilgili kabataslak bi bilgi vercek olursak eger;
ilk 1 yil boyunca biton ašisi var suanda asilar n kadar bilmiorum TR'de 3 sene evel ben tanesini 30Ytl ye yaptiriodum 1yil icinde 8-9 tane olmasi lazim.
1yil dolduktan sonra heryil 1kuduz+1karma šeklinde gidiyo
ilk 6ay kuru mama veriyim sonrasinda normal yemek veririm diye bišey soz konusu degildir..bu aldiniz hayvanlar sokak kopegi degil n bulursa yesin.!eger onun size bagli sadik kalmasini DAHA UZUN OMURLU olmasini,daha fazla yasamasini istiyosan kaliteden feragat etmek durumun soz konusu bile olamas..
ilk 1yil 8-9 ašisi var dedim ancak genelde ilk 1yil icinde cogu kopek ufak tefekte olsa hastaliklara yakalanirlar..+masraflarida var anlicaan..bu arada ilk kopegin olcaksa eger biraz daha ciddi dusunmeni oneriyorumdaha evel yazdiim yorumda oldugu gibi bi bekle bi 6ay arastir hersegini kopegin
rotlar asiri derecede pis kokarlar taniyanlar besleyenler bilir..en basit ornek roy ustada sanzimanim yapilirken taysin yikandi demisti roy ogun gercekten temiz kokuyodu ertesi gun gitttigimde bildiin nasi desem bole koyun gibi kokuodu berbat bisey
normal yemek vs.vs.vs. kankam dedim adam rot aldi ilk 3aykuru mama verdi sonrasinda evdekiyemek artiklari vs.vs. kopek 1.5yasinda sizlere omur..biraz daha dusun dediklerimi ciddiye al bikac dosya vardi bende ama bu pc'mde yok en kisa zamanda bulup aticam burayakolay gelsin
![]()
yoldayken kopegin yanindayken bide insanlari sana bakmasi varbunuda dušun olumlu dunya nereye kadar dipgaz dipgaz oturcaksin???? turboyu 3sene once yapmis adam keyfini almis ufak bi rahatsizlik gecirmis simdi kopek bakmak istiyo..kopek bambaskadir ya besleyenler baglananlar bilir ancak nasil bir varlik olduklarini
(sozum sana degil yanlis anlama)
![]()
Ewde bakılan köpekle tyson'ı bir tutmayaLım7/24 o azman orda we çok temiz bir ortam diiL hepimiz biLiorz.. 2 tane köpek besledim(2'si de Alman kurdu) birini 5 yaşında wermek zorunda kaLdım diğeri 6 yaşında çaLındı.. Bana sorucak oLursan köpekLe arabanın yeri ayrı
Sonuçta sen bu köpek için arabanı deil sadece turbonu satıosun. Bu yüzden arabadan wazgeçmiceksin.. sat gitsin turboyu aL bi köpek.. Emin oL etrafındaki çoğu insandan daha yakın olucaktır sana..
![]()
ZorLukLarı: ben benim çalınan köpeimi günde 2 kez en az yarım saat olmak üzere gezzdiriodm. Pudraları wardı hergün pudralıodum we akşamları tarıodum.. Yemeği günde 1 öğün diiLde,1 günde wereceğimi 2 eşiit parçada weriodm.Bizimki biras yeme konusunda nazLıydı kuru mamayı sade yemezdiİçine geneLde piLaw karıştırıp weriodm.. Yukarda zorluk dedim onun açıkliim.. öLe zamanLar geLio ki ewe geç geliosun we yorgun oLuosun o köpeği gezdirmek öLümden beter oLuo
Ama şunu da unutma eğerki köpeği alırsan;senin için ailen,arkadaşların,eşin,dostun war ama onun için sadece sen warsın.. Bu yüzden bi kere daha düşün
Büük sorumLuLuk
![]()
ahhah meshur taysintanimayan yok
euahuah manyak yaa..
![]()
neyse konuya doncek olursak
koray guzel yazmissin bikac sey daha aklima getirdin onlarida eklemek istiyorum..
kopek aldiigin zaman ilk sirada olcaksa eger al! 2.sirada degil bak ilk sirada yeri gelcek dišariya gece gezmelerini unutucaksin,yeri gelcek hatunla beraberken eve gitmek zorunlulugu hissediceksin..yeri gelcek ah ulan ah ogeceyi unutmam hatun senieve cagircak kalalim mi beraber diyekalamicaksin
vs.vs.vs.
![]()
rot vay anam vay. erdem cok ugraşırsın kardeş daha sakin bi dost arasan daha mantıklı olur. benim rüzgar 13 aylık olana kadar beraber yaşadık. ozaman eşimin okulu da daha bitmemiş ti akşama kadar evde yalnız kalan kuçu kuçular biraz hırçın oluyo, cinsi itibarı ile rot bayagı ilgi ister günde 2 saat spor yaptırman lazım ben işim yüzünden cok fazla ilgilenemedigim için yakın bi dostumun çifligine verdim ara sıra ziyarete gidiyorum şimdi.
baya bi sorumluluk istiyen bişi almadan önce iyicene bi düşünmen lazım bunu yapabilirmiyim die sabah akşam dışarı çıkacak dışarı alıştırana kadar evi kullanacak ailen buna neder tabiama akşam eve gidip seni görünce sevinçden altına işediğinde seni nekadar sevdiğini anliyosun
falla bu şerefsizi hiç bişeye değişmem
![]()
[SIGPIC][/SIGPIC]
yanlış anlaşılacak bir durum yok olur mu ne yanlış anlaması bende şuan 1 tane kangal 1 tane doberman 3 tanede Kurt (alman olanından ben illa yerli olsun dedim ama
) hergün onlarla ugraşma oynamak çok zevkli ama bir o kadarda eziyetli tabi bunların hepsi fabrikada
evde değil evde bakılmıyor komşular rahat vermiyorr ama Caddede acarsın turboyu yaparsın yeni yetme caddecilere havanı
neyse en güzeline sen karar ver ama bence köpek almak için paran yoksa arabayı heder etme para biriktir ögle al köpeği
![]()
Hayvanları çok severim ama uzaktanGünah bence o paralar. Gidin maddi durumu olmayan çocuk falan okutun yaw. Sevaba girersiniz
Konu turbo ise sonuna kadar helal.![]()
Full-Time TeacheR
Part-Time TradeR
Part-Time DJ![]()
hem sosyal mesaj verip hemde son olarak yazdigin cumle birbiriyle ortusmuyo..bidaha okuyarak yaz istersen sosyal mesaj veriyosanda yerinde zamaninda+sonrasinda espri yapmadan verirsn sevinirim..
ayrica herkesin muslumanligi kendine nihayetinde onlarda bi canli onlarinda bize ihtiyaci var benim herzaman arabamin bagajinda 15kiloluk yemek var yolda gorduum yalniz kopeklere plastik tabak icerisinde veriyorum..+okutmak icin biton kampanya yapiliyo bicok insan yardim ediyo duyarliliga gelince herkes elinden geleni yapar ancak kopeklerde birer canlidir ve bizlere ihtiyaci vardir bunu unutma..
Bu da benim çaLınan oğLum
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)