amaçsız hareketler ben demiyorum ki iyi bişi, arabayı bi süreliğine yürümemek için almıştım gram acımadımama ne var yarın bi gün debriyaj telim kopar hiç sıkıntı çekmem
ayrıca alınma gücenme yok abi sen olmaz diyince uzatmak istemedim![]()
amaçsız hareketler ben demiyorum ki iyi bişi, arabayı bi süreliğine yürümemek için almıştım gram acımadımama ne var yarın bi gün debriyaj telim kopar hiç sıkıntı çekmem
ayrıca alınma gücenme yok abi sen olmaz diyince uzatmak istemedim![]()
Çok gereksiz bir hareket bence..Böyle yapmaktansa debriyaj kavrama ayarını değiştirtin...Geçenlerde bir akrabamızın ducato minibüsünü kullandım 300 km kadar , debriyajı en üst seviyede kavrıyordu aracın , 2 cm kadar basınca alıyordu komutu böylece debriyaja sonuna kadar basma gereği duyulmuyor...Araç 220.000 de en ufak bir sıkıntıda yaşanmamış...
Bizim peder gençliğinde bu olayı biraz daha geliştirip willys cipiyle hem debriyajsız hemde vitesi ayakla atarmış zamanında eski ciplerde vites yerde biliyorsunuz.
Yıllar önce izledim clutchless shifting videolarını , gerçekten merak ettim hiç mi işin gücün yok , tükettiğin oksijen bu kadar mı yazık günah boşa gidiyor diye videoyu çeken çocuk için..
Bir kez olsun denemedim ne kendi aracımda , ne babamdaki kiralık araçta. Kiralık da olsa , şirketin de olsa , benim de olsa ; yedek parçası bir şekilde bu ülkeden çıkıyor. Kullanılması gerekmeyen bir ürün kullanılmak zorunda kalınıyor. Bu kadar da yapan insan varmış valla şaşırdım.
Adamlar avrupada yakıt ekonomisi , araç ömrünü uzatma konularında sürüş teknikleri dersleri veriyor. Biz hala kırmızı ışığa gelene kadar ayak gazda gidelim , gereksiz hızlanıp gereksiz fren kullanalım , gereksiz gazla kalkış yapalım. Abuk subuk sokak aralında 50 60 la gidelim , dönceğimiz yere gelince zart diye basarız frene.. Debriyaja da basmayalım gitsin..
Eğitimli ülkelerde yaşayanlara özeniyor insan düşündükçe![]()
Debriyajsiz vites atanlari vurup öldürelim de herkez rahatlasin o zaman
ben kendimi vururum siz diğerlerini halledinadam 1 sene önce bi soru sormuş neler olmuş yahu
![]()
ahaha asirlik konu bugün okullarda tatil tabi
su an j10 karsan kullaniyorum yeni sayilir 1 aylik debriyaja bassam dahi vites geçmiyor
tekme tokat atiyorum vitesi
Allahtan garantili
debriyajı patlak meganla hidroligi boşalmıs ----alanyadan -antalyaya kadar geldim 125km . .yapamadıgım araba olmadı daha
vites düşürme büyütme fark etmez.neye zarar verir derseniz senkromecler biras daha erken bitiyor .yüksek beygirli makinalarda vitesten atma sorunu oluyor)
merakta yapmışlığım vardır birkaç kere hem vites büyütme hemde küçültme. Doğru devir aralığını bulunca bazen öyle güzel giriyorki şaşırıyorum valla![]()
kimse "debriyajsız kullanmamın bedelini şanzumanı elime almakla ödedim" dememiş![]()
debriyajsız vites dişlilerin canına okur sadece motorda atarım fakat motor şanzumanı zaten sequential olduğundan ötürü gerekli zamanlamayı yakaladığında sıkıntı çekmessin.
ama araba için aynı şeyi söyliyemiycem sen istediğin kadar zamanlamayı ayarladım san senin ayarladığın zamanlama sadece vites dişlisinin güm diye kırılmasını engelliyorr ama genede dişlilerin anası belleniyor sen o arabaya biraz daha iyi zamanlama yaptığını umarak bin zaten 5 10 bin km den sonra debriyajla bile ya zor geçirirsin ya da geçiremessin ki bu süre zarfında dişlilerden birini eline almassan![]()
remaps.tr & Turbo Zone Garage
debriyaj kullanmadan çok kullandım araba en son debriyaj merkezi patladı yolda 250kmye yakın yolu debriyajsız geldim,
giriş mili ile çıkış mili devirlerini tutturursanız sıkıntı olmaz bunun için uygun devri bilmeniz lazım zaten senkromeçte bir nevi bu görevi yapar, tabi abartmadan yapmak lazım
körler sağırlar
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)