Yakit artar da o cok onemli diil :) Allah yardimcimiz olsun artikk :D
Printable View
Yakit artar da o cok onemli diil :) Allah yardimcimiz olsun artikk :D
corvette motorlarıyla ilgili bilgim yok. fakat bu tarz bir araçta egzos sisteminin değişimi sıkıntılar yaratabilir diye düşünüyorum. sonuç itibariyle afr değerlerinizde değişimler olcaktır diye düşünüyorum. remap gerekicektir bence. turbo olmadığı için araç net konuşamıyorum. tepkimeler ve işletim sistemiyle ilgili bilgim yok. fakat mantıken düşünürsek yeni bir yazılımsız, yeni bir egzos bu tür değerli ve performanslı bir araç için bence yazık olur. benzin hava karışımınız değişeceği için gerek alt gerek üst kapak fazla detonasyona uğrayacaktır (motor içi tepkimelere göre zarar görecek parçalar olabilir). belli bölümlerde değişen afr değerleri ise performansa etki edicektir. kesin budur diye söylemiyorum sakın yanlış anlamayın, fikir alışverişi sadece... bu arada iskenderin yaptığı bir çok arabaya şahit oldum gerçekten borla kalitesinin üstünde işler yapıyor... tabi burda arge(uzunluk-kısalık-çap-metal kalitesi vs), test aşaması, gerçek kazanılan güç ile ilgili çalışan çok büyük şirketler olduğunuda unutmayalım.
iyide corvet zaten gaza bastın mı ortalığı yıkan bi araç
bide bunlar sökülürse düşünemiyorum :D :D :D
bende de 1.6 v4 civic var ,orjınal boruları uzerındeyken sadece son susturucuyu cıkartıp 200 250 mt kadar gazladım,altlar kesınlıkle oluyor ama ustlerde de artış var :) şimdi benım aracım v4 oldugu ıcın sesı cok guzeldı ama sizin aracınızda ne olur bılmem :D
kanka tarifi mumkun olmayan duygular ıcındeyım..bir koruklu otobus sesı gecen gun bastırdı benı sanırım oda duz boru cekmıstı..cok ıcerledım ve bu kararı aldım :D:D
hakanım subaplara bı zararı olmadıgını dusunuyorum bende ama bı kac yere daha soracam eger yok ıse ıskender ustada gel bunu sole yapalım derse muhakkak yan yana bı gelıp meetıng yapalım :D
onlarla sıkıntı yok olunca kirvemın adı işe yarıyo saolsun (abdülkadir aksu ) :D
[QUOTE=iz_sport;6095213]bi bilgim yok :D :D
aslında cok cızırtı olmuyo..lınktekı ıslem aslında duz boruya yakın bısey..sorun olmassa onlarıda ıstemıyorum..keza borladan bole bı sıstemın türkiye malıyetı bı haylı fazla olucak..
bende merak ıcındeyım valla..bı aydınlık getiremedik şu meseleye :(
anasını aglatacam kardesım ortalığın :D
vararam air intake sistemde var araçta egsoz sıstemı ve bunun ıcın yazılım zaten mevcut..catsız olarak yapıldı yazılım o degerlerde yani..afr sonları sokersek sıkıntı olurmu bu durumda aceba?
bende düşünemiyorum onun için bakıp denıycez ınsallah.. :D
yinede tesekkur ederim bilgi için bunu araştırıcam..
altlarda biraz kayıp bekliyorum,ustlere cok cıkmıyorum zaten..amac sadece ses suan :)
Kanka madem kirven A.Aksu, cupra zamanında yeşilköydeki polislere niye ağladık ulan !! :D:D
Dragger smiley i yapistir hemen zaten hiiammna :D
Customda yapıldı bırtne vette.. Resmen soba borusu 90 lık+headers wardı aracta.. Sızın borular kaclık?? Gurul gurulduu superdı wallahı her yer sallanıyordu..
subapların yanması için bir çok etken var benim bildiğim ama asıl sebep fazla ısınmaları ya da ısıyı kapağa transfer edememeleri. Ayrıca standart beyinlerde sabit ayarın haricinde correctionlar vardır. Bunlar sayesinde sıcaklık - 10 a da düşse +40 dereceyede çıksa aracın karışımı doğru şekilde ayarlanır. Sadece egsoz sisteminin değiştirilmesiylede atmosferik bir araçta correction değerlerini aşacak kadar sapma yapacağını düşünmüyorum. Bir çok turbo japon aracında bile afr çok sapıtmıyor. Durum böyle olunca egsozun çeşitli sebeplerden yanma odasındaki ısıyı arttırması imkansız. Mekanik arızaların haricinde de yanma odasında ki ısıyı değişmesinin sebebi yok. Belki bir ihtimal headers tan sonra boru olmazsa belki boruların eksikliğinden headers fazla ısınıp contaya zarar verebilir. Yanlış düşünüyorsam düzeltir zaten bilgisi olan arkadaşlar.
perf düşer yakıt artar garip bir ses çıkar 6000cc su motoru düşünün aynen öyle :)
gırtlağına kadar dolu n/a bi motorunuz yoksa free flow egsoz sizi her zaman geriye çekecektir..
hiç bi zararı olmaz , eski amerikanların yarısı egsozsuz dolaşıyo :D
yap hevesini al takarsın geri. çok dolaşamazsın zaten :D olmaz bişi
O geceden bir kare :D
http://i720.photobucket.com/albums/w...o/2518deab.jpg
yarın iskender abiyi bi arayıp sorucam..herangi bir zararı olmadıgını solerse hafta içi sonları sokuyorum ınsallah..