gorke Nickli Üyeden Alıntı
corvette motorlarıyla ilgili bilgim yok. fakat bu tarz bir araçta egzos sisteminin değişimi sıkıntılar yaratabilir diye düşünüyorum. sonuç itibariyle afr değerlerinizde değişimler olcaktır diye düşünüyorum. remap gerekicektir bence. turbo olmadığı için araç net konuşamıyorum. tepkimeler ve işletim sistemiyle ilgili bilgim yok. fakat mantıken düşünürsek yeni bir yazılımsız, yeni bir egzos bu tür değerli ve performanslı bir araç için bence yazık olur. benzin hava karışımınız değişeceği için gerek alt gerek üst kapak fazla detonasyona uğrayacaktır (motor içi tepkimelere göre zarar görecek parçalar olabilir). belli bölümlerde değişen afr değerleri ise performansa etki edicektir. kesin budur diye söylemiyorum sakın yanlış anlamayın, fikir alışverişi sadece... bu arada iskenderin yaptığı bir çok arabaya şahit oldum gerçekten borla kalitesinin üstünde işler yapıyor... tabi burda arge(uzunluk-kısalık-çap-metal kalitesi vs), test aşaması, gerçek kazanılan güç ile ilgili çalışan çok büyük şirketler olduğunuda unutmayalım.