hepimiz araçlardaki ağırlığı azalttığımız zaman performansın ve manevra kabiliyetinin arttığını biliyoruz.ama araçlardaki bazı şeyleri feda etmenin zor olduğunu da biliyoruz.sonuçta hepsi konfordan fedakarlık.
Ama yağlarınızdan kurtulursanız hem konforunuz artarhemde performansınız.
Bir kaç örnekle pekiştireyim.ben iki sene öncesine kadar her sene kış aylarında hastalanırdım ve uzun bir süre hasta kalırdım.artık benim için yıllık rutin olmuştu.kimseye benim gibi abartın demiyorum.ben hergün 8 km ve daha fazlasını 40 dk da koşuyorum.2 senedir ne hastalandığımı hatırlıyorum ne yorulduğumu(yorulmaktan kastım spor dışındaki günlük hayat).o zamana göre çok daha çevik biriyim. ayrıca o zamana göre daha sosyal biri oldum.spor yaparken tanıştığım bir sürü insan var.
ben 57 kiloyum.biraz zayıf olduğumu biliyorum.bu kadar zayıflamak zorunda değilsiniz
babam 110 kilo.
RB motorlarının hantal olması bizi onlardan biraz soğutur..SR motorları daha hafiftir.şimdi bi karşılaştırma yapalım.
SR20DET – 215kg
RB26DET – 270kg
ben artı rb26det 327 kg
babam artı sr20det 325 kg
hemen hemen aynı ağırlıkta ve benim motorum karşılaştırılamayacak derecede güçlü.
son olarak beden kütle indeksini nasıl hesaplayacağınızı anlatıyorum.26 nın üstü uluslararası istatistiklerde obez diye geçer.ben 19 um benim kadar zayıflamanıza gerek yok.
boyunuzun şu şekilde karesini alın 1.70 ise 1.70 x 1.70 =2.89
57 / 2.89 =19,72318339100346 yani 19
ben kendime göre spor bulamıyorum diyen varsa ben tavsiye edebilirim.ben kendime göre spor ararken en sonunda oryantiring diye bir spor buldum.eminim ilk defa duyuyorsunuzdur. daha bi çok enteresan spor biliyorum.soran olursa yardımcı olurum.
![]()