User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
48 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: LED üretimi ve kalıp işinden anlayanlar

burkaykalyon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

LED üretimi ve kalıp işinden anlayanlar

Arkadaşlar selamlar herkese...

Belki birkaçınız hatırlayacaktır yaklaşık 3-4 ay önce Bun Design bayilik açmayı düşünüyordum ancak kısmet olmadı vazgeçtim. Hem saçma AVM kiraları hem de Bun Design'ın tavrı vazgeçmemdeki en önemli neden diyebiliriz.

Şimdi ise hem çalıştığım iş ile alakalı hem de normalde baba mesleği olan bir işi birleştirerek bir şeyler yapmak istiyorum. Belki duymuşsunuzdur SMD LED ampul ve SMD Floresan üretimi diye geçiyor. Aşağıda örnek resimleri görebilirsiniz. Şimdi çalıştığım iş elektronik devre üretimi yapan firmalara makine ve sarf malzemesi tedariği. Baba mesleği ise aydınlatma-dekorasyon ikisini birleştirip bir harman yapmak istiyorum açıkçası...

Sormak istediğim konu şudur:Bu işi bilen var mı aramızda? Elektronik olarak bilgiye sahibim ancak aşağıdaki resimlerde gördüğünüz gibi bu ampullerin kalıpları falan oluyor. Forumda bu işle uğraşan var mı acaba? Ya da kalıp oluşturmak ne kadar tutar? Plastik bir malzeme oluyor genelde. Bunun gibi sormak istediğim konular var açıkçası.

Hatta gelecekte işleri büyütüp SMD Park Ampulü imalatı da yapabilirim

Konu gereksiz görünürse silinebilir. Sadece fikir almak istiyorum..

jap-10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Numune varsa fiyat çıkartabilirim plastik kalıplarının

E0041 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tr de direnç üretimi yapılamıyor diye biliyorum led üretilmesi zor bu teknoloji ile kalıp işi ise maliyetli baya

fakat araştır bence belki üretilmeye başlanmıştır elektronik malzemeler

en kabasıda ülkemizde bunu imal edip satmak en az maliyet 30 tl olur sen kaça satacaksın piyasada kaç tl
    OKAN YILMAZ

..MTM & PRO STOCK GARAGE..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı jap-10 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Numune varsa fiyat çıkartabilirim plastik kalıplarının
    açıkçası numune yok elimde ama çok basit bir iş numune bulmak.iletişime geçeceğim seninle...

Alıntı E0041 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tr de direnç üretimi yapılamıyor diye biliyorum led üretilmesi zor bu teknoloji ile kalıp işi ise maliyetli baya

fakat araştır bence belki üretilmeye başlanmıştır elektronik malzemeler

en kabasıda ülkemizde bunu imal edip satmak en az maliyet 30 tl olur sen kaça satacaksın piyasada kaç tl
    abicim Türkiye'de bunu hakkıyla A'dan Z'ye direncinden tut ta led'ine, baskı devresine kadar yapan milyon tane firma sayabilirim ben sana. kalıp fiyatlarına göre bir fiyat belirlenecek tabiki. Aynı zamanda kullandığımız LED de çok önemli. Osram var, Philips var, GE var, Cree var var oğlu var fiyatlar hep değişken...onlar sonraki aşama açıkçası...

yavuz364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    "E0041" ve "burkaykalyon" arkadaşlar sanırım birbirinizi yanlış anladınız
    burkay ledi türkiyede üretmek istemiyor zaten, ledi alacak, geri kalanı burada birleştirecek bir gövde üretmek istiyor...

Türkiyede Led üretilmiyor tabii ki

Tabii ki yapılabilecek bir fikir kalıpları ortalama çok çok kaba söylüyorum 10bin tl olarak düşün her birini.. Ama bu rakam 6 bin e de düşer, 25 bin e de çıkabilir..
    Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr

OguzU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yavuz364 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    "E0041" ve "burkaykalyon" arkadaşlar sanırım birbirinizi yanlış anladınız
    burkay ledi türkiyede üretmek istemiyor zaten, ledi alacak, geri kalanı burada birleştirecek bir gövde üretmek istiyor...

Türkiyede Led üretilmiyor tabii ki

Tabii ki yapılabilecek bir fikir kalıpları ortalama çok çok kaba söylüyorum 10bin tl olarak düşün her birini.. Ama bu rakam 6 bin e de düşer, 25 bin e de çıkabilir..
    Katılıyorum söylenenlere burkay kardeşimede özelden açıklamasını yaptım oda bilincinde kalıp işi çok masraflı iş çingene pazarlığı yaparsan fiyatı düşürebilirsin burkay

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    işte konu tam orada kopuyor Türkiye'de LED üretimi yapan 1 tane yer var. Bursa Secol LED o da.bildiğin LED yapıyor.''yavuz364'' ün dediği gibi benimki burada yüzey montajı ve toplama gibi olacak. Kalıp konusuna gelince belki dedim bu işle uğraşan varsa forumda yardımcı olurlar bana yoksa bende biliyorum kalıp çıkartmanın külfetini...

!KO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    numune varsa güzel fiyat alırım kalıplar için senede 20 30tane yaptırıyorum aradan cıkartırız dusuk fiyatla maksat iş görülsün

İlker G.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cok zor cook.
    yanii o paraları maliyete gömüp Türkiyede bu işçiliği mal etmek cok zor.o yüzden herkes cinden getiriyor ürünleri.kendi markasıyla.

o işi yapabilecek adam elektronikten anlayacak.lehimi robot yapmayacak.eh elinden o iş gelen adamda asgari ücretle calısmaz falan filan.

çok büyük firmalar(kendal elektrik etc...) bile üretim yerine üretilmişi kendi isimleriyle satıyor yada marka yaratıp ithalatcıyı oynuyorlar.
    yani hayal olmaktan öteye geçemez bu iş.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı lnd_samet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cok zor cook.
    yanii o paraları maliyete gömüp Türkiyede bu işçiliği mal etmek cok zor.o yüzden herkes cinden getiriyor ürünleri.kendi markasıyla.

o işi yapabilecek adam elektronikten anlayacak.lehimi robot yapmayacak.eh elinden o iş gelen adamda asgari ücretle calısmaz falan filan.

çok büyük firmalar(kendal elektrik etc...) bile üretim yerine üretilmişi kendi isimleriyle satıyor yada marka yaratıp ithalatcıyı oynuyorlar.
    yani hayal olmaktan öteye geçemez bu iş.
    ya ne güzel yorum yapıyorsunuz bilip bilmeden.....size yukarıda belirttiğim şekilde aynı ürünleri Türkiye'de baştan aşağı imalat yapan 100 tane firma sayarım.çünkü işim gereği Elektronik devre üretimi yapan firmalar ile çalışıyoruz.bunların arasında laptop üretimi yapan da var, LED üretimi yapan da, DVD-Receiver üretimi yapan da var.hem de baştan aşağı.A'dan Z'ye. hem de Türkiye'de bilmem anlatabiliyor muyum?

Lehimi robot yapmayacak diyorsunuz. Açın google'ı biraz araştırın SMD Dizgi Makinesi ne demek ilk önce bir bakın. Ondan sonra fikirlerinizi belirtin lütfen.

Yorumlarınız için teşekkür ederim....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı !KO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    numune varsa güzel fiyat alırım kalıplar için senede 20 30tane yaptırıyorum aradan cıkartırız dusuk fiyatla maksat iş görülsün
    tamamdır başkan iletişime geçerim senle sağolasın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    burkay'cım önce sakin ol!
    verdiğin cevaba dikkat et,öyle yazılar yaz...

bilip bilmeden dediğin işi suanda oturdugum mekanın fotografını çekerim,depodaki milyon adetten fazla led ampulu görürsün anlarsın...

o tükürdüğümün senin ele avuca sıgdıramadıgın işini 2-3 yıl kovaladım.
    sen koydugun fotografın ne oldugunu,led dizmekle sadece o işin bitmeyeceğini GAYET İYİ BİLİYORSUN...

neyse yaaa sana yorum yapanda iyilik yapanda suç.

yaşa heveslerini.
    hiç SANMIYORUM AMA yap Türk markasıyla LED ampul ürette helal olsun diyelim BİZ İŞİ BİLMEYENLER...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı lnd_samet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    burkay'cım önce sakin ol!
    verdiğin cevaba dikkat et,öyle yazılar yaz...

bilip bilmeden dediğin işi suanda oturdugum mekanın fotografını çekerim,depodaki milyon adetten fazla led ampulu görürsün anlarsın...

o tükürdüğümün senin ele avuca sıgdıramadıgın işini 2-3 yıl kovaladım.
    sen koydugun fotografın ne oldugunu,led dizmekle sadece o işin bitmeyeceğini GAYET İYİ BİLİYORSUN...

neyse yaaa sana yorum yapanda iyilik yapanda suç.

yaşa heveslerini.
    hiç SANMIYORUM AMA yap Türk markasıyla LED ampul ürette helal olsun diyelim BİZ İŞİ BİLMEYENLER...

olmadı şimdi...agresifliğe gerek yok. belli ki yaşınız benden fazla saygısızlık ettiysem affola.ilk mesajımda da herhangi bir saygısızlık etmek istemedim.

2-3 sene bu işi kovaladım demişsiniz ama bence boşa geçen bir zaman olmuş. Çünkü bu işi Türkiye'de gayet güzel yapanlar var hatta sizi İstanbul'a davet edeyim ya da Ankara'ya hatta İzmir'de bile kendi LED dizgisini yapan var. Örnek te vereyim size de sizde bilin. Odsel Elektronik var eski Vestel fasoncusu şu anda kendi LED üretimini(fason-normal) olarak kendi yapıyor.

Benim demek istediğim şu:bu olay öyle sizin ilk postta dediğiniz gibi çookk zorr çookk olay bir şey değil.bunu anlatmaya çalışıyorum.

F.Esen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben LED ten elektronikten anlamam ama pvc epdm silikon nbr tpe tpv uretiminden anlarim numune ve yillik hedef verirsen kaliplama fiyatinida urun fiyatinida veririm sana...
    imza...

DENON - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eger bir işin içine kalıp yaptırmak giriyorsa ve ürün portföyünüz 10 kalemse ve her bir kalemde 3 plastık parca varsa 30 adet kalıp demek (kalıplarda üretilecek göz sayısına göre fiyat belirlenir)

cebınızde en az kalıp için ayrılmış 200k tl olması gerekır

bunu bır kalıp tasarım ve imalatcısı olarak yazıyorum

CNC MACHINE WORKS
    CUSTOM TUNE PARTS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı lambro_team Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben LED ten elektronikten anlamam ama pvc epdm silikon nbr tpe tpv uretiminden anlarim numune ve yillik hedef verirsen kaliplama fiyatinida urun fiyatinida veririm sana...
    kalıplar plastik enjeksiyon kalıbı olacak laa lastikçi fiko

CNC MACHINE WORKS
    CUSTOM TUNE PARTS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DENON Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eger bir işin içine kalıp yaptırmak giriyorsa ve ürün portföyünüz 10 kalemse ve her bir kalemde 3 plastık parca varsa 30 adet kalıp demek (kalıplarda üretilecek göz sayısına göre fiyat belirlenir)

cebınızde en az kalıp için ayrılmış 200k tl olması gerekır

bunu bır kalıp tasarım ve imalatcısı olarak yazıyorum
    çok teşekkür ederim yorumunuz için.kalıp maliyetlerinden haberim var.ancak piyasada üstte gösterdiğim gibi tüp şeklinde plastikten veya pileksiden yapılmış çok LED ampul var. bunlardan bahsetmiştim ben.

F.Esen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DENON Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kalıplar plastik enjeksiyon kalıbı olacak laa lastikçi fiko
    Yisif abeee o sektorede el attim ) Tam gaz aygaz fitilide bizde takozuda parcasida )
    imza...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı lambro_team Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yisif abeee o sektorede el attim ) Tam gaz aygaz fitilide bizde takozuda parcasida )
    sen el attıysan ben bu sektörden çekilirim fiko olur olmaz fiyat verir kendini batırırsın zaten

CNC MACHINE WORKS
    CUSTOM TUNE PARTS

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)