User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
39 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Alkollüysen kasko ödemez devri bitti...

punto_multijet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya arkadaslar tmm ii guzel soyluyonuzda, sadece kaskoların bu caydırıcılıgı bile belki alkollu arac kullanımını buyuk olcude dusuruyorken şimdi insanlar daha rahat bir şekilde alkollu kullanmaya baslıcak.

eskiden 2 korku vardı ya ehliyeti kaptırırsam, ya alkollu kaza yaparsam. bu saatten snra 2. korku kimsede kalmaz sadece ehliyet kaptırma korkusu olanlar kullanmaz bana oyle geliyor

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı punto_multijet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya arkadaslar tmm ii guzel soyluyonuzda, sadece kaskoların bu caydırıcılıgı bile belki alkollu arac kullanımını buyuk olcude dusuruyorken şimdi insanlar daha rahat bir şekilde alkollu kullanmaya baslıcak.

eskiden 2 korku vardı ya ehliyeti kaptırırsam, ya alkollu kaza yaparsam. bu saatten snra 2. korku kimsede kalmaz sadece ehliyet kaptırma korkusu olanlar kullanmaz bana oyle geliyor
    daha öncede söylediğim gibi, katile sen bunun kötü bişey olduğunu söylesende o zaten bunu biliyordur gene cinayet işleyecektir bi faydası yok.

ama bu kararın ben bütün türkiyedeki vatandaşları etkileyecek kısmına uyuz oldum. o da kasko ve sigortaların fiyatının artmasına ciddi bir sebep oluşturur böyle olaylar.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

punto_multijet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    daha öncede söylediğim gibi, katile sen bunun kötü bişey olduğunu söylesende o zaten bunu biliyordur gene cinayet işleyecektir bi faydası yok.

ama bu kararın ben bütün türkiyedeki vatandaşları etkileyecek kısmına uyuz oldum. o da kasko ve sigortaların fiyatının artmasına ciddi bir sebep oluşturur böyle olaylar.
    zaten bende desteklemiyorum alınan kararın dogrulugunu. alkollu direksiyona gecmeye cekinmeyen vatandas essek gibi kazada hasar masar ne varsa onlarıda cebinden odesin.

rebel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o zaman alkollüyken kontrol de durdurup ceza da kesilmesin, nede olsa kaza yapmadı kimseye zarar vermedi..

böyle bi mantık var mı ya?
    aynen katılıyorum. mantık buna çıkıyor . Ben ogün kafayı buldum ama sağdan gidiyorum kimseye karışmıyorum ama trafik durdumu çok güzel öpüyor ? ozaman onlarda ceza yazmasın bu adamın vukuatı yok diye var mı böyle bi mantık. manyaklaştı millet ya. Şimdi daha çok azıtacaklar bak sen olaylara her hafta onlarca pert haberi duyarız nasılsa kasko var 'yapıştır agaaaaa' zihniyet bu olucak malesef

Kararı KINIYORUM !!!

wekoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu yasa girmişmi girecekmi...
    gariban 106 gti....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı wekoo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu yasa girmişmi girecekmi...
    ortada bir yasa yok. yıllardır uygulanan bir durumdu zaten, bir sebebten yargıtay a gitmiş ve ordada onaylanmış. gayet normal bir durum.

powERS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    keşke bitmeseydi.

*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...

yaniss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    burada suçlu veya suçsuzluk değil de kazanın sebebi alkol olup olmadığı ispatlanmalı diyor ki bu da bana göre baya zor. Yani nassıl olucakta kazanın sebebinin alkol olup olmadığı anlaşılacak???!!!!
    bır arkdasım normal yolunda ılerlerken hanımefndının bırı ters yonden gelıp kafadan vuruyor bzıım araca bızm arkdas alkollu aırbagler faln patladı sonra polıs geldı sadece arkdasımızın ehlıyetıne el koyuldu ama kasko ucretı odedı bunun gıbı suclu sucsuz ayırtedılblr.

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ozgurluk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Metnin tamamını okumadan yorum yapıyorsunuz.

Örnek veriyorum ; 2 bira içtim yola çıktım. Kırmızı ışıkta bekliyorum. Arkadan birisi geliyor bana vuruyor. Arkadan vuran %100 kusurlu. Eski sistemde ben alkollü olduğum için ödeme problemi oluyordu.

Şimdi kusurun alkollü sürücüde olmadığı kazalarda ödeme çıkacak manasına geliyor.

Olay bu dur.

Alkollü araç kullanımı konusu tartışılır apayrı bir konudur. Sapla samanı karıştırmayalım.
    mevzu bundan ibaret açık net

Alkollü araç kullanımına karşıyız bu bir gerçek
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

Bad-Fast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    artık rahat rahat kafayı çekip o duvar senin bu duvar beni vurabilcekler yani
    Bir Okumuş Cahile Birde Yaşayan Ölü'ye Ne Dersen De Anlatamazsın...

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o zaman alkollüyken kontrol de durdurup ceza da kesilmesin, nede olsa kaza yapmadı kimseye zarar vermedi..

böyle bi mantık var mı ya?

aslında onunda davası oldu ve dediğiniz gibi sonuçlandı

yüksek bir promil değeri tam hatırlamıyorum 150-200 falan normal çevirmeye girip alkollu yakalandıktan sonra dava açıyor

ben bu alkol promilindeyken trafiği tehlikeye atmıyorum vs diye herkeste aynı etkiyi yapmadığından dolayıda haklı bulunuyordu gazetelere çıkmıştı

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

ygtrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ozgurluk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Metnin tamamını okumadan yorum yapıyorsunuz.

Örnek veriyorum ; 2 bira içtim yola çıktım. Kırmızı ışıkta bekliyorum. Arkadan birisi geliyor bana vuruyor. Arkadan vuran %100 kusurlu. Eski sistemde ben alkollü olduğum için ödeme problemi oluyordu.

Şimdi kusurun alkollü sürücüde olmadığı kazalarda ödeme çıkacak manasına geliyor.

Olay bu dur.

Alkollü araç kullanımı konusu tartışılır apayrı bir konudur. Sapla samanı karıştırmayalım.
    ancak yasalara göre alkol alan sürücünün trafiğe çıkmasıda yasak, yani kanunen o an orada bulunmaması lazım... aynı mantıkla bakıcak olursak ehliyeti olmayan birisi kaza yaptığı zamanda hasarı karşılansın madem....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ygtrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ancak yasalara göre alkol alan sürücünün trafiğe çıkmasıda yasak, yani kanunen o an orada bulunmaması lazım... aynı mantıkla bakıcak olursak ehliyeti olmayan birisi kaza yaptığı zamanda hasarı karşılansın madem....

yasalara göre alkol alan surücünün trafiğe çıkması yasak değil, belli bir promilin üstünde alkol alıp trafiğe çıkmanın cezası var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eğer bu iş gerçekleşirse kasko bedellerini tahmin edemiyorum 2'le çarparlar herhalde...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı the "K" Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eğer bu iş gerçekleşirse kasko bedellerini tahmin edemiyorum 2'le çarparlar herhalde...
    bu olay zaten vardı , yeni bir olay değil ki bu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aşırı saçma bir karar olmuş, ne kadar içerse içsin kullanmasın arkadaş ..

devil_berk22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hem iyi, hem kötü olmuş.

ozgurluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ygtrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dediğim gibi sapla samanı karıştırmayalım...

O konu bambaşka bir konudur. Zira verdiğim örnekten bunu görmüş olmanız lazım.

Bu şekilde örnek verecek olursak eğer sabaha kadar çeşitlendiririz ama bir anlamı olmaz...

Emsal karar ortadadır. Bundan sonra şirketler bunu uygular mı uygulamaz mı orası bilinmez fakat bu tarz bir durumdan mağdur olan olursa emsal karara istinaden dava açtığı takdirde kazanacağı aşikardır.

Ayrıca alkollü araç kullanılamaz diye bir kanun yoktur. Üst limiti vardır limitler dahilinde kullanmanızda bir sakınca yoktur. Herhangi standart bir alkolün tek duble tüketilmesi durumunda limitler dahilinde kalmaktasınız. Bilginiz olsun.

Saygılar..
    Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.

0zan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kaskolu araç sürücüsü alkol almamış olsaydı da kaza kaçınılmaz ise sigorta şirketi hasar tazminatını araç sahibine öder. Yeni bir durum değil,

Misal; karşı şeritten bir otobüsün frenleri patladı sizin şeridinize geçti ve arabanızı pert etti. Bu durumda sizin alkollü olup olmadığınızın bir önemi yoktur. Kasko şirketi hasar tazminatını ödemek durumundadır.

"Kazanın münhasıran alkolün etkisi ile meydana gelmediğinin çekişmesiz olduğu durumlarda sigorta şirketi hasar tazminatını öder" şeklinde genelleyebiliriz.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)