basarılı bi crash test güvenlik önlemlerini arttırırlar umarım ummadıgım bazı araclar buyuk hasar aldı
Printable View
basarılı bi crash test güvenlik önlemlerini arttırırlar umarım ummadıgım bazı araclar buyuk hasar aldı
standartlar yükseldi yani.
"Teste giren Lexus markasının sahibi Toyota Motor Co. otomobil şirketinden yapılan açıklamada ise şirketin test sonuçlarını kabul ettiği bildirildi.
Açıklamada, "Bu yeni test ile kurum çıtayı yine yükseltti ve biz yeni araçlarımızı tasarlarken bu zorluğa cevap vereceğiz" denildi."
İşte Japon farkı burda. Çalışmaktan yorulmamak ve her türlü eleştiriyi dikkate alıp değerlendirmek. Mercedes'in açıklamasıysa tam bir kibirli Alman açıklaması olmuş. Benim malım bu, en iyiside bu (kendine göre), eleştirini kendine sakla mantığı.
Arkadaşlar euro ncap testiyle neden karşılaştırıyorsunuz? Olay zaten yeni bir test.. Direk vb. ince nesnelere köşeden çarpınca ne oluyor diye.. Sonuçları okumadan yazanlar var, aracın ne kadar dağıldığına bakmayın önemli olan içeride yaşayan.. c class en iyi diyorsunuz adamlar geçememiş farkında mısınz :)
Ayrıca küçük bir ayrıntı, yan hava yastıklarının yeterince şişip şişmediği çok önemli çünkü geçemeyen çoğu araçta mankenler airbaglerin arasından göğüse vuruyorlar..
bir merco, bmw, vw 64km hızla bu hale geliyorsa ben artık birşey diyemiyorum. birde bu testleri 120-130 km hızla deneseler en azından ölüp kalıcağımızı görelim :)
metini ve videoları bilerek aynı başlığa koymuştum net anlaşılsın anlatılmak istenen diye yoksa videolar bölümü de mevcut,
yeni bir test ve alışılmışın dışında herkes ncap testlerine göre kaza yapmıyor ki videolar açık net yan kalan savrulan yolcuyu ayran gibi sarsan araçlarda mevcut açık net, perde hava yastıkları açılmayan da yada yok mu o araçlarda açılmadı koymayı mı unuttular tetikleme mi gerçekleşmedi mesele bunlar :)
volvo güzeldi güldüm hatta , bıraktı gitti :D
toyotayı anlamadım.
audi gitti iyice ,
mercedes iyi gibi sanki ama .
önemli olan kıstas , yolcu güvenliği tabi.
Bazı arkadaşlar üstteki yazıyı okumadan aracın aldığı hasara göre o iyi bu kötü demiş düz mantık... Üst taraftaki yazıda hangi araçların ne derecede oldukları yazıyor tavsiyem birde orayı okumanız...
volvo çok saglam araba ya.
Çok iyi ve doğru bir test olmuş , herhalde araçları tekrar gözden geçirecekler ve bu da tüketiciye pozitif olarak dönecektir düşüncesindeyim..
lincoln infiniti ve volvonun davranışı güzeldi bence,
mercedeste yan hava yastıkları falan hiç açılmyor kalması normal
volvo gene güvenlik konusunda şeklini yapmış :D
bu ne yahu kapılar kopuyor, tekerlekler kopuyor, konsol yer değiştiriyor.demekki bizim araçlarda kafadan direk vurcan :D ayrıca honda reno gibi arabalarıda merak ettim arkaya kadar giderlerdi herhalde:D
Bu tip kazalarda önemli olan arabanın ne kadar hasar aldığı değil,kaza sırasında ortaya çıkan enerjiyinin ne kadarını absorbe ettiğidir. Volvo kendini çok iyi dağıtarak sürücüyü korumuş.
paylaşım için tesekkurler.baba ma ızlettım videoları.merso da adam hayal kırıklıgına ugradı :(
Yine en iyisi bmw gibi duruyo ?
bana sorsan en ıyı merso yıne baksana kapı bukulmedı bıle :D:D dıerlerının kapı mapı pert dustu vurunca :D
bir test ya da test kuruluşunun kaynağı amerika'ysa daima şüpheyle yaklaşırım.
dünyanın en güvenli araçları alman otomobilleri ve volvo'lardır. ncap'in eşit şartlarda hemen hemen tüm araçlara uyguladığı çarpışma testleri kıyaslama için yeterli örnek teşkil eder benim için. mercedes ile toyota'nın ve renault ile audi'nin çarpışma sonucunu da bizzat incelemiştim. bizzat görmüştüm bazı şeyleri.
yazıyı okumadan yorum yapan var. evet bakınca merco dıyoruz ama o başta kalanlardan. daha farklı testlerde yapılmalı mesela köprü ayaklarına yanlamasına kayarak çarpmak gibi. bunları hangarlarda denıceklerını reel de deneseler daha çok etkili olur düşüncesendeyım
coğunda manken sol A sutuna doğru carpmış kafayı ordan acılan bır aırbag lazım:) dıreksıyon konsol hemen sağa kaymış carpma etkısıyle
Adamlar okadar test yapmışlar sonuçları sunmuşlar ama çoğu kişi için araç içindekilerin güvenliği değil aracın ne kadar az hasar aldığı önemliymiş ilginç
eski sağlam dediğimiz arabaya bak :D
siz oraya 64km hızla hummerlada çarpsanız hummer olur size oyun hamuru frensiz çarpıyolar..
hayal kırıklıgı bnm için passat cc çok severdim...
licoln volvo hoşuma gitti merso daha iyi olabilir.
mercedes c serisinde harbiden neden 2 airbag actı
Accord güvenli canım,civicler tırt:p
Çarpışma esnasında alınan hasara bakarak aracın güvenli olması hakkında yorum yapmak biraz, lastik desenine bakarak lastik seçmek gibi olmuyor mu? Dışarıdan az hasar alan araba, içeridekilere daha az hasar veriyor demek değil. İçerideki yolcuların aldığı hasar daha önemli bence, keşke onu da (bölgesel alınan darbe miktarlarıyla) gösterselermiş.
Özellikle bu tip darbelerde yan-perde havayastığı açılmayan araçların içindeki mankenlerin çok daha büyük hasar aldığını düşünüyorum. Hepsinin kafası kapıya ya da a sütununa çarpıyor zaten.
kapı koptu vw nin :S vay anam ya :S:S
S60 Tasarımındanmı ne iyi yırttı :) kral s60
Aynen oyle mankendeki hasar durumuna bakmak lazim dagildigina deil enerjiyi baska bolumlere aktararak icerde olusan ters kuvveti olusmayi engellemek amac
tabi cok fazla esnersede kabine kadarda girebilir oda sikismaya neden olur:D
guzel test bence direk yandan darbelerle desteklenmeli ancak abd yaptigi icin guvenilriligi sarsiliyor illaki:D bunda bile bi para vardir isin ucunda..
vw hayal kırıklığına uğratmış :S
Çok fazla esnerse aşağıdaki gibi olur :D
A sütunu ve aracın firewall ın gerisinden itibaren, yani yolcuların bulunduğu alan mümkün olan en rijit şekilde üretilip, bunun ilerisinde kalan kısım, yani çamurluk podyaları ve şasi daha esnek malzemeden üretiliyor.
Ama siz bu esnek malzemenin çarpma yüzeyinin %10-15 i gibi ufak bir alana bütün çarpışma şiddetini uygularsanız elbette yeterli absorbeyi yapamayacaktır ve yaşam bölgesine girecektir. Sonucuda bükülen a sütunları, tavan, açılan kopan kapılar olarak geri döner haliyle. :)
Ek not, ağaca ya da direğe ortadan çarpsanız yine darbeyi engelleyecek travers, panel ya da motorun kendisi var, en azından şasi aynı yöne (içeri doğru) esneyerek kendini kapatır ve yine bir miktar absorbe edebilir, fakat bu tarz bir çarpışmada esneyecek, bükülecek darbeyi emebilecek hiç bir şey yok a sütunundan önce.
yolcu kabinine en az darbeyi alan bmw olmuş
manken araç içinde hiç oynamamış resmen hava yastıkları olduğu yerde tutmuş