Dizelde nasıl kullanılmalı? Direk su kullanmak sakıncalı o zaman zaten yeterince yüksek bir sıkıştırma var. Bu konuda da ufak bir aydınlatma gelse harika olur.
Printable View
Dizelde nasıl kullanılmalı? Direk su kullanmak sakıncalı o zaman zaten yeterince yüksek bir sıkıştırma var. Bu konuda da ufak bir aydınlatma gelse harika olur.
Aynen öyle :) Tam olarak anlamışsınız..
Dizel çalışma mantığı olarak zaten sıkıştırması yüksek bu yüzden "dizel motorların sıkıştırmaları zaten yüksek daha da yükseltmek iyi olmaz" demek yanlış olur..
Dizelde de benzin ile aynı tepkiler olur, tek farkı eski dizellerde avans olayı yok..
Tabiki dediğiniz doğru fakat benim iyi olmaz demek istediğim kısım tune edilmiş bir dizel motor. Dizel motorlarda da sağlamlık kaygısı ile bir miktar sıkıştırma düşürülmek istenebiliyor sonuçta hiç biri için gerçek anlamda modifiye bir içi ekipman yok 2 bar üstünde basınçla kullanılan bir motorda daha fazla sıkıştırma istemek riskli olur.
Yazdıklarınızdan çıkardığım methanol ile kullanmak dizelde daha iyi bir çözüm.
Methanol'u depodan kullanicaksiniz Afr niz cok ciddi onem arzediyor Eger afr nizi bilmuyorsaniz depodan %5 in ustunde sikinti yasayabilirsiniz.Gercekten vuruntu sorununuz varsa alcol birebir ancak dezavantajlarinida unutmamak gerek.
Bence eger %10 oraninda deponuza katicaksiniz afr nizi 1 puan zenginlestirmenizi sizi guvenli sularda tutar bunun yaninda standart araca aticaksaniz ve yazilimi degistirmiyecekseniz tek katkisi retard varsa onlari kaybeder iat hissedilir dusmez egt de dusus cok minimal olur (afr degistirmezseniz).
Dogru bir yazilimla %10 katki ile ciddi avans verebilirsiniz ama bunun katkisi ne olur her aracda degisir Ben 9 derece avans verdim yaklasik 20 nm tork elde ettim guzel oldu ancak ayni torku 4 derece timing ilede elde ediyordum yani cok etkileyici degildi (gereksiz timing motor uzerindeki stresi artirdiginida bir seyler yanlis gittiginde guvenli sulardan uzaklasitiginizida unutmayin derim)fuel trim %10 lara yaklasti %15 un ustunde ariza yakan bir cok arac mevcut bunuda dusunmek gerek.
Kisaca belirtmek gerekirse standart bir araciniz varsa %5 katki vuruntunuzu sifirlar afr nizi bir miktar fakirlestirir fuel trim size ariza yaktirmaz ama ustu icin aracinizda log alip yaziliminizi elden gecirmenizi oneririm.
Testeydın galıba? Hakkıyla yapmıssın...
Tolian nedir hic duymadim, toluen nedir biliyorum da..
Ne demek mıke,yakında stoklar dolar ;)
Güzel test olmuş :)
Aynen dediğiniz gibi metanol yada etanol gibi yakıtlarda vuruntu içeren malzeme olmadığı için sonuna kadar avans açabilirsiniz ancak biryerden sonra güç almanız duracaktır :) o yüzden maksimum güç aldığınız minimum avans değeri en güzel değerdir..
Not: Alkol bulmakta problem yaşıyorsanız iletişime geçebiliriz.. Aracım %100 alkolle yürüyor..
tolian bir çeşit tinerdir solvent olarak kullanılır , boylarda ve boyaları inceltmek , dezenfektanlarda , mürekkep yapımındai plastik sanayide
yakıtlarda oktan artırıcı olarak kullanılan yüksek oktanlı yanıcı bi madddedir,
ksilen ise benzen ve metil grubundan Ksilenler uçak yakıtlarının bileşiminde yer alırlar toluen ile aynı soydan gelirler . C6H4 (CH3)2 buda yanıcı bi madde
Peki stock araca meth kiti uygulanır mı ? uygulansa güç kazancı ne civarda olur ? Yada uygulamanın uzun vadede zararları var mıdır?
Saf su dediğiniz şu ütüye koymak için satılan sular mı?
Erikli vb kaynak sularını kullansak sorun olur mu ?
Tabii ki uygulanabilir hatta yurtdışında kamyonlar ve uzun yol yapan araçlarda yakıt ekonomisi için de methanol kit takıp içine saf su koyan birsürü insan ve firma var..
Güç olarak %5-10 civarı denebilir.. Uzun yada kısa vadede hiçbir zararı yoktur..
İçme suyu olması yeterli.. Erikli v.b. sular uygundur.. Önemli olan nozzle ı tıkayacak partiküller içermemesi ve kireç yapmaması..
Peki methanol'ün litre fiyatı nedir ? Belli bir oranda kullanılması gerekir yanlış fikir yürütmüyorsam.Yani diyelim nozzle'ın ucu değiştirilerek daha basınçlı püskürtmesi sağlanıp daha fazla güç eldesi gibi bir durum söz konusu mudur ? Bir diğer sorumda araca bu methanol kiti takıldıktan sonra yazılım yapılması gerekli midir ? Birde yukarıda bahsedilmiş safsu-methanol karışımı diye.Yani bazı fotoğraflarda gördüğümüz bagajda duran sıvı kutusunun içinde sadece methanol yok.Saf su ile seyreltilmiş methanol vardır doğru mu ? Bunun hem performans elde edecek hemde cep yakmayacak oranı ne olmalıdır ? (%50-%50 gibi)
Çok sordum biliyorum ama merak işte :D
Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
Meth yada saf su ile %5-10 guc nasil elde ediliyor?
ağalar ben aracın deposuna 10 litre benzin 5 litre methanol koydum aracım karbüratörlü...
Karşılaştığım durum şu; (karbüratörüm çift boğazlı bu arada)
Yavaş yavaş gaza bastığımda aracımda hiç bir şekilde sorun yok her şey normal, ancak gaz pedalına bir anda yüklendiğimde araç teklemeye başlıyor taaaa ki 2. boğazı açana kadar 2. boğaz açılınca araba vtec açmış gibi oluyor ( :D :D :D ) bunun sebebi yakıtın fakire düşmesimidir ?
Karbüratörde ilk boğazın meme çapını büyültsem bu sorunumu çözebilirmiyim ?