User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
67 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: methanol ethanol ve tolian

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dizelde nasıl kullanılmalı? Direk su kullanmak sakıncalı o zaman zaten yeterince yüksek bir sıkıştırma var. Bu konuda da ufak bir aydınlatma gelse harika olur.

yavuz364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynen öyle Tam olarak anlamışsınız..
    Alıntı KA®ANLIK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o zaman acaba;
    MAF ın okuduğu değer 30 derece ve altında iken, beyin retard a almadığı sürece 'oem beyinin 30 dereceyi baz aldığını varsayarak tabi',
    giren havanın daha soğuk olmasının bir dezavantajı olmayacaktır bana, doğru mudur ?

Sadece üst devirlerde yazılım ile avans açarak (vuruntu dinlenerek) artı olarak getirilerini yakalamak kalıyor herhalde geriye...

Dizel çalışma mantığı olarak zaten sıkıştırması yüksek bu yüzden "dizel motorların sıkıştırmaları zaten yüksek daha da yükseltmek iyi olmaz" demek yanlış olur..
    Dizelde de benzin ile aynı tepkiler olur, tek farkı eski dizellerde avans olayı yok..
    Alıntı emp:) Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dizelde nasıl kullanılmalı? Direk su kullanmak sakıncalı o zaman zaten yeterince yüksek bir sıkıştırma var. Bu konuda da ufak bir aydınlatma gelse harika olur.
    Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tabiki dediğiniz doğru fakat benim iyi olmaz demek istediğim kısım tune edilmiş bir dizel motor. Dizel motorlarda da sağlamlık kaygısı ile bir miktar sıkıştırma düşürülmek istenebiliyor sonuçta hiç biri için gerçek anlamda modifiye bir içi ekipman yok 2 bar üstünde basınçla kullanılan bir motorda daha fazla sıkıştırma istemek riskli olur.

Yazdıklarınızdan çıkardığım methanol ile kullanmak dizelde daha iyi bir çözüm.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Methanol'u depodan kullanicaksiniz Afr niz cok ciddi onem arzediyor Eger afr nizi bilmuyorsaniz depodan %5 in ustunde sikinti yasayabilirsiniz.Gercekten vuruntu sorununuz varsa alcol birebir ancak dezavantajlarinida unutmamak gerek.
    Bence eger %10 oraninda deponuza katicaksiniz afr nizi 1 puan zenginlestirmenizi sizi guvenli sularda tutar bunun yaninda standart araca aticaksaniz ve yazilimi degistirmiyecekseniz tek katkisi retard varsa onlari kaybeder iat hissedilir dusmez egt de dusus cok minimal olur (afr degistirmezseniz).
    Dogru bir yazilimla %10 katki ile ciddi avans verebilirsiniz ama bunun katkisi ne olur her aracda degisir Ben 9 derece avans verdim yaklasik 20 nm tork elde ettim guzel oldu ancak ayni torku 4 derece timing ilede elde ediyordum yani cok etkileyici degildi (gereksiz timing motor uzerindeki stresi artirdiginida bir seyler yanlis gittiginde guvenli sulardan uzaklasitiginizida unutmayin derim)fuel trim %10 lara yaklasti %15 un ustunde ariza yakan bir cok arac mevcut bunuda dusunmek gerek.
    Kisaca belirtmek gerekirse standart bir araciniz varsa %5 katki vuruntunuzu sifirlar afr nizi bir miktar fakirlestirir fuel trim size ariza yaktirmaz ama ustu icin aracinizda log alip yaziliminizi elden gecirmenizi oneririm.
    R

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Testeydın galıba? Hakkıyla yapmıssın...

GokhanE. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tolian nedir hic duymadim, toluen nedir biliyorum da..
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen cok fonksiyonlu incpection a girmissin 3 5 kere uyandirmak zorunda kalicaz seni belli

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Testeydın galıba? Hakkıyla yapmıssın...
    Tesekkur ederim oncelikle Ilk basta senin sponsorlugunda oldu biliyorsun ilk senden odunc almistim sonrasinda yaklasik 20 litre daha temin ettim ve kullandim ama o yoklukda kisitli methanolunu paylastigin icin cok tesekkur ederim.
    R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne demek mıke,yakında stoklar dolar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güzel test olmuş

Aynen dediğiniz gibi metanol yada etanol gibi yakıtlarda vuruntu içeren malzeme olmadığı için sonuna kadar avans açabilirsiniz ancak biryerden sonra güç almanız duracaktır o yüzden maksimum güç aldığınız minimum avans değeri en güzel değerdir..

Not: Alkol bulmakta problem yaşıyorsanız iletişime geçebiliriz.. Aracım %100 alkolle yürüyor..
    Alıntı audilover Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Methanol'u depodan kullanicaksiniz Afr niz cok ciddi onem arzediyor Eger afr nizi bilmuyorsaniz depodan %5 in ustunde sikinti yasayabilirsiniz.Gercekten vuruntu sorununuz varsa alcol birebir ancak dezavantajlarinida unutmamak gerek.
    Bence eger %10 oraninda deponuza katicaksiniz afr nizi 1 puan zenginlestirmenizi sizi guvenli sularda tutar bunun yaninda standart araca aticaksaniz ve yazilimi degistirmiyecekseniz tek katkisi retard varsa onlari kaybeder iat hissedilir dusmez egt de dusus cok minimal olur (afr degistirmezseniz).
    Dogru bir yazilimla %10 katki ile ciddi avans verebilirsiniz ama bunun katkisi ne olur her aracda degisir Ben 9 derece avans verdim yaklasik 20 nm tork elde ettim guzel oldu ancak ayni torku 4 derece timing ilede elde ediyordum yani cok etkileyici degildi (gereksiz timing motor uzerindeki stresi artirdiginida bir seyler yanlis gittiginde guvenli sulardan uzaklasitiginizida unutmayin derim)fuel trim %10 lara yaklasti %15 un ustunde ariza yakan bir cok arac mevcut bunuda dusunmek gerek.
    Kisaca belirtmek gerekirse standart bir araciniz varsa %5 katki vuruntunuzu sifirlar afr nizi bir miktar fakirlestirir fuel trim size ariza yaktirmaz ama ustu icin aracinizda log alip yaziliminizi elden gecirmenizi oneririm.

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanE. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tolian nedir hic duymadim, toluen nedir biliyorum da..
    tolian bir çeşit tinerdir solvent olarak kullanılır , boylarda ve boyaları inceltmek , dezenfektanlarda , mürekkep yapımındai plastik sanayide
    yakıtlarda oktan artırıcı olarak kullanılan yüksek oktanlı yanıcı bi madddedir,

ksilen ise benzen ve metil grubundan Ksilenler uçak yakıtlarının bileşiminde yer alırlar toluen ile aynı soydan gelirler . C6H4 (CH3)2 buda yanıcı bi madde

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki stock araca meth kiti uygulanır mı ? uygulansa güç kazancı ne civarda olur ? Yada uygulamanın uzun vadede zararları var mıdır?

Antalyalogy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Saf su dediğiniz şu ütüye koymak için satılan sular mı?
    Erikli vb kaynak sularını kullansak sorun olur mu ?
    '' Detaylı Araç Bakımı, Temizliği ve Boya Koruma '' :

http://detayciyim.blogspot.com/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ufuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki stock araca meth kiti uygulanır mı ? uygulansa güç kazancı ne civarda olur ? Yada uygulamanın uzun vadede zararları var mıdır?
    Tabii ki uygulanabilir hatta yurtdışında kamyonlar ve uzun yol yapan araçlarda yakıt ekonomisi için de methanol kit takıp içine saf su koyan birsürü insan ve firma var..
    Güç olarak %5-10 civarı denebilir.. Uzun yada kısa vadede hiçbir zararı yoktur..

Alıntı Antalyalogy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Saf su dediğiniz şu ütüye koymak için satılan sular mı?
    Erikli vb kaynak sularını kullansak sorun olur mu ?
    İçme suyu olması yeterli.. Erikli v.b. sular uygundur.. Önemli olan nozzle ı tıkayacak partiküller içermemesi ve kireç yapmaması..

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki methanol'ün litre fiyatı nedir ? Belli bir oranda kullanılması gerekir yanlış fikir yürütmüyorsam.Yani diyelim nozzle'ın ucu değiştirilerek daha basınçlı püskürtmesi sağlanıp daha fazla güç eldesi gibi bir durum söz konusu mudur ? Bir diğer sorumda araca bu methanol kiti takıldıktan sonra yazılım yapılması gerekli midir ? Birde yukarıda bahsedilmiş safsu-methanol karışımı diye.Yani bazı fotoğraflarda gördüğümüz bagajda duran sıvı kutusunun içinde sadece methanol yok.Saf su ile seyreltilmiş methanol vardır doğru mu ? Bunun hem performans elde edecek hemde cep yakmayacak oranı ne olmalıdır ? (%50-%50 gibi)

Çok sordum biliyorum ama merak işte
    Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Meth yada saf su ile %5-10 guc nasil elde ediliyor?

tayreep_john - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Meth yada saf su ile %5-10 guc nasil elde ediliyor?

abi bunu bende merak ediyorm
    SM PERFORMANCE

Antalyalogy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yavuz364 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tabii ki uygulanabilir hatta yurtdışında kamyonlar ve uzun yol yapan araçlarda yakıt ekonomisi için de methanol kit takıp içine saf su koyan birsürü insan ve firma var..
    Güç olarak %5-10 civarı denebilir.. Uzun yada kısa vadede hiçbir zararı yoktur..

İçme suyu olması yeterli.. Erikli v.b. sular uygundur.. Önemli olan nozzle ı tıkayacak partiküller içermemesi ve kireç yapmaması..
    teşekkurler
    '' Detaylı Araç Bakımı, Temizliği ve Boya Koruma '' :

http://detayciyim.blogspot.com/

131mirafiori - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ağalar ben aracın deposuna 10 litre benzin 5 litre methanol koydum aracım karbüratörlü...

Karşılaştığım durum şu; (karbüratörüm çift boğazlı bu arada)

Yavaş yavaş gaza bastığımda aracımda hiç bir şekilde sorun yok her şey normal, ancak gaz pedalına bir anda yüklendiğimde araç teklemeye başlıyor taaaa ki 2. boğazı açana kadar 2. boğaz açılınca araba vtec açmış gibi oluyor ( ) bunun sebebi yakıtın fakire düşmesimidir ?

Karbüratörde ilk boğazın meme çapını büyültsem bu sorunumu çözebilirmiyim ?
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    itin köpeğin maskarası değil, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin bekçisi, askeriyim.

murat_ileri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 131mirafiori Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ağalar ben aracın deposuna 10 litre benzin 5 litre methanol koydum aracım karbüratörlü...

Karşılaştığım durum şu; (karbüratörüm çift boğazlı bu arada)

Yavaş yavaş gaza bastığımda aracımda hiç bir şekilde sorun yok her şey normal, ancak gaz pedalına bir anda yüklendiğimde araç teklemeye başlıyor taaaa ki 2. boğazı açana kadar 2. boğaz açılınca araba vtec açmış gibi oluyor ( ) bunun sebebi yakıtın fakire düşmesimidir ?

Karbüratörde ilk boğazın meme çapını büyültsem bu sorunumu çözebilirmiyim ?
    senin karışım %33 oranında olmuş buna en güzel çözüm kazıklı benzinle deponu doldurman olacak
    Alıntı M3yener Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    indirilen benzin litre fiyatı değil götümüzdeki don

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)