Oz abim ust devremi, benden 3 ay once basladı askerlige, ben manisa kırkagaca acemilige giderken o usta birligine gitti Siirte, 3 ay sonra da benim dağıtımım Siirte düstü, ayni aileden ayni anda 2 kardes doguya gonderilmiyor normalde, dilekce hakkin var tekrar batıya dağıtım yapılır dediler....
15ay bir kez bile çarşı iznim olmayacagini bile bile gönüllü olarak ziyaret komando bölüğunde askerligimi yaptim geldim...
Anlatmak istedigim olmasi gereken zaten profesyonel askerliktir tamam ama o gerceklesmeden, doguya giden hele komando olan ölür sakat kalır, gitmemek lazim diyenler...
VATAN BORCU NAMUS BORCUdur, orada sehit dusenler dizler gibi dusunseydi o daglarda bir aSker kalmazdi, meydan o.ç. Pkk lilara kalirdi...

Alıntı

eleme olur komando olamayanlar refize olur jandarmaya ayrılır.komando seçmeleri ayrı bir saçmalık boy kilo önemli değil nasıl dersen amatör ligde futbolcu bir çocuk vardı zımba gibiydi bar'çıktımı 15 nizami barfiks çekerdi ısınmadan ama elemelerde 5 kg fazlası var diye elendi kaldıkı zaten o 5kg geriye kalan komando eğitimde fazlası ile verebilirdi nitekim jandarma oldu.ben ise 3 tane barfiks çekemiyordum spor sıfırdı taki elemelere kadar ama yinede seçtiler boyum 1,78 kg ise 70 idi acemi birliğimin sonunda 55 kg düştüm hayalet gibiydim.Gelelim eğitimlere seçmelerden sonra tim oluşturşur 15 kişilik timde yaşı ve tahsil bakımından büyük olanlar tim çavuşu olur tim komutanından sonra emir komuta onda dır yani bendeydi ama hepsi kardeşim gibiydiler.time giremeyenler münferit kmando olur yani tek başına tim olmayanlar onlarda usta birliklerinde ya komutan postası yada koruma olurlar.eğitimler ağırdır hergün 2,700 koşu kross şelkinde barfikse çok önem verirler haftalar ilerledikçe silah eğitimi başlar her kese branşına göre silah verirler 2 bixi'ci 2'bomba atarcı 1'kanasçı çoguda kanas olmak ister ama o kanas hiç bir işe yaramaz onu söyleyeyim normal.90 gün sürer acemi birliği ama şunu söyleyeyim foça ise iyi düşün havası suyu hele o pnömoni (akciğer iltihabı zatürenin daha ağırı)yakalandınmı dünyan kararır ölene kadar atamassın o hastalığı ve rüzgarı neden oluyor terliyorsun soğu yiyorsun sonra pnömoni.genellikle timlerin çogu güney doğu ve doğuya düşer.ama bir iki timi batıya şerpiştiriler.bizim tim beytüşşebap ilçe jandarma bölüğüne özel herakt c timi olarak düşmüştük.acemilik bitince soranlara şırnak beytüşşebap diyince çoğu direk şehit gözü ile bakıyordu çok şükür bütün tim sağ salim geldik.şehitlerimiz de oldu benim kendi Adanalı toğrağım roket yiyerek şehit düştü ve yanında 1.üstğmen ve arkadaşı ile.ve geçen gün yine 12 şehidimiz oldu o bölgede.sana şunu söyleyeyim öyle maceracı ruhuna bakarak ben komado olmak istiyorum deme iyi düşün ben çok görevlerde intikal ederken gecenin zifiri karanlığında bir sonraki attığım adımda hayatta kalabilecekmiyim yada bir uzvumu kaybedecekmiyim diye çok düşündüm.12 ayımıd dağda çogu zamanda üs bölgelerinde geçti rezillkti ama önemli olan o rezillkten zevk alamaktı yok öyle kurba bacağı yok kerten kele.tsk en iyi iyi şekilde bakar kumanyanı eksik etmez.şafakğında çift çift atar çünkü komado hep gündüz uyur gece hep ayakta tetikte nöbette yada initikalde olur yani biz öyleydik.rezillik anlarımızı merak ediyorsan faceden ekle orda bol bol fotolarımız var bir zamanlar özel harekat albümünde (gokturk01_4@hotmail.com)ama normal er olan komadolar göreve pek çıkmıyor bizden sonra değişti daha çok rütbeli uzman erbaşlar gidiyor diye biliyorum yavaştan bir profesyoneleşme var orduda.haa bir de çaycı yada kantinci olup helikopterden helikoptere atlarken şarjör değiştiren bizden bere alıp foto çekinen tertiplerime selam olsun