benim bildiğim orda tek organizasyon california super bike yapıldı başkada duymadım hiç.
Printable View
benim bildiğim orda tek organizasyon california super bike yapıldı başkada duymadım hiç.
yıkalım kumunda oynarız
Burayı Nurnburgringe çevirmek için ne yapılması gerek? Gerçi orasıda iflas etmişti galiba ama..
futbol gibi otomobil sporları da köklü bir kültüre kavuşması lazım.Bu kültürün sadece üst gelire değil herkese hitap etmesi lazım. (ne yazık kı zor gözüküyor zira ben avrupa veya amerika gibi 1000tl ye yürüyen giden bir araç alamıyorum alsam bile benzin koyamıyorum)Öteki türlü bolca organizasyon ve güzel imkanlarla (ücret olsun ulaşım olsun) kar eden bir yere dönüşebilir.
inan benim kadar bu işin içinde değilsindir.
http://b1209.hizliresim.com/11/7/csd81.jpg
yok tamam Button'ı yarış sonrası helikoptere binerken gören benim gözlerim yanlış görmüş, ANOK üyeleri ile beraber tabi... resim de çekmedik, siz Ferrari taşımış olabilirsiniz, bütün pilotları takımları aynı anda gördüm diyorsanız ben bir şey diyemem...
sonuçta burada bahsedilen, pistin şehre olan uzaklığı... helikopterle transfer yapılmak zorunda kalınması, takım VIP seyirci fark etmez... şehirden minimum 1,5 saatte piste gelinebildiği başka pist var mı? ilk sene 4,5 saatte Çengelköy'den piste gidebildim, sonrasında seyirci sayısı o kadar azaldı ki, orada bir yarış yapıldığından şüphe eder hale gelmiştik...
ölü doğan bebeği bir süre küvezde yaşatmayı başardılar ama sonrasında kaderine terkedildi, cebimizden çıkan o kadar milyon USD lerin hesabını kim verecek çok merak ediyorum...
1.5 saat gene iyi biz yarış sabah ataköy 9.kısım arkadaşın evinden 4 kişi allahdan tek araba çıkma gibi bir akıllılık yapdık 2.5 saat sonra ancak piste varabildik..
Pisti istanbulda baska nereye kurmayi planliyordunuz acaba. Tamam ok uzak kabul ama istanbulda bir monaco degil yol kalitesi olarak. Coulthard mclaren ile bogazi gectiginde araba sarmaktan hizlanamadi hizlanamadigi icin cok isindi durdugunda da alevler cikti arabadan. Proje 300 e mal oldu ama nedenide arazi ranti yuzunden yasandi. Pist yeri karar verilmeden once hazine arazisi satisa cikarildi sonra yeniden pist kabul edilince faiş fiyatlarla geri alindi. Bunlar bilinmeyenler. Arsa sahipleri koy tapusu ile devlete geri sattilar arazileri. Daha bir suru olay var ayni sekilde.
pistin İstanbul'a yapılması çok gerekli miydi? TR İstanbul'dan mı ibaretti? Tahincioğlu'nun attığı taklaları Bernie ile çevirdikleri mahkemeye bile konu oldu... hazine ne hikmetse tam da pistin yapılacağı yeri 1 sene önce elinden çıkartıyor sonrasında ise geri alıyor? etrafında havuzlu villalar başlıyor hemen pist bitmeden de bitiriliyor hatta, ranta bak...
İzmir Selçuk belediyesi ve de Antalya araziyi bedava vereceklerdi, oteller 5-7 yıldızlı, ulaşım sıkıntısı yoki tarihi ve doğal güzellik 10 numara! ama yok hayır, illa İstanbul... Kocaeli bile olsa İstanbul... sonra da neden olmadı diye kafa patlatıyoruz...
İstanbul disinda bi antalyada vardir o kadar otel. Bunu sadece pist alani olarak dusunme. Pistin ilk senesinde istanbulda bos otel odasi kalmadi. Butun oteller full cekti. Formula zengin isi izlemeye gelen adamda zengin gidip beyoglunda lalelide dandirik otellerde kalmiyorlar. Olaya bu tarafindan bak. Divan neden gitti pist sapaginin dibine koca otel dikti. Sirf bunun icin. Cogu takimda orada geceligi 300€ dan kaliyor. Yaris zamani otel 100% dolu oluyor.
pistin ilk senesinde herkes yarışı 'İstanbul'da' zannediyordu... F1 kültürünün yarısını uluslararası izleyiciler oluşturur her yarışta... sonraki seneler neden gelmediler diye araştırmak lazım... İzmir bölgesi için konuşuyorum, Çeşme ve Kuşadası'ndan piste gelmek Anadolu yakasından piste gelmekten daha uzak değildi... Antalya zaten tek başına yeterdi, şimdi birinin çıkıp da '230 milyon USD' yi neden oraya gömdün? demesini bekliyorum bu adama...
bu pistin bu güne kadar maliyet zararı ne kadar karı ne kadar oldu karı tabiki yokda laf olsun diye söylüyorum.. bence detaylarda fazla takılı kalmanın bir anlamı yok. F1 de gitti o dediğiniz oteller artık kimler gidicek.. herhalde o dediğiniz oteller bile yapdıkları yatırımdan pişmanlardır.
İstanbul'a geldim diyerek Kurtköy'de otelde kalan bir kişi gösterin bana...
Pıstın yerı tartısılır ama Istanbul yakınında olması dogru. Istanbulda oldugu halde dolduramadık,Antalyada nasıl doldurucaktık? Ayrıca havaalanı dıbınde,ulasım sıkıntılı ama alternatıf yolların cogalması,metronun gelmesıyle bır nebze rahatladı. Bu tıp pıstlerın sehır dısında olması garıp degıl kı?Olagan,bu tıp yerler oralarda olmalı zaten...
Belcıkada ve Almanyada F1 ızledım,oradanda cıkarken 2 saat trafıkte kaldık yada park yerı bulmadık,cok yuruduk hatta almanaydakınde yagmur yagıyordu,rezıllıgımızı anlatamam...
Burada onemlı olan,bu pıstın yapılmasıydı,dogası geregı,mıllet ıyı yedı,kımlerın,nasıl yedıgı bellı zaten. Bu pıst turlu zorlukla yapıldı ama ısletemedık,sımdı bır sans var ınsallah kullanılır.
Olamazsa,gercekten orası fuar alanı olur...
Zaten ıstanbulun bır cok otelı dolu yada %80 lerde gezınıyorlar artık,otelden ote kendımıze bakalım bu pıst ıcın...
Saatlık kıra degıl ama gerekırse evet. Orayı gunluk Track day ıcın kıraladık dıyelım,hangı araba kac tur atabılır???? tam gune 60-70 araba toplanır,yada saatlık dılımlere bolunur. ısteyen 2-3 saat alır pıstı yada baska formul bulunur. Yeterkı adam gıbı rakamlar olsun ve "artık" pıste ılgı gosterılsın.
Drag her yerde yapılır ama asıl olan pıste yuruyebılmek,pılotaj-otomobıl ıkılısını sınamak...
Burada bazı organızasyonlar yapılsa,Avrupa yada dunya takvımındekı yarıslar,zaten otomobıl sırketlerı yıl boyunca model tanıtımı ıcın kullanıyor,bunlar artar umarım...
Insallah yuzumuze-gozumuze bulasmaz yıne,ben,kendı adıma konusayım,pıst organızasyonlarına katılarak gereklı destegı verecegım...
antalyada yada izmirde olsa bence şahsım adına bir izleyici olarak daha verimli olurdu en azından gittim mi bir denize girerdim bir güneşlenirdim bir akşam bara saza gidip kurtlarımı dökerdim yada alkolle aram yoksa oturur bir deniz kenarında kafamı dinlerdim hem stress atardım hemde üstüne yarışımı izleyip dönerdim döt dörtlük olurdu.. neticede ha ataköyden 2.5 saatte tuzlaya gitmişim ha uçakla 1 saatte izmire antalyaya gitmişim pek değişen bir şey olmazdı..
Ayrıntılarla ilgili çok net bilgim olmamakla beraber, bir yaz sezonunda antalya'da böyle bir organizasyon olsaydı. İzdihamı düşünemiyorum.
Misalen Alanya, Antalya'nın uzak ilçelerinden birisi. En baba mesafe 1.30 saat sürer ulaşım.
Formula'nın izleyici kitlesi zaten belli... E Antalya'da cacık memleket değil. Yaz sezonunda, İstanbul'da satılan bilet fiyatlarının en az 2 katına fullenirdi. Buna adım gibi eminim..
Velasıl kelam burda sabaha kadar konuşsak boşşş, bundan sonrasına bakmak lazım.
Orasıda 3 trilyona alıcı bulursa, alan adamın kar amacı güderek alacağını düşünmüyorum. Tamamen farklı amaçlar olucaktır.
İyi geceler.
hocam saydığın ülkelerde bisiklet yarışı yapılsa halk yine dolduruyor, yeri mekanı önemli değil... Antalya'ya ya da İzmir'e giden ya da gidecek adam profili para harcayan profildir... 500-600 TL den başlayan fiyatları kim verdi İstanbul'da? bu pist nerede olsa gelecek tipler aldı o biletleri ama dediğim gibi en az yarısını yabancılara satmamız lazımdı o biletlerin, yabancı nereye gelir? iyi otel,iyi organizasyon, sorunsuz ulaşım, verdiği paranın karşılığı... biz ilk seneden sonra yabancı getiremedik, Bulgarlar Yunanlar doldu sadece...
Olimpiyat stadının akibeti neyse İstanbulPark da öyle olacak bu gidişler, çünkü ülkede TOSFED in ne yaptığını kimse bilmiyor, başındaki adam şaibeli hakkında açılan davaları daha önce bu sitede de yazmışlardı...
bir adam geliyor, pisti daha önceden kapattığı alana yaptırıyor, oğlunu pilot yapma uğruna diğerlerinin önünü kesiyor, yaptığı her şey hatalı olmasına sonucunda da bşarısız olmasına rağmen hala o görevde kalıyor, bizler de burada o pistte ne yapılabilir konuşuyoruz... eminim bizim kadar düşünmüyorlar o pisti...
Arkadas guzel yazmıs,bundan sonrasına bakmak gerek dıye...
Aynen oyle,ıyı-kotu yapıldı,barı halka-kullanıcıları hayrı dokunsun artık....
Kım alıyorsa alsın ama tez zamanda acsın artık...
Polemık konusu yaratayım ozaman;Istanbulda hava acıkken,Kurtkoyde,hemde tam pıstın orası,cografı yapısından dolayı ya Sisli olur yada kapalı.Istanbul yagmurluyken yada kapalı,orada kar yagar. Yada ıstanbulda yagmur cıselerken,orada saganak yagar...
Neyse,acılsın artık surası...
bi de şu var türk halkı rahatına düşkün. Formula bizim insanımıza zulüm gibi geliyordur. Ben de inanılmaz yoruluyorum yarış sırasında. Pist organizasyon komitesinde arkadaşım var yardım et diyor tribünlerde güvenlik elemanlarını yönlendiriyorum ters giden şeylere karşı. Bi kulağımda tıpaç diğerinde telsiz kulaklığı olmasına rağmen o ses beni gebertiyor belli bir süre sonra. Hele start finish tam zulüm. En gürültülü yer. Padockta takım arabalarının içinde bile gürültü çok yüksek. bi de 4.turdan sonra sürekli araba geçiyor. Belli bi yerde film kopuyor kim birinci kim kimi kovalıyor kaybediosun. Bizim insanımıza gelmez yarış. Sırf 1 hafta Maserati kullanıcam diye çekiyorum yoksa çekilecek eziyet değil.
Bakarsiniz iyi birilerinin isletmesine girer hayat bayram olur sonra :D
Bıraz once bır haber aldım,kım bılır,cıdden bu ısten anlıyanlar alır,bızde mutlu oluruz ;)
İns oyle olurda pist hakettigi gibi kullanilabilir :)
Yok canım,sadece aldıgım habere sevındım,katılımcıyım ve destekcıyım artık ;)
aynen yeterki işletilsin atıl kalmasın çünkü duyduğum yalanda olabilir ama tribün çatıları pas içindeymiş..
hımmmmm :)
bende umuyorum o hayırsever ve yarışsever abilerin bi el atmalarını :)
bizde istanbul parkkrokilerini sticker yapıp yapıştırrız yan camlarımıza artık ;)
VHT ye gerek yok, 800hp lik F1 araçları elektronik destek olmadan kalkabiliyorsa o pistte, gayet güzel Drag yapılabilir, o pistin asfalt kalitesini VHT siz Akhisarla Konya ile karıştırmamak lazım...
Gerçekten Nürburgring gibi bir ücrete mukabil tur atılabilse çok iyi olur. Hemen herkes için hem kendi hem de aracının limitlerini öğrenip diğer arkadaşlarının dereceleriyle karşılatırma imkanı olur.
Asfalt zaten kaucuk karisim....
İzmirden gitmezsem ne olayım o pistte dönmek için senede 1 kere.