User Tag List

Sayfa 5/6 İlkİlk ... 3456 SonSon
103 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Benzinlik kuracak olsanız hangi firma ile anlaşırdınız ?

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    iş meşakatli öyle göründüğü gibi yatır parayı kur tesisi olayı değil.. başka şehirleri bilemem tabi irandan gemilerden varil varil kaçak dizel benzin alanlar oluyor anadoluda belki gidiyordur o yakıtlar ama büyük şehirlerde bilhassa istanbul gibi bir yerde adamın 100 bi neuroluk arabasına o yakıttan koyarsan 10 km sonra geri döner motoru eline almış bir şekilde aracıma ne koydunuz der uğraşır durursun üç kuruş tatlı kar yapıcam diye çok şeyinden olursun..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

ozgurluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlgiyle takip ettiğim bir konu..

Net bilgileri olan arkadaşlar paylaşımlarına devam ederlerse çok daha faydalı olacaktır.

Örneğin ruhsat almak, gerekli evrakların tedariği vs. gibi hazırlık aşamalarında ne gibi harcamalar yapılıyor. Bu harcamalar ne boyutlara ulaşıyor gibi ...
    Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    şimdi çok uzun yazmak istemiyorum benzinlikde çalışan müdür arkadaş varsa forumda yada benzinlik sahibi yada ticari avukat o anlatır bütün prosedürü..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drummer582 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Shell olmasinda neolursa olsun..Ben basta olmak uzere cevremdeki cogu insan yasadigi sorunlar nedeniyle shellden uzak duruyor.opet tercihim olurdu
    hangi shell ?mesela ben ankarada eskişehir yolundan alıyorum sıkıntı yasamadım hiç.oradaki opette aynı sekilde ama po daki yaramadı.
    ayrıca benzin istasyonu ısletmek bu kadar zormuymus ya inşaat işleri bundan cok daha zor.koy basına müdürü takip etsin gece tankermı geldi gitsin basında beklesin.kontrollu olmak ıyı de abartıldıgı kadar zor degıl duzen kendılıgınden ıslıyor zaten,ekstra müşteri çekmek istiyorsanız veya müdürde bi yere kadar diyorsanız tabikide baslarında durmak daha ıyıdır.

Omak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende konuyu ilgiyle takipteyim ama bizim okumadan cevap yapıştıran milletimiz yüzünden konu babasız evlada dönmüş.

Arkadaşlar konuyu açan arkadaş benzini nereden aldığınızı sormuyor. benzinlik açacak olsanız hangi firma ile anlaşırdınız? bilginiz var ise böyle bir iş ile tabi.
    e60 535d & THE A45 AMG

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    akrabalarım antalyada yıllarca istasyon işlettiler merkezi yerlerde gazi bulvarı gibi shell bp total vs. şimdi hepsi istasyonları satıp başka alanlara döndüler özellikle mermer ocağı açmaya. sebebine gelince istasyonlardan artık eskisi gibi para kazanılamadığı karın az olduğu.

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 defa soyledım ama arkadaslar hala bu konuda gorus bıldırıyor.
    Resmı ısler cok uzun kı zaten konuyu acan arakadasda kendısı ıcın degıl,tanıdıgı ıcın soruyor.
    Bılgı ısteyen arakdaslara eger cıdden ılgılenıyorlarsa bılgı verırım...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onur_S Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hangi shell ?mesela ben ankarada eskişehir yolundan alıyorum sıkıntı yasamadım hiç.oradaki opette aynı sekilde ama po daki yaramadı.
    ayrıca benzin istasyonu ısletmek bu kadar zormuymus ya inşaat işleri bundan cok daha zor.koy basına müdürü takip etsin gece tankermı geldi gitsin basında beklesin.kontrollu olmak ıyı de abartıldıgı kadar zor degıl duzen kendılıgınden ıslıyor zaten,ekstra müşteri çekmek istiyorsanız veya müdürde bi yere kadar diyorsanız tabikide baslarında durmak daha ıyıdır.
    inşaat işinin neresi zor, cebinde parası olan, biraz işten anlayan vatandaş 3 ayda evi dikiyor..

iş makinan olmasına gerek yok, adam çalıştırmana gerek yok, her işi taşeronla halledersin (hafriyatından, boyasına, a dan z ye)

bu kadar iddialı konuşmamın 2 nedeni var

1. Babam mimar ve inşaat yüksek mühendisidir, zaman zaman müteahhitlik de yapar
    2. Öz dayım, benzin istasyonu, toptan akaryakıt dağıtıcılığı, ve inşaat firmaları var.

He işini iyi yapan her türlü kazanacaktır orası kesin, ama benim cebimde param var akaryakıt istasyonu açayım dersen, zorlanma ihtimali yüksek.

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Shell veya BP tercih ederdim ben olsam.
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

Berkant_R32 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benzin istasyonunda emek çoktur

İlk olarak işletmen 7 x 24 çalışır, başında durmadan idare edecek yetenek / insan kaynağı varsa ne ala ama ben hiç başında durmadan başarılı olan akaryakıt istasyonu görmedim duymadım.

İkinci olarak kar marjları düşük ve ciddi işletme sermayesi gerektirir.
    Usta olmayi gerektirecek bir durum yok ortada. Terzi, donerrci ya da motor ustasi derken o isi yapmak icin el becerisinden bahsediyordum. Herkes bu isleri yapamaz. Ama parasi olan herkes benzin isini yapar. Zaten benzinlik acacak adam daha evvel parayla oynamis adamdir. Ondan dolayi sikinti olmaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2 defa soyledım ama arkadaslar hala bu konuda gorus bıldırıyor.
    Resmı ısler cok uzun kı zaten konuyu acan arakadasda kendısı ıcın degıl,tanıdıgı ıcın soruyor.
    Bılgı ısteyen arakdaslara eger cıdden ılgılenıyorlarsa bılgı verırım...
    Abi bu basliga gostermis oldugun ozel ilgi icin tesekkurler. Istanbula gelince yanina ugramak ve seninle tanismak isterim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    benzinlik açmak zor iş değildir şimdiye kadarda zor iş diyen olduğunu sanmıyorum. denmişsede zorluğu emek açısından denmemişdir. benzinlik işi pis işdir pisliği üç kağadı alavere dalavere sıkıntı derdi çokdur.. yoksa işin kendi kolaydır ve aylık veya yıllık kar marjı düşükdür ama anlık sıcak para olarak yüksekdir.. bazen o sıcak para başka yerlerde kullanılır misal inşaat v.b benzinlik açık bile verebilir zarar edebilir..

her işin en kolay işin bile ustalık gerektiricek bir yanı vardır.. işin içine girdilermi abilerin öğrenirler zaten zamanla.. herkes öğrendikçe ustalışıyor yada bırakıyor..

şimdi böyle alenen söylenemiycek yazılıp çizilemiycek çok şeyler var.. zaten bu işi yapıcak arkadaşlar eminimki araştırdılarmı her şeyi öğrenirler.. ben ilk yazımdada dedim bu benzinlik işi çok kar getiren bir iş olsa istanbulun göbeğindeki benzinliklerin çoğu satılık olmazdı.. istiyorsanız bu işlerin alım satımını yapan bir arkadaşım var piyasadaki bütün satılık beniznlikleri bilir eğerki hazır almak isterseniz telefonunu verebilirim özelden..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkant_R32 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Usta olmayi gerektirecek bir durum yok ortada. Terzi, donerrci ya da motor ustasi derken o isi yapmak icin el becerisinden bahsediyordum. Herkes bu isleri yapamaz. Ama parasi olan herkes benzin isini yapar. Zaten benzinlik acacak adam daha evvel parayla oynamis adamdir. Ondan dolayi sikinti olmaz.
    Göründüğü kadar kolay değil ama, dediğim gibi istedikten sonra bu iştenden para kazanılır.. Demek istediğim daha kolay ve karşı işler varken uğraşmaya değecek bir iş değil bence.. Sadece şu kısmına katılmıyorum: parası olan herkes akaryakıt istasyonu yürütemez, eğer öyle olsaydı kimse devretmezdi, el değiştirmezdi

o zaman sadece şunu söyliyim, büyük firmalar arasında en burnundan kıl aldırmayan PO dur, bayiye yaklaşımı pek hoş değildir. PO tercih etmeyin

Total , PO ya göre daha iyi davranır bayiye.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Göründüğü kadar kolay değil ama, dediğim gibi istedikten sonra bu iştenden para kazanılır.. Demek istediğim daha kolay ve karşı işler varken uğraşmaya değecek bir iş değil bence.. Sadece şu kısmına katılmıyorum: parası olan herkes akaryakıt istasyonu yürütemez, eğer öyle olsaydı kimse devretmezdi, el değiştirmezdi

o zaman sadece şunu söyliyim, büyük firmalar arasında en burnundan kıl aldırmayan PO dur, bayiye yaklaşımı pek hoş değildir. PO tercih etmeyin

Total , PO ya göre daha iyi davranır bayiye.
    Peki PO bu kadar kotu davraniyorsa neden heryerde PO var? Turkiyede 3500 tane benzinligi var diyorlar. Kacini kendisi isletebilir ki? Kucumsemek gibi olmasin ama kacak yakitin tavan yaptigi Hakkaride bile 5 6 tane PO mevcut.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    nedenmi en çok var çünkü en eski po da ondan.. kuruluş tarihi 1941..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkant_R32 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki PO bu kadar kotu davraniyorsa neden heryerde PO var? Turkiyede 3500 tane benzinligi var diyorlar. Kacini kendisi isletebilir ki? Kucumsemek gibi olmasin ama kacak yakitin tavan yaptigi Hakkaride bile 5 6 tane PO mevcut.
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla nedeni ne olursa olsun gerçekler değişmiyor..

ramco 06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tartısmasız opet tum ıstasyonları full cekıyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Onunla bir alakasi olduguni sanmiyorum.Sonucta bir istasyon kurulduktan sonra cok kez marka degistirebiliyor. PO ile basladim onunla sonuna kadar devam olayi olsa eyvallah ama malesef

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla nedeni ne olursa olsun gerçekler değişmiyor..
    Seven si..lir, si..n sevilir diyorsun yani

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)