User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
29 sonuçtan 20 ile 29 arası

Konu: Kazayla ilgili yardım...

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Trafik kanunu madde 57

KAVŞAKLARDA GEÇİŞ HAKKI:
    (Değişik madde: 17/10/1996 - 4199/23 md.)

Kavşaklarda aşağıdaki kurallar uygulanır.

a) Kavşağa yaklaşan sürücüler kavşaktaki şartlara uyacak şekilde yavaşlamak, dikkatli olmak, geçiş hakkı olan araçların önce geçmesine imkan vermek zorundadırlar.

b) Trafik zabıtası veya trafik işaret levhası veya ışıklı trafik işaret cihazları bulunmayan kavşaklarda;

1. Bütün sürücüler geçiş üstünlüğüne sahip olan araçlara,

2. Bütün sürücüler doğru geçmekte olan tramvaylara,

3. Doğru geçen tramvay hattı bulunan karayoluna çıkan sürücüler bu yoldan gelen araçlara,

4. Bölünmüş yola çıkan sürücüler bu yoldan geçen araçlara,

5. Tali yoldan anayola çıkan sürücüler anayoldan gelen araçlara,

6. Dönel kavşağa gelen sürücüler dönel kavşak içindeki araçlara,

7. Bir iz veya mülkten çıkan sürücüler, karayolundan gelen araçlara,

c) Kavşak kollarının trafik yoğunluğu bakımından farklı oldukları işaretlerle belirlenmemiş ise;

1. Motorsuz araç sürücüleri motorlu araçlara,

2. Motorlu araçlardan soldaki sağdan gelen araca,

d) (Ek bent: 21/05/1997 - 4262/4 md.) Işıklı trafik işaretleri izin verse bile trafik akımı; kendisini kavşak içinde durmaya zorlayacak veya diğer doğrultudaki trafiğin geçişine engel olacak ise, sürücülerin kavşağa girmeleri yasaktır.

e) (Ek bent: 21/05/1997 - 4262/4 md.) Trafik zabıtası, yetkili kişi veya trafik ışıklı işareti ile yönetilen kavşaklarda, sürücüler, kavşağı en kısa zamanda geçmek zorundadırlar. Sürücülerin gereksiz olarak yavaşlamaları, durmaları, taşıttan inmeleri, taşıt veya araçların motorlarını durdurmaları yasaktır.

f) (Ek bent: 21/05/1997 - 4262/4 md.) Aksine bir işaret olmadıkça, bütün kavşaklarda araçlar ray üzerinde hareket eden taşıtlara ilk geçiş hakkını vermek zorundadır.
    Dönel kavşak olmadığını, yol üstünlüğü belirtilmemiş kontrolsüz kavşak olduğunu farzedersek uygulanacak olan c/2 alt bendidir.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

meLaNchoLic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yani karsidan gelip benim onume donuyosa bana yol vermesi gerekir...
    Alıntı atituti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şu kızın memeleri anadoluda 9 çocuk doğurupta emzirememiş kadınlarınkine benziyor ama biri ünlü oluyor digerleri tarlada ugrasıyor

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sağdan gelenin her zaman geçiş üstünlüğü vardır benim bildiğim. Sonucu paylaşırsanız sevinirim. Rent a car için de dava açmanızı öneriyorum, sizden habersiz çekim yapmak kesinlikle büyük suç.

Bu arada açıklamanızda hala anlam karışıklığı var, b aracı ile a aracını tabirde karıştırmışsınız.

07jetta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kiraladığınız aracın Rent a Car kaskosu varsa yatma bedelini zaten orası karşılıyor, şahıs kaskomu Rent Kaskomu kontrol ettirin derim.

Bende 13-14 Yıl önce bir kaza yaptım kusurlu olmadığım halde Rent a Car benden para istemiş sonrasında mafya takmıştı peşime

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sirket adina kaskolu arac..
    şu kızın memeleri anadoluda 9 çocuk doğurupta emzirememiş kadınlarınkine benziyor ama biri ünlü oluyor digerleri tarlada ugrasıyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun, buna benzer bir durum bizim başımızda da var. Başka konu açmadan burdan sormak istedim.
    şöyle ki; yapttığımız kazada karşı tarafın suçlu olduğu belirlendi, bizde suç yok, kiraladığımız araç rent a car kaskolu ama aracı kiraladığımız firma yatma bedeli istiyor ve fazla ısrar etmiyor.
    Benim sormak istediğim böyle bir durumda rent a car kaskosu aracın yatma bedelinide ödemesi gerekmiyor mu? araç kiralayan firmanın bizden birşey talep etme hakkı var mı ?

Sizede tekrar geçmiş olsun konuyu takipteyim.

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı interceptor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsun, buna benzer bir durum bizim başımızda da var. Başka konu açmadan burdan sormak istedim.
    şöyle ki; yapttığımız kazada karşı tarafın suçlu olduğu belirlendi, bizde suç yok, kiraladığımız araç rent a car kaskolu ama aracı kiraladığımız firma yatma bedeli istiyor ve fazla ısrar etmiyor.
    Benim sormak istediğim böyle bir durumda rent a car kaskosu aracın yatma bedelinide ödemesi gerekmiyor mu? araç kiralayan firmanın bizden birşey talep etme hakkı var mı ?

Sizede tekrar geçmiş olsun konuyu takipteyim.
    Rent a car kaskosu öder yatma parasını.

Ama imzaladığınız sözleşmede ne yazdığı da önemli adamın sizden talep edebilecekleri konusunda.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sözleşmeyi okudum, herhangi bir ibare göremedim, benden birşey talep etmeleri konusunda. sanırım sorun çıkmayacak zaten firmada çok ısrarcı olmadı gidip sözleşmeyi felan okuyup biraz itiraz edince, 1 haftadır aramadılar ama yinede tecrübeli kişilerden bilgi almak istedim.

İlginize teşekkür ederim.

edit: yazınızı okuyunca iyice emin oldum ve üstümdeki sıkıntıdan kurtuldum.

emresener - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Of bu rent a car ile kaza yapmak çok sıkıntılı. bende c.tesi gecesi yol çalışma levhalarına vurdum sol kapı ve ön camurluk uçtu.

zabıt'ı kendım tutsam Acaba olurmu yoksa illa trafik polsiine mi tutturmam gerekli. arac kaskolu. yıllık kiralık bize. arac yurur dururmda. ben yaptırsam haber etmesem şirkete sıkıntı ne çıkar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim exper raporu hala çıkmamış bugün tekrar aradım pazartesi dönüş yapıcam dedi emmoğlu.. sözleşmede sadece asli kusurlu çıkarsam yatma bedeli ödeyeceğimi bununda 30 günü geçemeyeceği yazıyor.. asli kusur dediği %100 bende kusur olursamı oluyo yoksa %50 nin üzerindeki değerler mi asli kusura giriyo ?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)