Millet arba kaza yaptıktan sonra dolu pakete çeviri ne biliyim golf 7 den 7.5 yaparlar f30'dan m3 yaparlar bu liberal abimiz tam tersini yapmış golf 8.5'dan 8 yapmış
Just a moment...
Sigorta ve yetkili servis şişirmesi muhabbeti "aslında hasar küçük, serviste yapıldığı için çok yazıyor" gibisinden. Yoksa diğeri de sigorta dolandırıcılığına girer zaten sigortacı arkadaş bilir, onu da böyle açık etmezler herhalde diye düşünüyorum
Satacakları adamı kekleme amaçlı başka bir şey değil tabi.
Bu "şişirme" muhabbetinden anca özel servisler ve ustalar muzdarip olabilir. Çünkü sallıyorum, sanayide araç yapılırken eksper "tamam şunları değiştir, bunları tamir et, şuna şunu tak" diyor, kullanılabilen tüm diğer parçalar kullanılıyor. Yetkili serviste ise atıyorum tampon mu hasarlanmış, sök, vidalar, klipsler, ampuller, aydınlatmalar, hepsini yenisi ile al set halde koy. Sigorta-tamir-yetkili servis-tamirhane noktasında bu konuda çok toplantı yaptık, çok şikayetler geliyordu, adamlar isyan ediyor, bize "tamir yap" diyor eksper, x büyük firmasına gidiyor, arabayı göstermiyorlar bile, faturayı çıkarıyorlar, parça listesine eksper imzayı atıyor, gidiyor, bizim 10 bine yaptığımız hasarı onlar 50 bine çıkarıyor, çünkü her bişey en ufak vidasına kadar değişiyor diyorlardı![]()
Ancak bu sektörü ilgilendiren bir sorun, son kullanıcıyı ilgilendiren pek bir şey yok. Tamamen üçkağıt amaçlı, "hasar bu kadar değil yaauuuu" söylemi tabi![]()
Zamanında bir arkadaşım Scirocco bakıyordu, galerici vatandaş kaputu açmış bir de gösteriyormuş, aaaabicim şurada şöyle bi hasar var diyorlar ama baksana pırıl pırıl, hiç bişey yok diyormuş. Ama diyor motorla içeriyi ayıran bölümde öyle kaynaklar öyle birleştirmeler var ki, kazayı yapan adamlar ölmüş olabilirler, o derece demiştiSigorta şişirmesi aaaaaaaaaabi, bunda bu kadar hasar olabilir mi falan diyormuş herif
Bu hesap...
Genel hatlarıyla işleyiş böyle olsa da olması gereken de maalesef bu. Bir bakıyorsun tampona çaprmış. Diyor ki usta macun çeker boyarız. Tamam eyvallah da kim adam gibi macun çekiyor. kim adam gibi renk tutturuyor. 3 yıl sonra orası çatlayınca kime dert yanacaksınız... İşler avrupa'da olması gerektiği gibi işliyor. biz de bunu uyguluyoruz. ama servis kalitesi biraz yerlerde olunca sorun oluyor. Bir de tabi milletin kaza değişme parça boya takıntısı olduğundan..... mesela avrupada serviste 0 değişmiş sandık motor 2. elin fiyatını arttırıyor. Ki bence de mantıklı olan o. eskisi gitti yenisi geldiAma gel de TR de bunu kabul ettir bakalım....
"...Bilgisiz kimseler onlara söz söyleyince "Selam" der geçerler."
Servis kalitesi "biraz" değil "bariz" yerlerde olunca diye değiştirebiliriz cümleyi aslında![]()
Ülkemizdeki "yetkili" denen servislerin %99'unun herhangi bir konuda yetkin olduğunu düşünmüyorum mesela. Sadece bakım yapabiliyorlar. Bir de çok bilinen bariz sorunlar falan bulunup yapılabiliyor, gerisi çöp. Büyük genelleme yapıyorum ama şaşırtan azdırO yüzden güven yok. Bizde sorun o... Çünkü işte yukarıdaki verdiğim örnek gibi, adam kapı, kaput bilmemne boyalı dedin mi, önden tıra girmiştir diye düşünüyor
![]()
Servis konusunda elimde çok negatif örnek var yazmayayımBu anlamda keşke Avrupa'daki gibi olsa... Pek ümidim yok
![]()
Lay lay lom galibaaa sana göree sevmeler
Just a moment...
E-İhale | Ticaret Bakanlığı
Arabaya yasal change yapmışlar herhalde bu neymiş böyle arabada kendisine ait parça kalmamış
Just a moment...
İlanın açıldığı kategori ayrı bir olay, açıklamanın whatsapp mesajlarından kopyalanması ayrı bir olay...
Just a moment...
Bu araba bayadır takibimde sadece galeriler arasında dönüp duruyor, herhalde 10-15 galeri gezdi son 2 senedir
Audi s3
Just a moment...
Bizim bu millet kafayı yemiş
Passat
Just a moment...
İşte ey forum ahalisi türkiyedeki araba piyasası böyle bu araba şubatta 30.000km'deyken ve sadece sol arka çamurluk ve sol arka kapı boyası varken1.300'den ilana girdi sonra sahibi satamayınca 1.2'li bir rakama düşürmüştü şuan araba 42.000'de arka tampon değişimiş ve sol ön kapıya lokal boya yapılmış 1.330 yazıyor ilanda
Just a moment...
Sıfır fiyatları biraz arttı ondandırPiyasa da düşmüştü çünkü 100-200 arttı yine saçma sapan şekilde.
Tabi bu fiyat değişimlerine rağmen 2.el piyasası baya kötü durumda deniliyor. Satamayan adamlar da hala fiyat artırıyorlar. Bir araba bu kadar ilanda kalmaz zaten, oyun oynuyorlar başka bir şey değil. Satmak isteyen adam satar bir şekilde, demek ki doğru fiyat değil veya...
Hoş, bir arkadaşın elinde 2 pikap 1 duster var, km'ler 200-300 binlerde, Duster'a 600 küsür dedim en son yine de 1 kişi aramadı diyor. Yükselt dedim 850 yap ararlar, doğru valla diyor![]()
Satılsın diye düşürüyorsun bu sefer de pert muamelesi yapıyorlarYa da düşürüyorsun, tipin biri geliyor hala 50 daha insene, şu fiyat olur mu diye adamı çıldırtıyorlar.
ayrıca yedikleri kafanında TL olarak karşılığı var sanıyorlar , bu daha büyük bir akıl hastalığı...
benim favori akıl hastam bu : Just a moment...
médiocrité partout
Şu an 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 konuk)