bisiklet almadan once borusanda araba bakarken incelemiştim , çok güzeller fakat o paraların hakkı değiller yoksa bende düşünmedim değil aldığımdan 500-600tl pahalıydı beğendiğim
Printable View
Bir ellyin zinciri, yağsızsa hemen yağlayın. WD40 olabilir, balata spreyi de iyi çözüyor yağı. Bisikletiniz v fren mi yoksa disk frenmi bilmiyorum ama frenlerle alakalı ihçbir yere bulaşırmayın bu ikisini, frenler tutmuyor sonra. kolay kolay da çıkmıyor :D
F/P olarak aynı ayarda markalar. Hangisi gözünüze hoş geliyorsa, hangisinin servisi varsa yakınlarda o markayı seçebilirsiniz :)
BMW logosu var diye ederinin çok üstünde satıyorlar bisikleti. Gereksiz pahalılar benim gözümde. Aynı paralara çok daha iyi donanımlı bisiklet almak mümkün. ( Bu bir öğrenci görüşüdür :D )
WD-40 yağlayıcı değil temizleyicidir. İlk zamanlarda yağlı olarak gözükse de zincir, kısa zamanda kuruyor. WD-40'ı temizleyici olarak kullanmak, ondan sonra yağlamak lazım. 1 milyoncularda satılan makina yağları bile iş görür zinciri yağlamak için, benim gibi ince bir boya fırçasına yağı döküp zinciri yağlayabilirsiniz :D
Ayrıca yol bisikletleri genel olarak akıyor, en dandiğinde bile MTB ile arasında akıcılık farkı var. Dediğim gibi mosso ile salcano aynı ayarda markalar, hangisinin servisi iyi ise, aynı fiyatta hangisinin donanımı daha iyi ise onu almak daha mantıklı olur :)
Bisiklet temizliği için şu videoyu referans alabilirsiniz. Ayrıca kanalda yararlı bilgiler de var, takip etmenizi öneririm.
https://www.youtube.com/watch?v=q3e-GKC1nP4
Zinciri ellediğimde yağ var evet fark ettim.
WD40 ile temizleyecem önce, sonra aşağıdakini kullanıcam. Aslında tüm vitesleri 10 vites deore'ye geçireceğim üzerindekiler aşındıktan sonra, çokta titiz olmaya gerek yok sanırım. :D
http://shop.advanceautoparts.com/wcs...1_pri_larg.jpg
O zaman çok titiz olmaya gerek yok madem sistemi değiştireceksiniz. Değiştirdikten sonra titiz olunmalı ama :D Bende 105'e geçmeyi istiyorum Triban'ımı. Ya da parçalar ölene kadar bunlarla devam edip hafifletmeye çalışıcam biraz aleti. Kararsızım. Hem daha iş bulmam lazım :D
Hafiflik demişken, bisikleti aldığımda tarttırdım 11 kg çıkmıştı askı tartıda, şimdi banyo tartısıyla denedim burda da 11 kg çıktı tüm aksesuarlarıyla. 10 kg nin altına düşürebilmek için ne yapmak lazım karbon maşa haricinde?
Aluminyum gövde ve maşa var şu an üzerinde. Acaba hafif lastik fark eder mi?
Lastik ne kullanıyorsunuz? Fark eder lastikler de. Onun dışında jant seti, gidon, sele sele borusu fark ettirir. Mesela ben şu an alüminyüm gidondan karbon gidona geçersem yanlış hatırlamıyorsam 150-200 gram civarı hafifleyeceğim. Çok gözükmüyor ama yokuşlarda yarım dolu suluk bile ciddi fark ettiriyor. Ha tabii o masrafa değer mi orası tartışılır, 250-300 lira civarı karbon gidonlar :D
Sanırım dağ bisikleti kullanıyorsunuz, eğer araziye girmiyorsanız düz maşaya geçebilirsiniz. Alüminyüm bir düz maşaya geçseniz bile rahat 1-1,5 kg atabilirsiniz.
Selam, lastikler bisikletin üzerinde standart gelen Giant marka lastikler. Continental-Schwalbe tarzı iyi markalara göre biraz daha ağır olduğunu duydum. Üzerindeki lastikler aşınınca olabilecek en hafifine geçiş yapacağım.
Aynı şekilde dişli/vites grubunu da daha üst versiyonuna geçireceğim aşınınca.
Bu arada bendeki bu, 170 km de
http://i57.tinypic.com/bdwaao.jpg
http://i62.tinypic.com/259aie1.jpg
Bunu biraz eskitip seneye Trek FX7.4 ya da Specialized Sirrus Elite'ye geçiş yapacağım. Bunlarda zaten halihazırda karbon maşa var. O yüzden bisiklette büyük modifikasyon ile uğraşmayacağım. Ancak eskirse / aşınırsa daha iyisi ile yenileyeceğim parçalar olur lastik / vitesler gibi.
Hatta bütçeyi ayarlayabilirsem esas hedefim Specialized Sirrus Carbon Elite ya da Giant Fastroad düşünüyorum.
Anladım, o zaman karbon parçalara geçmekte masraflı olur, aşağı yukarı aynı paralara satılıyorlar çünkü. Güzel, hafif ama akıcı bir lastik işinizi görecektir o halde. Ben de bisikleti satıp daha hafif bir kadroya geçmeyi düşünüyorum ama harcamalara da bir yandan devam ediyorum . Bisikleti 900'e almıştım, 450-500 liraya yakın masraf yapmışım şu ana kadar her şey dahil
Yurtdışı forumlarında "paranın yettiği en iyi bisikleti al" derler, gerçekten doğru. Çünkü motorsiklet gibi değil, kendi limitin bisikletin limiti oluyor.
Benim aldığım fiyat seviyesindeki bisikletler (Trek FX 7.2 ve Specialized Sirrus'da) hepsinde çelik maşa vardı. Bir tek Giant aluminyum maşa idi. O yüzden tercih ettim.
Fakat yaz mevsimini kaçırmak istemediğim için karbon maşa ya da karbon gövde sınıfına bütçem yetmedi, mecburen adım adım üste çıkacağız. Belki bunu satmayıp sağa sola gitme bisikleti olarak saklarım. 1500-2000 dolarlık bisikletle markete gidip bırakmak istemem doğrusu.
Evet forumdaki bisiklet sever arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var.
Hybrid bisikleti ilk aldığımda, bu kadar uzun süre/mesafe kullanacağımı hiç tahmin etmiyordum.
Fakat ilk aydan 500 kilometre yaptığımı fark ettim. Genel olarak ortalama 300 den fazla yapacağımı tahmin ediyorum.
Yol bisikleti olmadığı için, gidonda tek tutuş açısı var ve 50+ km kullanınca oturma pozisyonu gerçekten rahatsız etmeye başlıyor. İşte bu sebepten yol bisikletine geçmeye karar verdim.
İlk hedefim elimdeki bisikleti tutup, yol bisikletini ikinci olarak almak var. Fakat karbon fiber kadrolu bisiklete geçiş yaparsam bütçem yetmiyor, mecbur satmam lazım.
Özellikle karbon fiber bisiklet kullanan/deneyen arkadaşlar, aradaki farka değer mi?
Karbon fiber kullanmıyorum ama Alüminyum kadro/karbon fiber maşa olan bisikletler 9-9,5 kg civarında. Arada 1-2 kiloluk fark var. Konfor farkı var tabi arada, karbon kadro titreşimleri daha iyi emiyor. Bütçe oluşturabilirseniz eğer, karbon bisiklete bakacak kasap olmayan, tork anahtarı nedir bilen bir bisikletçiniz de varsa (ya da bakımını ben yapacağım derseniz) karbon kadro mantıklı. Ama yoksa Alüminyum kadro/karbon maşa bir bisiklet ile de dönüp arkaya bakmazsınız. Performans işi bizde bitiyor yani :)
Ağrı konusunda barend bakabilirsiniz, çok fark edebiliyor düzgün bir barend el ağrılarında. Onun dışında kelebek gidona geçiş yapabilirsiniz (Görüntüsü yüzünden sevmeyenler oluyor hak veriyorum fakatutuş pozisyonu olarak en fazla çeşit onda ve bu yüzden genelde turcular tarafından tercih ediliyor) Ayrıca hybrid bisikletin gidonunu ve frenlerini yol bisikletininkine de çevirebilirsiniz. Eğer buna karar verirseniz şu çalışmayı da referans alabilirsiniz. Bir yol bisikleti olmayacaktır ama. Kadro geometrisi farklı olduğu için değişik duruyor tabii.
Benim tavsiyem tabii yol bisikleti olur, hybrid bisikleti de şehir içinde, kısa mesafelerde kullanırsınız. Düzgün donanımlı bir bisiklet tatmin edecektir sizi. Ağırlığa çok takılmamak lazım :) (Yukarıda yazdığım gibi konfor konusunda birşey diyemem ama size uygun bir seleyle bu farkın kapanacağından eminim. Benim alet konforlu sayılmayacak derecede ama 100 km'yi sorunsuz çıkartabiliyorum. Pedli taytın etkisi de büyük tabii :D )
Detaylı cevabın için çok teşekkür ederim.
Giriş seviyesi karbon fiber ile üst seviye aluminyum kadrolu bisikletler arasındaki ağırlık farkı 1 kg dan fazla değil genelde. Benim takıldığım nokta, karbon fiberin kırılma olasılığı. Elbette bütün kadrolar kırılabilir fakat aluminyum ya da çelik kadro kırılmaya veya çatlamaya başladığı zaman bunu kullanıcısına hissettiriyor. Ya da görsel olarak yavaş yavaş açılıyor çatlak ya da kırık varsa. Fakat karbon fiberde herşey 1 saniyede oluyor ve kendinizi yerde bulabilirsiniz. Bende hafif bir insan olmadığımdan ötürü açıkçası karbon fiberin ömrü konusunda şüphelerim var.
Bir diğer nokta, şu anda kullandığım bisikletin kadrosuda maşasıda aluminyum ve pek rahatsız değilim açıkçası. Muhtemelen aluminyum kadro / karbon maşa yol bisikleti alırsam daha konforlu bile gelebilir. Ayrıca bisiklet yolunda kullanacağım için pek fark hissetmem gibi geliyor.
Burada genelde çevredeki bisikletçilerden bisiklet alırsan, 2 ile 3 yıl arası bedava bakım veriyorlar. Mesela en yakındaki Trek bayii 2 yıl, Specialized bayii 5 yıl, Giant bayii 3 yıl bedava bakım veriyor. Bana konum olarak en yakını Giant bayii ki bisikletle bile gidebiliyorum oraya. Bu arada donanım olarak Shimano 105 bakıyorum minimum. Tiagra ve altını düşünmüyorum alacağım yol bisikletinde. 105 benim kullanımım için gayet yeterli.
merhabalar foruma yazmayalı baya uzun zaman olmuş bisiklet beni araba sevdasından vazgeçirdi :)
uzun yıllar binicem diyorsanız ve kendimi bu sporda geliştiricem diyorsanız mutlaka carbon alın donanımı pek kafanıza takmayın sonuçta hepsi aşınan belli bir kullanım ömrü olan parçalar onları zamanla daha üst seviye parçalarla değiştirirsiniz yatırımı kadroya yapın derim
carbonun ağırlıktan ziyade rijitlik yüzünden tercih etmekte fayda var sprinte veya rampa çıkar iken aluminyum kadro esneyip gücünüzü tekere tam aktaramıyor carbon da ise esneme oldukça azalıyor ağırlık işine gelicek olursak tabiki çok daha hafif ama 7.5 kg aluminyum yol bisikleti gördüm
kırılma konusun da ise carbonun kırıldığı yerde aluminyum paramparça olur tabi yukarıda arkadaşın dediği gibi bir tork anahtarı edinmek sizin çok yararınıza olucaktır.
umarım yola geçersiniz bam başka bir dünya +100 km ler yetmemeye başlıycak :)
Carbon kadrolar da aslında öyle çat deyip ortadan yarılmıyor, vidaları düzgün ayarda sıkılırsa uzun süreler sıkıntısız kullanılır. Genelde sele borusu kısmından çatlak oluyor, onları da Specialized gibi bilinen, köklü firmalar garanti kapsamında ücretsiz değiştiriyor sele borusu çatlağı gibi kullanıcı hatası olmayan durumlarda. Karbon kadrolar alüminyumdan daha dayanıklı bile diyebilirim, ama kırıldımı tam kırılıyor. bir test videosu izlemiştim. Bir firmanın birebir aynı karbon ve alüminyum downhill kadrolarını test ediyorlardı. Alüminyum olan kırıldı karbonda tık yoktu. Yaşadığınız yerde çok sert yokuşlar yoksa, ciddi yarış hedefiniz yoksa karbon kadro gereksiz kaçabilir. Tercih tamamen sizin :)
Bu arada, yagizgokmen rijitlik konusuna değinmiş, haklı. Karbon kadrolar daha rijit oluyor. Ama kaliteli bir alüminyum kadro da altınızda lastik gibi esnemeyecektir ama dik rampalarda fark edebilir. Tabii bunun ne kadarını fark edebilirsiniz orası meçhul :)
105 konusunda katılıyorum size, Günlük kullanıcıya gayet yeterli. Ben de bisikleti 105 sete yükseltmeyi düşünüyorum eğer ucuza güzel bir bisiklet bulmazsam :D
Bahsettiğim video şu: https://www.youtube.com/watch?v=xreZdUBqpJs
Teşekkürler cevaplar için. Evet isteğim minimum 5-10 sene arası sorunsuz kullanabilmek. Bir kere alıp bütçemin yettiği en iyisini almak istiyorum. Hybrid'de o hatayı yaptım, bu sefer yol bisikletinde yapmayacağım.
105 istememin en büyük sebebi, vites arttırıcı kablolarının dışarıdan gözükmemesi. Bu ön kısmın görüntüsünü baya bir temiz hale getiriyor. Yoksa Tiagra ile 105 arasında büyük fark olduğunu düşünmüyorum. En azından Sora ile Tiagra arasındaki farka göre daha az orası kesin.
O zaman bir kaç karbon alternatifimi yazayım, tecrübe ettiğiniz varsa bilgilendirebilirseniz sevinirim.
Cervelo R2 105
Giant TCR Advanced 2 ya da Defy Advanced 2
Trek Emonda S5 ya da Domane 4.3
Specialized Tarmac Sport
Cannondale Supersix Evo 105 ya da Synapse Carbon 105
Norco Tactic 105 ya da Valence Carbon 105
Henüz karbon bir kadro kullanma şerefine nail olamadım ama uzun yıllar kullanacağım diyorsanız görüntü olarak hangisi içinize siniyor ona göre seçin bence. Sonuçta o kadar yıl beraber olacaksınız. Aldığınız bayii fitting yapıyormu diye de bir bakın, yapıyorsa o bayiyi üst sıraya alın. Kadronun size uyması lazım, sizin kadroya değil :)
Bayilerde bulamazsanız profesyonel olarak fitting işlemi yapan kişiler var, baya ğitimini falan alıyorlar değişik değişik aletlerle ölçü alıyorlar. Fiyatları tuzlu haliyle :D Ama size en uygun kadronun hangisi olduğundan (marka model şeklinde sunuyor size) bir ayağınızın diğerine göre uzunluğuna, size uygun sele genişliğinden SPD'lerin açısına kadar her detayı ölçüyorlar. Bisikleti aldıktan geçmeyen aprılarınız olursa iyi bir fitting yaptırmayı düşünebilirsiniz acelesi yok tabii bu işlemin :)
Norco markasını ilk defa duyuyorum bu arada.
bu hafta sonu sabah 7-45 gibi kadıköye yada üsküdara geçip oradan beykoz a süreceğim. Katılan olur mu ?
Rotayı oradan da devam edebiliriz ama Beykoz sahilin de sürmek istiyorum :) Katılan olursa sohbet muhabbet ede ede tıngır mıngır gideriz
Buda yeni bisikletim, digeri kisa mesafelerde ve yagmurda kullanim icin. Bunu antreman icin aldim.
105 komponentli (gobek ve frenler haric), karbon catal ve sele borusu. Su anda 100 km yaptim toplamda. Ileride full 105 groupset yapacagim.
http://i58.tinypic.com/330a4co.jpg
Beylikdüzü çetinkaya bisiklet den far ve stop aldım :)
Işıgı gören kaçıyor :D
http://i.hizliresim.com/7bPjEW.jpg
http://i.hizliresim.com/95Ej83.jpg
benim 6r polodan daha iyi ışıtıyor,ciddiyim :)
Ben ücret vermedim her ikisine hediye olarak aldım ama sana bir tüyo android kullanıyorsan wish indir orda ürünlerin içinde aynısı var fiyat olarakda 40 ile 60 tl arası değişiyor stop usb şarz ediyorum 6 farklı modda çalışıyor.
Farın en kötü yanı sürekli yanması yanıp sönse daha iyi olacak ama maalesef yok :)
Merhabalar. "Yasar" abi bana da gerekiyor açıkçası ön ışık, ne kadara temin ettiniz öğrenebilir miyim acaba? Bir de kolay çıkıyor mu? Çalınmasından bıktım artık.
Bu arada bir diğer konu fiyat performans olarak önerebileceğiniz km saati markası var mı acaba?
Abi bir de wishte bakınca bisiklete bağlamak için aparatlar yok, direkt gönderiyorlar onu nasıl çözeceğiz ki acaba :))
Geçen gün Milli Bisikletçilerden birine denk geldim burda.
Maliyetini sordum 4bin €'ya yakın dedi.
Kullandığımız akıllı telefonlardan daha hafif nerdeyse :D
http://i.hizliresim.com/vLRq3v.jpg
full carbona benziyor, sadece jantları benim bisikletimi satın alır :P
SRAM var üzerinde aboww, neden paylaştın ki :(
Kutunun içinde plastik aparatı var çok basit baglanıyor.
Çalınması konusuna bir şey diyemiyorum ben bisikletimi oturma odasında tuttuğum için çalınma riski çok az:)
Bisiklet işi her sektörde olduğu gibi sonu olmayan bir sektör, sizin için ideal olan neyse onu alın fazla lükse hiç ama hiç gerek yok, egonuzu tatmin etmek için yüksek maliyetlere çıkmanın mantığı yok inanın bana.
Yeni bisiklet almak istiyorum. Her yerde binebilmek için dağ bisikleti almak istiyorum. Mosso baktım biraz ön arka hidrolik fren deore set alüminyum gövde falan fiyatları emsallerine göre fena değil ama bilene sormakta fayda var siz marka/model olarak ne önerirsiniz ?
10 sene sonra yazlıktan bisikleti istanbula getirdik, değişmesi gereken çok şeyi var, ucuz yollu ama kaliteli ürünler/aksesuarlar nerde kimde bulabiliriz arkadaşlar? anadolu yakası olursa süper olur