Silikon destekli taytlar var, onlar iþ görüyor. Decathlon'da bulabilirsin. Bir de bisikleti düzenli kullanmaya baþladýkça alýþýyor zaten :D
Printable View
custom exhaust yapabiliyor muyuz ? :D
Kron marka bisikletler nasýldýr ?
3yýl 10.000km salcano 270sv kullandým 27 vites acera donaným çok ucuza almýþtým,yakýn zamanda sattým,bisiklet alýrken markaya deðil donanýmýna bakmanýzý tavsiye ederim.bisiklet deyip geçmeyin gene masraflarý oluyor :D
Memlekette bisikletçi dostumuz yok ki gidip seçelim sonra da alalým :) .
Kýsmetse bu hafta alýcam , çoðu markanýn da bayiisi var sivasta daha önce ilgilenmediðim için dikkat etmemiþtim ama maþallahý varmýþ bu konuda. Kron-Sedona-Bianchi-Salcano-Mosso
Hangisini tercih edeyim þehir bisikleti olarak ? Dükkana girip bisiklete bakacaðým zaman nelere dikkat etmeliyim? Kadro boyumu nasýl ayarlamalýyým ? Bilgi verir misiniz
Markaya takilma pek. Dag bayir cikmayacaksan one amortisor almani onermem bosa 2-3 kg agirlik eklemeye gerek yok.
Dag bisikleti ya da hybrid aliyorsan Shimano Alivio ve uzeri (hatta tercihen Deore)
Yol bisikleti aliyosan Tiagra ve uzeri (tercihen 105) alirsan uzun yillar kullanirsin.
@Anýl E. ön amortisörü açýlýp kapanan olsun yavaþ giderken açýyorum ben sahilde son vites yapýþtýrýnca kapatýyorum iyi oluyor sertlik ayarlý coil gibi :D :D birde frenler hidrolik olsun kesin.Sahilde önüme küçük çocuk atladý çimlerden hidrolik fren olmasa belki çarpardým inanýlmaz duruyor.Vites sistemi ne üstündeki bilmiyorum ama dsg gibi deðiþtiriyor her vites attýðýmda gülüyorum istemsiz :D bisikleti arkadaþa verdim bende olsa bakýp yazardým benimkinin markasý Ghost
mosso ve sedona daha hafif aðýrlýk olarak diðer markalara göre. Mosso para çokomelde en iyisi diyebiliriz onuda ümit bisiklet üretiyor o yüzden uygun zaten. Kron saðlam güzel ama donaným artýnca bence fiyatlarý biraz anlamsýz oluyor onun sedonaya bakabilirsin. Yollarý bilmiyorum ama düz maþalý bisiklet herzaman daha atik ve hafif oluyor haliyle.
gördüm birkaç kez ama kavþak içindeydin selam veremedim. mavi lancerýn dikkat çekmemesi imkansýz zaten.
Sedona 345 verip yol bisikleti almak ne kadar mantýklý olur sizce ülkemizin yollarýnda çok kararsýz kaldým.
direk al kardeþim. Ben tur bisikletinden yarýþa geçtim böyle bir keyif yok. Ama akacaðýn bisiklet en az tiagra donanýmlý olmasý lazým
Tiagra altýný almam zaten ama sadece kullanýþlýlýk çok mu ölür diye endiþe ediyorum.
@orkuteren abi pm attým bakar mýsýn ?
Beyler satýlýk Sedona 345 :)
Bende Carraro Sportive 227 kullanýyorum, önde tarafta gidondan kilitlemeli maþa falan da var, 1.5 sene oldu alalý çok memnunum. Performans kasmak istemeyen rahatýna düþkün arkadaþlara tavsiye ederim.
Yol bisikletini kesinlikle oneririm bende. Ozellikle uzun yolculuklarda (30+ km) oturma ve gidon tutus acisini degistirdiginiz icin cok rahat oluyor.
Yol bisikletinde TR'de cok yokus oldugu icin arka dislileri 32-11 almani oneririm. Tiagra ile 105 arasindaki tek fark arkada 10 vs 11 vites olmasi. Rampa cikacaksaniz 105 daha rahat ettirir sizi.
Ufak bir bilgi geçeyim kendimce
Bu bisikleti kullanýyorum.Daha çok pedal çevirir efor sarfederim diye düþündüm.Bu tarz bisiklet alacaklar için kullanýcý bilgisi vereyim.Amaç sakin sakin sahilde takýlmaksa evet çok güzel ama biraz rampalý bir yolsa yada hafif tempolu kullanmaksa amaç yanlýþ bisiklet
Ev-iþ arasý kýsmen düz diyebilirim ufak rampalarý var ve pedal çevirmeden gidemiyorum.Belkide bisiklete çok aðýr geldiðim için olabilir MAX 30 kmh ulaþtým oda (bilenler için) Neomarinin arkasýndaki köprüden aþaðý inerken.Normal þartlarda bir bisiklet ile 8-10 pedal çevirip hýzlansan en kötü 4-5 mt akar gidersin pedalsýz bunda öyle biþey yok habire çeviriyorum.
Alýþýk olmadýðým için bana öyle gelmiþte olabilir ama 30 kmh ile indiðim köprü rampasýný (max 100 mt) dil dýþarýda nefes nefese çýkýyorum.Efor sarfetmek için bu bana daha uygun gibi ama hadi kalktým Tuzla'dan Kadýköy'e gittim dersem yolda ölebilirim :D
Benim amacým sürekli pedal çevirip efor sarfetmekti ama ilk baþlarda ciddi zorluyor
8 km yi 28 dk da gidebiliyorum þuan için
ayný yolu 1 saat 22 dk da yürüdüm
her iki denemede de sýnýrlarý zorlamadým ama hafif tempoda da gitmedim normal kullandým/yürüdüm
1 ay sonra Rambo olabilirim yada Roberto Carlos :D
Ben evde trainer kullanýyorum.
Kendi yol bisikletimin ince diþli lastiði ile trainer'da götümden ter akýyordu resmen, 20 dakikayý zor çýkartýyordum.
Daha sonra diþsiz trainer lastiðine geçtim, o zor geçtiðim 20 dakikayý çok çok rahat yapmaya baþladým.
Ayný eforu yine harcýyorum ama kendimi paralamadan hem de keyif alarak.
IN'RIDE 100 HOME TRAINER B'TWIN...
Bunu aldým, valla memnunum.
Muadil en ucuz ürünler 700+ TL fiyatlarla baþlýyor ve gidiyor.
Benim evde iþimi görüyor þu anda. Bisikletin kendi lastikleriyle kullanýrken az da olsa sürtünme sesi vardý ama rahatsýz etmiyordu. Trainer lastiði sonrasý tamamen sessiz oldu nerdeyse.
Edit: Yukarýda yol bisikleti yazmýþým, benim ki þehir bisikleti
Bu arada yol bisikleti için þöle bir model düþünüyorum;
CARRARO CR-RACE 052 ERKEK YARIŞ 20-V 28'' - Carraro Bisiklet
Bar35 Ýzmirde çok güzel 2.el yol yarýþ bisikletleri var onlarý kovalasana.
3500 e 1500 setli bisiklet çok rahat bulursun
merhaba arkadaÅŸlar...
çok yoğun bir bisiklet kullanıcısı değilim 2 senedir btwin hoprider 300 şehir bisikleti kullanıyordum yaklaşık 4000 km yapmıştım ki bisikletim çalındı. Şimdi bir bisiklet almak istiyorum ama şehir bisikletimi yol bisikletimi derken omuzumda kas kopardım ve bisiklet haricinde başka spor yapamayacağım için bisiklete ağırlık verip yol bisikletinde karar kıldım..
fakat bütçeyi yüksek tutamıyorum ne olacağımı bilmediğim için 2000 max limit ile şu iki bisiklet arasında kaldım..
bi inceleyip yorumlarsanız sevinirim...
CARRARO CR-RACE 012 ERKEK YARIŞ 14-V 28'' - Carraro Bisiklet
Kron Bisiklet
NOT: boy 175 ama 52 kadroda darlanıyorum ve dönüşlerde gidon dizime değiyor.biraz darlanmam gerekir mi kendi bildiğim gibi devam edeyim mi yoksa ?
merhaba arkadaþlar...
çok yoðun bir bisiklet kullanýcýsý deðilim 2 senedir btwin hoprider 300 þehir bisikleti kullanýyordum yaklaþýk 4000 km yapmýþtým ki bisikletim çalýndý. Þimdi bir bisiklet almak istiyorum ama þehir bisikletimi yol bisikletimi derken omuzumda kas kopardým ve bisiklet haricinde baþka spor yapamayacaðým için bisiklete aðýrlýk verip yol bisikletinde karar kýldým..
fakat bütçeyi yüksek tutamýyorum ne olacaðýmý bilmediðim için 2000 max limit ile þu iki bisiklet arasýnda kaldým..
bi inceleyip yorumlarsanýz sevinirim...
CARRARO CR-RACE 012 ERKEK YARIŞ 14-V 28'' - Carraro Bisiklet
Kron Bisiklet
NOT: boy 175 ama 52 kadroda darlanýyorum ve dönüþlerde gidon dizime deðiyor.biraz darlanmam gerekir mi kendi bildiðim gibi devam edeyim mi yoksa ?
Bu kararsýzlýk huyum beni yedi bitirdi,zaten mosso bulamýyorum memlekette anca dayamýþlar salcano ve bianchi baþka hiçbir þey yok. Bi de kron marka buldum .
2-3 tane sedona var dün de carraro buldum. Carraro 24 vites ön amortisörlü,arkadaþýmýz volkan yeni baþlýyorsun fazladan aðýrlaya gerek yok ön amortisörlü tercih etme dedi,bisikletçi 1700 tl son diyor ama pazarlýk yaparým.
Sedonanýn modeli de sedona 300