İsmi Cihan pisikletçi.. boyu 2 metre
Printable View
Merhaba herkese,
İş yerine yürüyerek gidip gelirken ofis değişikliği sebebiyle evden biraz uzak konuma taşındık. Yürüme mesafesi için çok uzun, araba için park yeri bulmak da çok dertli bir yer. Minibüs ile gitmek de mantıksız geldi. Haftaiçi Anadolu yakasında Göztepe-Hasanpaşa arası gidip geleceğim. Haftasonu da belki sahil gezintileri gerçekleştiririm. Hafif rampalar da tırmanma durumum olacaktır. Tavsiye edeceğiniz şehir bisikleti var mı? V tipi fren tercih ediyorum.
Piyasadaki modellere baktığım kadarıyla seçenekler arasında Kron TX 150 ve TX 100, Carraro 224, Mosso 1821. İkinci el düzgün, çok eski olmayan alternatiflere de açığım.
Bir de 180cm boyunda bir insan için kadro boyu kaç olmalı.
Şehir bisikleti almanızı öneririm.
Bisikleti alırken, öncelik değil de sonrasında satmak istediğiniz de elinizden çıkartacağınız bir şey olmasını tavsiye ederim.
Carraroyu bir tık daha fazla öneririm, rahat rahat işinizi görür.
Kron'dan uzak durun, diğer ikisini değerlendirebilirsiniz :)
Ayrıca, kask ve aydınlatma da kesin bisikleti alırken temin edin.
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. O zaman Carraro ve Mosso arasında bir seçim yapmam en doğru olanı sanırım. Kron konusunda şaşırdım diğer forumlarda ortalama düzeyde yorumlar varken ama tabi ki Specialized tercih eden kişinin yorumlarını referans olarak alırım:)
Ekipman olarak kask ve alyan takımı temin edeceğim de aydınlatmanın ihtiyaç olacağı aklıma gelmemişti. Onu da temin ederim. Uyarılarınız için teşekkürler.
Rica ederim, Cidden Kron şişirme, ben de ilk onu alacakken Btwin aldım, sonra yol bisiklettim Mosso oldu ve Specialized ile yola devam ediyoruz :)
Carraro veya Mosso kesinlikle doğru tercih olur.
Fenerbahçe'nin girişinde Atölye 24.5 - Emirhan Kılıç var, oraya uğrarsan eğer elinde sanki bisiklet vardı diye hatırlıyorum. (Fenerbahçe ışıklarına gelmeden 50 metre geride sağda) Alt katta kalıyor, yanında pet shop var.
Olmadı, temin edebilir yardımcı olur, bilgin olsun.
Merhabalar, aynı tür bisiklet kullanıcısıyım bende. Carraro 227 aldım 2 sene önce halen kullanıyorum tavsiye ederim. Yukarıda dendiği gibi Mosso ve Carraro arasında seçim yapabilirsiniz. Benim bulunduğum ilde Carraro bayisi daha iyi mesela, tercih sebebim olmuştu. Kadro boyu iç bacak boyunuzla da alakalı bir durum. Ama 51 kadro uygun olacaktır size. Sanırsam Carraro 51 yerine 49 kadro getiriyor yeni modellerde, o da uygundur.
Mosso alabilirim ama maşası Mode markasına ait diye gözüküyor ve internette araştırdığım kadarıyla herhangi bir bilgi bulamıyorum. Carraro'da suntour maşa kullanılıyor. Anladığım kadarıyla tercih etmek için yeterli bir sebep gibi. Aslında, disk frende arka kalkma olayından çekinmesem carraro 225 modelini tercih edeceğim. İkinci elde de çok güzel fiyata düzgün gözüken bir bisiklet buldum internette. Diğer türlü, 1350tl Carraro 224 mü yoksa 1100tl Mosso 1821 msm mi karar veremiyorum. Haftasonuna kadar almayı düşünüyorum.
Ağustos ayındaki Uludağ Tırmanışına buradan gidecek kimler var. Temmuzun 2 sinde kayıtlar açılacakmış.
Bu hafta antrenmanlara başlıyorum. Yağmur dolu derken süremedim. Cumartesi pazar antrenman yapacağım :)
Biz takım olarak orada olacağız. Pelotonist olarak.
ig: peleton.istanbul
Bir aksilik çıkmaz ise hedef yarışlarımdan bir tanesi orası. Geçen sene 3.15 de bitti 60 km
linki ; 60.9 km Ride Activity on August 5, 2017 by Volkan K. on Strava
Merhaba bende Carraro 224 kullanıcısıyım. Ben 1150 liraya almistim. Boyum 183 cm 56 cm kadro bi tık büyük geliyor heralde 22" e eşit olması lazim. Bisikleti tavsiye ederim. kullanımı rahat vites sistemi sıkıntısız, maşası güzel fakat frenler ve lastikleri kötü ve boyası çok dayanıksız hemen çizilmeye müsait. Bende ki mat siyah kırmızı olan model ve demire azıcık sert temas ettiğinde hemen çiziliyor.
isteyen olursa kendi kullandığım merida disk frenli 24 vites kitlenebilir maşalı 18 kadro bisikletimi satmayı düşünüyorum. 1200 lira gibi rakam düşünüyorum.
Kron marka Tx 100 model bisikletimle aranıza dahil oluyorum. Urfa'da yaklaşık 170 km ve Ankara'da yaklaşık 50 km sürdüm bu zamana kadar. 1 Eylül'e kadar Ankara'dayım. Beraber pedallamak isteyen bisiklet tutkunları yeşillendirsin.
WhatsApp Group Invite
gel gruba.. c tesi günü 70-80 km lik bir turumuz var...
https://i.hizliresim.com/mo1v6Z.jpg
çok iyi anlaşıyoruz kendisiyle,nazar değmesin :D
anıl senin bisiklet kaç kadroydu
yaw Ankarada polis amcalar otomobillere göz açtırmıyor.. kitledim arabayı hep bisiklet şimdi...
sporu bıraktıktan sonra elimde 1 tane Schwalbe Kojak 700x35 Katlanır Dış Lastik kaldı.
isteyene ilginç bir rakama verebilirim
kojak slick lastiktir ;) sadece asfaltta iş yapar.
bu arada elimdeki lastik sıfır gibi.
ben alırken 3 tane almıştım biri yedek dursun diye o yedeğe hiç ihtiyacım olmadı ;)
senin tek yapman gereken 1 tane daha almak olur ;)
bak resim bu ;
http://i.hizliresim.com/0zngPL.jpg
emre resimdeki sibobun adı presta.
genelde pompalar 2 türlü sibobuda şişirir,senin aldığın da muhtamelen oluyordur.
sibobun ucunda bir vida olur onu biraz gevişeticeksin hava basarken.zaten gevişetince görüceksin iğneye basınca havayı bırakır hale gelicek.
sonra şişireceksin. fakat el pompaları belli bir psi'a kadar hava basabilir ki , buda yeterli olmaz çoğu zaman.
o yüzden hiç bir zaman tam verim bekleme el pompasından
İki tip uçlu pompa almak lazım, presta ve schrader hem yol hem dağ/şehir bisikletlerinin siboplarına uygun. Özellikle göstergeli olmalı ki basınçları düzgün ayarlayabilelim.
Hem Schraeder uçla araba lastiği de hafif inikse şişirmek mümkün, ben öyle yapıyorum genelde.
Hadi yokmu ya hiç çıkan pisikletinen..
http://i.hizliresim.com/zM40q6.jpg
http://i.hizliresim.com/GDz9X6.jpg
http://i.hizliresim.com/dBbOr4.png
Hacılar ,geçen akşam evden bisikletle dönerken herhalde pedalı tam hareket ettirmeden vites değiştirdim;şimdi hiçbir vitese geçiş yapamıyoruz ses geliyor. Ne yapıcam ? En yakınımda ki bisikletçiye gitmeden halledebilir miyim ?Basit bir sorun gibime geliyor :D
sağ taraftaki kollamı attınız vitesi?
Eğer öyleyse vitesten çıkan teli takiş edin ve kontrol edin vitesi değiştirdiğinizde arka tekerdeki zinciri gerdiren malzeme ( üzerinde küçük dişliler olan) hareket ediyor mu?
ona göre çözümü buluruz. eğer aktarıcı vs kırılmadıysa kolay bir onarımdır diye tahmin ediyorum...
Bencede telle alakalı bir sıkıntı vardır gözünüzle gördüğünüz bir aksaklık yoksa. Ön ve arka aktarıcılara bakın gözünüzle gördüğünüz yerler sağlamsa iskelet üzerinde 2 si vites 1i fren vites tellerini tek tek elinizle çekerek arka tekeri havaya kaldırıp pedal çevirin eğer vites bu şekilde değişiyorsa vites kollarından kabloyu salmıştır vites ayarıyla çözülebilecek bir şey gibi duruyor.
Carraro crp 690 ile mutluyuz şimdilik kışın almıştım, artık düzenli olarak biniyorum, Maltepe sahilde ki parkurda biraz eğlendim geçenlerde, sahilde ve şehir içide kullanıyorum,
Şöyle bir sorum olacak, temizlik işlemlerini nasıl yapıyoruz, tazzikli su şampuan ile yıkasak olur mu? Yoksa silelim mi sadece? Nelere dikkat etmeliyiz?
yeni pabuçlar takıldı, 25mm den 50mm ye geçince her şey değişiyormuş.
Şöyle bir son uptade i ekleyelim bu sene ki =)
Aksilik olmaz ise, sırada vites seti, osymetric aynakol ve aero gidon dan sonra bisiklet tamamen bitiyor.
[IMG]http://i.hizliresim.com/NDEDGQ.jpg[/IMG]