User Tag List

Sayfa 29/87 İlkİlk ... 1927282930313979 ... SonSon
1646 sonuçtan 533 ile 551 arası

Konu: Bisiklet kullananlar ?

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yurtdışı forumlarında "paranın yettiği en iyi bisikleti al" derler, gerçekten doğru. Çünkü motorsiklet gibi değil, kendi limitin bisikletin limiti oluyor.

Benim aldığım fiyat seviyesindeki bisikletler (Trek FX 7.2 ve Specialized Sirrus'da) hepsinde çelik maşa vardı. Bir tek Giant aluminyum maşa idi. O yüzden tercih ettim.

Fakat yaz mevsimini kaçırmak istemediğim için karbon maşa ya da karbon gövde sınıfına bütçem yetmedi, mecburen adım adım üste çıkacağız. Belki bunu satmayıp sağa sola gitme bisikleti olarak saklarım. 1500-2000 dolarlık bisikletle markete gidip bırakmak istemem doğrusu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet forumdaki bisiklet sever arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var.

Hybrid bisikleti ilk aldığımda, bu kadar uzun süre/mesafe kullanacağımı hiç tahmin etmiyordum.

Fakat ilk aydan 500 kilometre yaptığımı fark ettim. Genel olarak ortalama 300 den fazla yapacağımı tahmin ediyorum.

Yol bisikleti olmadığı için, gidonda tek tutuş açısı var ve 50+ km kullanınca oturma pozisyonu gerçekten rahatsız etmeye başlıyor. İşte bu sebepten yol bisikletine geçmeye karar verdim.

İlk hedefim elimdeki bisikleti tutup, yol bisikletini ikinci olarak almak var. Fakat karbon fiber kadrolu bisiklete geçiş yaparsam bütçem yetmiyor, mecbur satmam lazım.

Özellikle karbon fiber bisiklet kullanan/deneyen arkadaşlar, aradaki farka değer mi?

edemirbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dou Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet forumdaki bisiklet sever arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var.

Hybrid bisikleti ilk aldığımda, bu kadar uzun süre/mesafe kullanacağımı hiç tahmin etmiyordum.

Fakat ilk aydan 500 kilometre yaptığımı fark ettim. Genel olarak ortalama 300 den fazla yapacağımı tahmin ediyorum.

Yol bisikleti olmadığı için, gidonda tek tutuş açısı var ve 50+ km kullanınca oturma pozisyonu gerçekten rahatsız etmeye başlıyor. İşte bu sebepten yol bisikletine geçmeye karar verdim.

İlk hedefim elimdeki bisikleti tutup, yol bisikletini ikinci olarak almak var. Fakat karbon fiber kadrolu bisiklete geçiş yaparsam bütçem yetmiyor, mecbur satmam lazım.

Özellikle karbon fiber bisiklet kullanan/deneyen arkadaşlar, aradaki farka değer mi?

Karbon fiber kullanmıyorum ama Alüminyum kadro/karbon fiber maşa olan bisikletler 9-9,5 kg civarında. Arada 1-2 kiloluk fark var. Konfor farkı var tabi arada, karbon kadro titreşimleri daha iyi emiyor. Bütçe oluşturabilirseniz eğer, karbon bisiklete bakacak kasap olmayan, tork anahtarı nedir bilen bir bisikletçiniz de varsa (ya da bakımını ben yapacağım derseniz) karbon kadro mantıklı. Ama yoksa Alüminyum kadro/karbon maşa bir bisiklet ile de dönüp arkaya bakmazsınız. Performans işi bizde bitiyor yani

Ağrı konusunda barend bakabilirsiniz, çok fark edebiliyor düzgün bir barend el ağrılarında. Onun dışında kelebek gidona geçiş yapabilirsiniz (Görüntüsü yüzünden sevmeyenler oluyor hak veriyorum fakatutuş pozisyonu olarak en fazla çeşit onda ve bu yüzden genelde turcular tarafından tercih ediliyor) Ayrıca hybrid bisikletin gidonunu ve frenlerini yol bisikletininkine de çevirebilirsiniz. Eğer buna karar verirseniz şu çalışmayı da referans alabilirsiniz. Bir yol bisikleti olmayacaktır ama. Kadro geometrisi farklı olduğu için değişik duruyor tabii.

Benim tavsiyem tabii yol bisikleti olur, hybrid bisikleti de şehir içinde, kısa mesafelerde kullanırsınız. Düzgün donanımlı bir bisiklet tatmin edecektir sizi. Ağırlığa çok takılmamak lazım (Yukarıda yazdığım gibi konfor konusunda birşey diyemem ama size uygun bir seleyle bu farkın kapanacağından eminim. Benim alet konforlu sayılmayacak derecede ama 100 km'yi sorunsuz çıkartabiliyorum. Pedli taytın etkisi de büyük tabii )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı edemirbas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Karbon fiber kullanmıyorum ama Alüminyum kadro/karbon fiber maşa olan bisikletler 9-9,5 kg civarında. Arada 1-2 kiloluk fark var. Konfor farkı var tabi arada, karbon kadro titreşimleri daha iyi emiyor. Bütçe oluşturabilirseniz eğer, karbon bisiklete bakacak kasap olmayan, tork anahtarı nedir bilen bir bisikletçiniz de varsa (ya da bakımını ben yapacağım derseniz) karbon kadro mantıklı. Ama yoksa Alüminyum kadro/karbon maşa bir bisiklet ile de dönüp arkaya bakmazsınız. Performans işi bizde bitiyor yani

Ağrı konusunda barend bakabilirsiniz, çok fark edebiliyor düzgün bir barend el ağrılarında. Onun dışında kelebek gidona geçiş yapabilirsiniz (Görüntüsü yüzünden sevmeyenler oluyor hak veriyorum fakatutuş pozisyonu olarak en fazla çeşit onda ve bu yüzden genelde turcular tarafından tercih ediliyor) Ayrıca hybrid bisikletin gidonunu ve frenlerini yol bisikletininkine de çevirebilirsiniz. Eğer buna karar verirseniz şu çalışmayı da referans alabilirsiniz. Bir yol bisikleti olmayacaktır ama. Kadro geometrisi farklı olduğu için değişik duruyor tabii.

Benim tavsiyem tabii yol bisikleti olur, hybrid bisikleti de şehir içinde, kısa mesafelerde kullanırsınız. Düzgün donanımlı bir bisiklet tatmin edecektir sizi. Ağırlığa çok takılmamak lazım (Yukarıda yazdığım gibi konfor konusunda birşey diyemem ama size uygun bir seleyle bu farkın kapanacağından eminim. Benim alet konforlu sayılmayacak derecede ama 100 km'yi sorunsuz çıkartabiliyorum. Pedli taytın etkisi de büyük tabii )
    Detaylı cevabın için çok teşekkür ederim.

Giriş seviyesi karbon fiber ile üst seviye aluminyum kadrolu bisikletler arasındaki ağırlık farkı 1 kg dan fazla değil genelde. Benim takıldığım nokta, karbon fiberin kırılma olasılığı. Elbette bütün kadrolar kırılabilir fakat aluminyum ya da çelik kadro kırılmaya veya çatlamaya başladığı zaman bunu kullanıcısına hissettiriyor. Ya da görsel olarak yavaş yavaş açılıyor çatlak ya da kırık varsa. Fakat karbon fiberde herşey 1 saniyede oluyor ve kendinizi yerde bulabilirsiniz. Bende hafif bir insan olmadığımdan ötürü açıkçası karbon fiberin ömrü konusunda şüphelerim var.

Bir diğer nokta, şu anda kullandığım bisikletin kadrosuda maşasıda aluminyum ve pek rahatsız değilim açıkçası. Muhtemelen aluminyum kadro / karbon maşa yol bisikleti alırsam daha konforlu bile gelebilir. Ayrıca bisiklet yolunda kullanacağım için pek fark hissetmem gibi geliyor.

Burada genelde çevredeki bisikletçilerden bisiklet alırsan, 2 ile 3 yıl arası bedava bakım veriyorlar. Mesela en yakındaki Trek bayii 2 yıl, Specialized bayii 5 yıl, Giant bayii 3 yıl bedava bakım veriyor. Bana konum olarak en yakını Giant bayii ki bisikletle bile gidebiliyorum oraya. Bu arada donanım olarak Shimano 105 bakıyorum minimum. Tiagra ve altını düşünmüyorum alacağım yol bisikletinde. 105 benim kullanımım için gayet yeterli.

yagizgokmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    merhabalar foruma yazmayalı baya uzun zaman olmuş bisiklet beni araba sevdasından vazgeçirdi

uzun yıllar binicem diyorsanız ve kendimi bu sporda geliştiricem diyorsanız mutlaka carbon alın donanımı pek kafanıza takmayın sonuçta hepsi aşınan belli bir kullanım ömrü olan parçalar onları zamanla daha üst seviye parçalarla değiştirirsiniz yatırımı kadroya yapın derim

carbonun ağırlıktan ziyade rijitlik yüzünden tercih etmekte fayda var sprinte veya rampa çıkar iken aluminyum kadro esneyip gücünüzü tekere tam aktaramıyor carbon da ise esneme oldukça azalıyor ağırlık işine gelicek olursak tabiki çok daha hafif ama 7.5 kg aluminyum yol bisikleti gördüm

kırılma konusun da ise carbonun kırıldığı yerde aluminyum paramparça olur tabi yukarıda arkadaşın dediği gibi bir tork anahtarı edinmek sizin çok yararınıza olucaktır.

umarım yola geçersiniz bam başka bir dünya +100 km ler yetmemeye başlıycak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Detaylı cevabın için çok teşekkür ederim.

Giriş seviyesi karbon fiber ile üst seviye aluminyum kadrolu bisikletler arasındaki ağırlık farkı 1 kg dan fazla değil genelde. Benim takıldığım nokta, karbon fiberin kırılma olasılığı. Elbette bütün kadrolar kırılabilir fakat aluminyum ya da çelik kadro kırılmaya veya çatlamaya başladığı zaman bunu kullanıcısına hissettiriyor. Ya da görsel olarak yavaş yavaş açılıyor çatlak ya da kırık varsa. Fakat karbon fiberde herşey 1 saniyede oluyor ve kendinizi yerde bulabilirsiniz. Bende hafif bir insan olmadığımdan ötürü açıkçası karbon fiberin ömrü konusunda şüphelerim var.

Bir diğer nokta, şu anda kullandığım bisikletin kadrosuda maşasıda aluminyum ve pek rahatsız değilim açıkçası. Muhtemelen aluminyum kadro / karbon maşa yol bisikleti alırsam daha konforlu bile gelebilir. Ayrıca bisiklet yolunda kullanacağım için pek fark hissetmem gibi geliyor.

Burada genelde çevredeki bisikletçilerden bisiklet alırsan, 2 ile 3 yıl arası bedava bakım veriyorlar. Mesela en yakındaki Trek bayii 2 yıl, Specialized bayii 5 yıl, Giant bayii 3 yıl bedava bakım veriyor. Bana konum olarak en yakını Giant bayii ki bisikletle bile gidebiliyorum oraya. Bu arada donanım olarak Shimano 105 bakıyorum minimum. Tiagra ve altını düşünmüyorum alacağım yol bisikletinde. 105 benim kullanımım için gayet yeterli.

Carbon kadrolar da aslında öyle çat deyip ortadan yarılmıyor, vidaları düzgün ayarda sıkılırsa uzun süreler sıkıntısız kullanılır. Genelde sele borusu kısmından çatlak oluyor, onları da Specialized gibi bilinen, köklü firmalar garanti kapsamında ücretsiz değiştiriyor sele borusu çatlağı gibi kullanıcı hatası olmayan durumlarda. Karbon kadrolar alüminyumdan daha dayanıklı bile diyebilirim, ama kırıldımı tam kırılıyor. bir test videosu izlemiştim. Bir firmanın birebir aynı karbon ve alüminyum downhill kadrolarını test ediyorlardı. Alüminyum olan kırıldı karbonda tık yoktu. Yaşadığınız yerde çok sert yokuşlar yoksa, ciddi yarış hedefiniz yoksa karbon kadro gereksiz kaçabilir. Tercih tamamen sizin

Bu arada, yagizgokmen rijitlik konusuna değinmiş, haklı. Karbon kadrolar daha rijit oluyor. Ama kaliteli bir alüminyum kadro da altınızda lastik gibi esnemeyecektir ama dik rampalarda fark edebilir. Tabii bunun ne kadarını fark edebilirsiniz orası meçhul

105 konusunda katılıyorum size, Günlük kullanıcıya gayet yeterli. Ben de bisikleti 105 sete yükseltmeyi düşünüyorum eğer ucuza güzel bir bisiklet bulmazsam

Bahsettiğim video şu: https://www.youtube.com/watch?v=xreZdUBqpJs

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teşekkürler cevaplar için. Evet isteğim minimum 5-10 sene arası sorunsuz kullanabilmek. Bir kere alıp bütçemin yettiği en iyisini almak istiyorum. Hybrid'de o hatayı yaptım, bu sefer yol bisikletinde yapmayacağım.

105 istememin en büyük sebebi, vites arttırıcı kablolarının dışarıdan gözükmemesi. Bu ön kısmın görüntüsünü baya bir temiz hale getiriyor. Yoksa Tiagra ile 105 arasında büyük fark olduğunu düşünmüyorum. En azından Sora ile Tiagra arasındaki farka göre daha az orası kesin.

O zaman bir kaç karbon alternatifimi yazayım, tecrübe ettiğiniz varsa bilgilendirebilirseniz sevinirim.

Cervelo R2 105
    Giant TCR Advanced 2 ya da Defy Advanced 2
    Trek Emonda S5 ya da Domane 4.3
    Specialized Tarmac Sport
    Cannondale Supersix Evo 105 ya da Synapse Carbon 105
    Norco Tactic 105 ya da Valence Carbon 105

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teşekkürler cevaplar için. Evet isteğim minimum 5-10 sene arası sorunsuz kullanabilmek. Bir kere alıp bütçemin yettiği en iyisini almak istiyorum. Hybrid'de o hatayı yaptım, bu sefer yol bisikletinde yapmayacağım.

105 istememin en büyük sebebi, vites arttırıcı kablolarının dışarıdan gözükmemesi. Bu ön kısmın görüntüsünü baya bir temiz hale getiriyor. Yoksa Tiagra ile 105 arasında büyük fark olduğunu düşünmüyorum. En azından Sora ile Tiagra arasındaki farka göre daha az orası kesin.

O zaman bir kaç karbon alternatifimi yazayım, tecrübe ettiğiniz varsa bilgilendirebilirseniz sevinirim.

Cervelo R2 105
    Giant TCR Advanced 2 ya da Defy Advanced 2
    Trek Emonda S5 ya da Domane 4.3
    Specialized Tarmac Sport
    Cannondale Supersix Evo 105 ya da Synapse Carbon 105
    Norco Tactic 105 ya da Valence Carbon 105
    Henüz karbon bir kadro kullanma şerefine nail olamadım ama uzun yıllar kullanacağım diyorsanız görüntü olarak hangisi içinize siniyor ona göre seçin bence. Sonuçta o kadar yıl beraber olacaksınız. Aldığınız bayii fitting yapıyormu diye de bir bakın, yapıyorsa o bayiyi üst sıraya alın. Kadronun size uyması lazım, sizin kadroya değil

Bayilerde bulamazsanız profesyonel olarak fitting işlemi yapan kişiler var, baya ğitimini falan alıyorlar değişik değişik aletlerle ölçü alıyorlar. Fiyatları tuzlu haliyle Ama size en uygun kadronun hangisi olduğundan (marka model şeklinde sunuyor size) bir ayağınızın diğerine göre uzunluğuna, size uygun sele genişliğinden SPD'lerin açısına kadar her detayı ölçüyorlar. Bisikleti aldıktan geçmeyen aprılarınız olursa iyi bir fitting yaptırmayı düşünebilirsiniz acelesi yok tabii bu işlemin

Norco markasını ilk defa duyuyorum bu arada.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı edemirbas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Henüz karbon bir kadro kullanma şerefine nail olamadım ama uzun yıllar kullanacağım diyorsanız görüntü olarak hangisi içinize siniyor ona göre seçin bence. Sonuçta o kadar yıl beraber olacaksınız. Aldığınız bayii fitting yapıyormu diye de bir bakın, yapıyorsa o bayiyi üst sıraya alın. Kadronun size uyması lazım, sizin kadroya değil

Bayilerde bulamazsanız profesyonel olarak fitting işlemi yapan kişiler var, baya ğitimini falan alıyorlar değişik değişik aletlerle ölçü alıyorlar. Fiyatları tuzlu haliyle Ama size en uygun kadronun hangisi olduğundan (marka model şeklinde sunuyor size) bir ayağınızın diğerine göre uzunluğuna, size uygun sele genişliğinden SPD'lerin açısına kadar her detayı ölçüyorlar. Bisikleti aldıktan geçmeyen aprılarınız olursa iyi bir fitting yaptırmayı düşünebilirsiniz acelesi yok tabii bu işlemin

Norco markasını ilk defa duyuyorum bu arada.
    Tabi zaten istediğim bisikleti test etme imkanım var. Fitting yapıyorlar ayrıca.

Norco duyduğum kadarıyla dağ bisikletlerinde baya bir ünlüymüş. Kanada menşeili bir firma fakat tabiki Asya'da üretim yaptırıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tabi zaten istediğim bisikleti test etme imkanım var. Fitting yapıyorlar ayrıca.

Norco duyduğum kadarıyla dağ bisikletlerinde baya bir ünlüymüş. Kanada menşeili bir firma fakat tabiki Asya'da üretim yaptırıyor.
    Anladım, test etme imkanı olması da güzel. Deneyip hangisi size daha rahat geliyorsa onu seçmeniz daha mantıklı olur o zaman, şimdiden hayırlı olsun

johnie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu hafta sonu sabah 7-45 gibi kadıköye yada üsküdara geçip oradan beykoz a süreceğim. Katılan olur mu ?
    Rotayı oradan da devam edebiliriz ama Beykoz sahilin de sürmek istiyorum Katılan olursa sohbet muhabbet ede ede tıngır mıngır gideriz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Buda yeni bisikletim, digeri kisa mesafelerde ve yagmurda kullanim icin. Bunu antreman icin aldim.

105 komponentli (gobek ve frenler haric), karbon catal ve sele borusu. Su anda 100 km yaptim toplamda. Ileride full 105 groupset yapacagim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beylikdüzü çetinkaya bisiklet den far ve stop aldım

Işıgı gören kaçıyor

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE .

johnie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yaşar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Beylikdüzü çetinkaya bisiklet den far ve stop aldım

Işıgı gören kaçıyor

abi selam,
    Sanırım o şarjlı modellerinden. Vardır 3bin yada 4bin lümen. Fiyatını pm olarak atar mısın
    Bende arıyorum, ön arka temine demedim bir türlü

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim 6r polodan daha iyi ışıtıyor,ciddiyim
    Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

Instagram : mehmetguliaytar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben ücret vermedim her ikisine hediye olarak aldım ama sana bir tüyo android kullanıyorsan wish indir orda ürünlerin içinde aynısı var fiyat olarakda 40 ile 60 tl arası değişiyor stop usb şarz ediyorum 6 farklı modda çalışıyor.
    Farın en kötü yanı sürekli yanması yanıp sönse daha iyi olacak ama maalesef yok
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhabalar. "Yasar" abi bana da gerekiyor açıkçası ön ışık, ne kadara temin ettiniz öğrenebilir miyim acaba? Bir de kolay çıkıyor mu? Çalınmasından bıktım artık.

Bu arada bir diğer konu fiyat performans olarak önerebileceğiniz km saati markası var mı acaba?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi bir de wishte bakınca bisiklete bağlamak için aparatlar yok, direkt gönderiyorlar onu nasıl çözeceğiz ki acaba )

merttepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı johnie Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi selam,
    Sanırım o şarjlı modellerinden. Vardır 3bin yada 4bin lümen. Fiyatını pm olarak atar mısın
    Bende arıyorum, ön arka temine demedim bir türlü
    ben aliexpressden 5bin lüm.lik aldım.
    kör oluyor karşıdan gelenler,
    19dolarmı ne. 15günde geldi.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)