Bu tarz sele kılıfları eğer seleniz taştan değilse ve de çok kısa mesafe kullanmıyorsanız pek bir işe yaramıyor, hatta tecrübem daha fazla sıkıntı çıkarttığı yönünde. Sıcak yapıyor, ipini ne kadar sıkarsanız sıkın sürekli oynuyor. Ayrıca uzun süre sele üstündeyseniz fazla yumuşak oluyor, o da ağrı yapıyor bu sefer :D Hem kullandım hem de satışını yaptım, şehir bisikleti kullananlar dışındakilere önermiyorum açıkçası, özellikle yol bisikleti kullananlara.
En rahatı pedli tayt. Sağa sola oynama minimum, bunlar kadar terletmiyor da, vallahi mükemmel icat :D
Abi merhaba. Uzun yolda sanılanın aksine biraz sert sele daha rahat oluyor, fazla yumuşak olunca daha büyük bir alanda kan akışını engelliyor bir süre sonra daha kötü ağrı yapmaya başlıyor. Yukarda yazdığım gibi en rahatı biraz sert sele üstüne akliteli bir pedli tayt. Yol bisikleti kullanırken tek seferde 180 km yaptığım zaman dışında toto ağrısı çekmedim, zaten alışıyor bir yerden sonra da :D Sele seçerken bakmak gereken bir kısım da kalça kemiklerinin genişliği. Sele kalça kemiklerinden dar olursa sele totoya kaçıyor, çok geniş olursa da kan akışını engelleyebiliyor. Ağrı hissettiğin yere göre işinin ehli bir mağaza sele seçimine yardımcı olabilir. Selle Italia'nın sitesinde Fort Lauderdale'de saddle fitting yapan bir mekan gözüküyor. Orayı bir deneyebilirsin. Bir de çoğu büyük sele üreticisinin loaner seleleri var, bir süre deneyip sele seçebiliyorsun.
Saddle test | Selle Italia - From 120 years your perferct bike saddle for every needs
Bu da fi'zi:k markasının sele seçimine yardımcu uygulaması, seçerken referans olabilir diye koyuyorum
Fizik Saddle Finder for Road Bike and MTB | fi'zi:k