1- ne onerirsin ?
2- ben serersem nasil sermeliyim ?
3-Baskasi sererse nelere dikkat etmeliyim suan bahcenin zemini musatimi ?
4-Benyada baskasi sererse nasil bakim yapilmali ?
5-bu cimin metrekaresine en az ve en fazla kac para vermeliyim ?
6- Bu isin serilmesi icin metrekare olarak kac para vermeliyim ?
7- Bahce bakimi icin asagi yukari bahcivana haftada bir geldiginde verilmesi gereken rakam nedir ?
Intercity Istanbul Park
Caterham Türkiye
OMP Türkiye
Pist Günleri
Intercity Endurance Cup
Intercity Clio Cup
Intercity Megane Cup
Intercity Caterham Cup
Intercity Istanbul Park
Caterham Türkiye
OMP Türkiye
Pist Günleri
Intercity Endurance Cup
Intercity Clio Cup
Intercity Megane Cup
Intercity Caterham Cup
1-bu sorunun cevabı sana kalmış abi bana kalsa ben sererim çünkü seviyorum ama sen yok strese gelemem diyosan prof birisinden yardım al derim çünkü toprak ondan önce hazırlanmalı ve bi kaç bişey var istersen buraya yazarım ama o zaman cevabım bir makale şeklini alır
2-eger sen serersen sana yol göstercek bir çok site var ve bende en azından kendi bilgilerimi paylaşırım
3-toprağın analizini kendince yapmalısın abi killi toprak yumusak yada sert toprak arasından dağlar kadar fark var ve insanlar bunlara dikkat etmeyerek seriyor sonra çimde mantarımsı hastalıklar yada yosun problemlerı oluyor yada topraga uygun olmayan biçimde cok sık seriliyor ve kökler bu yuzden ölebiliyor ama şuan senin topragın nasıldır onu bilemem o yuzdende bahcenın zemını musaıtmı bılemem abi
4-çimin her ay farklı bir ihtiyacı vardır bunu anlatan siteler var istersen link atabilirim
5-toptancılarda 3.5 ile 5 lira arası değişiyor rulo çimim metrekare fiyatı ama adapazarında adım başı bu işle ugraşan var bu sebeptende ucuz olabılır ama kafanda bir fiyat belirlemek istersen 4 ile 7 arası diyebilirsin abi metrekaresi için
6-bu cevap tamamen senin anlascagın kişiye göre değişir o kişi ne kadar kar koyar ne kadar işçilik alır bilemem
7-bahçıvanlar yaptıkları iş ve geldikleri gün sayısına göre para alıyorlar o yuzden bişey diyemem çünkü siz bahçede ne kadar iş yaptırırsınız ne kadar kalır bilmiyorum
Elimden geldiğince kısaltarak yazmaya çalıştım yoksa kimse burda makale okumak istemez ama daha detaylı bilgi istersen elimden geleni yaparım abi![]()
kanka bauhaus ta falan urunleri satan adamlar bilgi sahibi git anlat onlar sana hem urunleri verir hem nasil uygulanacagini anlatir kendin yaparsin bahce ile ugrasmak rahatlatir insani
Bilgini paylasirsan sevinirim . Konuyu ucurmak gibi bir niyetim yok forumun arsivinde bulunsun detaylica ayrica linkleri pm olarak bana atarsan sevinirim.
aynen ama once adam gibi bahce lazim suan bulunan bahceye senelerimi vermem lazim ki benim oyle bir zamanim yok isler yogun neyazikki .
Zaten amac adam edelim sonrasinda da bakimini ilgisini sevgisini verelim seklinde cim kesme makinam bile hazir ama ortada cim yok kardesimresimlerde gormussundur oylesine bir bahce yani
![]()
Intercity Istanbul Park
Caterham Türkiye
OMP Türkiye
Pist Günleri
Intercity Endurance Cup
Intercity Clio Cup
Intercity Megane Cup
Intercity Caterham Cup
Intercity Istanbul Park
Caterham Türkiye
OMP Türkiye
Pist Günleri
Intercity Endurance Cup
Intercity Clio Cup
Intercity Megane Cup
Intercity Caterham Cup
Kendin ekeceksen. Torf morf alacaksın. Tohum alacaksın.
Karıncalar o tohumları taşıyacak falan filan.
Çim bi de çok su istiyor abi.
Ben bi ara gölet gibi yapmıştım da anca öyle kurtarmıştım sararan çimleri.
Hele ayrık otu denen bi' illet var.
Bi de o çimlerden yoncalar türeyebilir. Sonra çim derken yonca da olabilir komple bahçen.
Ayrıca domates biber olayına da girecek misin ?![]()
O zaman sen yaşamıssın abiilk resimde merdivenlerin yanına süs eşyaları 2.fotonun oldugu yere ufak bi bahçe havuzu 3.foto zaten başlı basına guzel ama bı hamak neden olmasın
4.fotonun oldugu yere bı kamelya ustunede o sarmasıkları sardırdımmıydı tamamdır iş ondan sonra bahçe senin huzur noktan olur abi
![]()
Ayrık otu problemi bitmez. Onunda nedeni üzerine attığınız topraktan dolayı. Herhangi bir yerden getirilip atılan toprakta herzaman ayrık otu vardır. Ayrık otunu engellemenin tek yolu var bahçeyi iyice kazacaksın toprağı kaldıracaksın çizgi çizgi olacak şekilde. Mazot dökeceksin boydan boya yakacaksın. Yanarken üstüne kenarlarda ki toprağı atacaksın. Komple toprak üstüne hava almaması için nylon çekeceksin. Su güneş görmeyecek. 2 ay sonra açıp havalandırıp biraz sulayıp ondan sonra vereceksin çoşkuyu. Ayrık otundan başka türlü kurtulamazsın. Bi de ilk başta suni gübre kullanacaksın. Doğal gübreden de her zaman ayrık otu tohumu çıkma riski var. Zaten bahçe şenlendi mi ayrık otu kendine yer bulamaz çim boğar onu.
IN BOOST WE TRUST
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)