Gerekeni yapıldı. Yazık günah memlekette sorun yok,hayvancağızlara taktı hayvancağızlar.
Nasıl bir müslüman ülkeyiz ben anlamıyorum ? Peygamberimiz hayvanları birbiriyle dövüştürmeyi yasaklamış, onlara işkence ve eziyet edenleri, nişan hedefi yapanları lanetlemiştir. Zevk için avlanmak, hayvanı öldürüp atmak da haramdır. Peygamberimiz şöyle buyurur: "Haksız yere bir kuş veya daha küçük bir hayvan öldüren insana Allah onun hesabını mutlaka soracaktır."
Hadi onu geçtim inanç sokmayayım işin içine be şerefsizler NASIL İNSANIZ ? Hem başımızdakiler hem de vatandaşlarımız. Sokak köpeğini leylekler bırakmıyor insanımız salıyor oraya buraya yada yavruları atıyor sokağa sonra hayvansever güya ... Ötekisi de gelip öldürüyor! EEE alayınızın ......!
Gökteki Melekler Bizim Şehitler
Müslümanlar hayvan sevmez. Ana sebep bu zaten. ( Günümüz için söylüyorum. )
Başka dinlerle karşılaştırırsanız görürsünüz aradaki dağlar kadar farkı.
( Hayvanlara değer verme, Onun da Tanrı'nın yarattığı bir varlık olduğunun bilincinde olması vs. ) Kimse bunu itiraf etmez çünkü Peygamberimizin sözleri ile çelişkiye düştüğünü görsün istemez. Diğer yandan gerek mezhep vs.. gerek gerizekalı imamlardan aldığı hutbe'lerle bu duruma gelirler.
O yüzden ortalardan kaldırma eylemini daha bi benimseyerek gerçekleştirirler. "Etrafta gözükmesinler, bize bulaşmasınlar, bizden yardım istemesinler, aç kalsınlar, susuz kalsınlar, kör kalsınlar, sakat kalsınlar, ben görmiim de nasıl ölürlerse ölsünler " diye düşünürler.
Dolayısıyla pek yapacak bişey yok. Öyle imza, yürüyüş vs. ile bu zihniyeti yıkamazsınız. Bu Kanunun geçmesini engelliyemezsiniz. Daha köklü birşeyler yapılması lazım.
mesela ; Siz bir belediye işçisine"yukarıdan emir geldi. Kanunda müsait artık. Mahallendeki köpekleri hallet" dendiğini düşünün. Hey yavrum hey. adam cihad ilan edilmiş gibi sevinir.
O yüzden bizlerde seyirci durumunda kalacağız maalesef.
Saygılar,
NOT : genel düşünce köpekler üzerine. Siz birde kedileri de düşünün. Onların durumu daha da vahim. ( yavru, kör, sakat, anne vs. )
Saygılar,
Konuyu guncel tutmaliyiz arkadaslar onlar bir cok iki ayakli hayvandan daha sevgi dolu ve dururstler cunku yalan soyleyemiyorlar ve sahtekarlik yapamiyorlar.Kiymetlerini bilmek lazim konuyu en azindan yuruyusler yapilana kadar guncel tutmaliyiz hatta keske sabitlense belirli bir tarihe kadar mod arkadaslar ilgilense cok iyi olur bence.
sahipsiz köpeklerin uyutulmadığı gelişmiş bir ülke bilen var mı? Ayrıca başıboş köpeklerin ısırdığı ve kuduz tedavisi gören biri var mı aranızda?
Uyutulması kadar kötü birşey yok fakat o kadar çok başıboş köpek var ki!!! Çoğu zaman insanların hayatı tehlikeye giriyor. Köpeğe çarpmamak için kaza yapan biçok sürücü vardır....
Benimde köpeğim var 15 senedir köpek bakıyorum ilk köpeğim vefat etti ama uyutulmalı görüşüne alternatif olmadığı için karşı değilim.
Ben olayı tam çözemedim ama evde insanların baktığı köpeği neden alsınlar ki ?
Bu tarz konular olunca herkes demogoji yapıyor ayaklanıyor vs. vs. ama bu hayvanları bu duruma sokan da biz değil miyiz ? 1-2 sene bakıp yerim yok diye sokağa atan ? başkasına veren barınağa bırakan biz değil miyiz ? Sokak köpekleri için canice de olsa başka alternatif gözükmüyor gibi. Çünkü olay çığırından çıkmış durumda. Sadece bizim sokakta akşam 9-10 tane köpek toplanıyor sabaha kadar sesten kimseyi uyutmuyorlar.
.
Taslak odurda duzeltilir kimse kimsenin elinden evinden kopegini alamaz oyle birseye cesaret edemez insanin kardesini evladini elinden alabilmek mumkun mu?Bence pek mumkun gozukmuyor o yuzden cok takmamak lazim.Su kedinin oldugu resim ve yazida psikolojimde yara acti soylemeden gecemeyecegim.
"""
“Resulullah (a.s.) bize köpekleri öldürmeyi emrettiler. (Bunun üzerine biz) çölden gelen kadına refakat eden köpeğe varıncaya kadar (bütün köpekleri) öldürdük. Sonra (aleyhissalâtu vesselâm) köpekleri öldürmeyi yasakladı ve: “Halis siyahını (ve gözlerinin üstünde iki nokta gibi beyazı olan) iki noktalısını öldürün, zîra o şeytandır!” buyurdular. Aynı hadisin bir başka versiyonu da şöyle: Abdullah b. Mugaffel’den (r.a.) rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: Köpekler de diğer toplumlar gibi başlı başına bir soy (ümmet) olmasaydı hepsinin öldürülmesini emrederdim. Siz köpek öldürecekseniz onlardan simsiyah olanları öldürün.” (Ebû Dâvûd, Sayd: 21; İbn Mâce, Sayd: 1) Bir başka rivayet ise şöyle: Tüm kara köpekleri öldürünüz. Çünkü onlar şeytandır. (Hanbel 4/85; 5/54)
"""
Ama sunu demek lazım bunun muslumanlıkla hristiyanlıkla ilgisi yok genelde birçok inanç türünde özellikle büyük dinlerde insanlar hep daha değerli varlık olarak gösterildikleri için "hayvanlar insanlar için yaratılmıştır" anafikri vardır.Yani üstün yaşam formu.Sadece muslumanlıkda değilş diğer dinlerde de bu böyle.
Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..
resulullah'ın (s.a.v.) peygamberlik ilanı ve kuran-ı kerim'in dünyaya teşrifleriyle birlikte diğer dinlerin herhangi bi hükmü kalmamıştır. islam'da hiçbir şekilde zararsız hayvan öldürülmez ya da onlara eziyet edilmez. bazı hadislerde (rivayet olarak) geçer, kertenkeleler, akrep ve yılanlar hakkında nasıl tutum sergileneceği. ne kadarı gerçek ve sağlıklı olarak günümüze ulaşmıştır bilemeyiz. ancak kitapta etinden, sütünden, yününden yahut hizmetinden faydalanacağımız hayvanlar geçmekte ki Rab'bim onları insanın emrine kıldığını bizzat belirtmiştir. en güzeli bize zararı dokunmayan hiçbir evcil ya da vahşi hayvana ne eziyet etmeli ne de onları öldürmeliyiz.
. . . audi . . .
Vorsprung durch Technik
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)