Valla ben bole bi ise girissem her isim ters gider he:) sende sans baya iyi ilerliyo ve sanirim mantikende motoru 2.0E yapican gibi gorunuyo:) hadi bakalim basla artik yavas yavasta fotolardan takip edelim bizde;)
Printable View
Valla ben bole bi ise girissem her isim ters gider he:) sende sans baya iyi ilerliyo ve sanirim mantikende motoru 2.0E yapican gibi gorunuyo:) hadi bakalim basla artik yavas yavasta fotolardan takip edelim bizde;)
Kapağı hazır sökmüşken işleme sok bence en azından poliş ve subap büyütme işlemleri yaptır bunların üzerine birde dereceli uygulayabilirsen mükemmel olur.
revizyon yapılıyor
Benim arabayla ayni blok ayni kapak, 2000 olur bana sorarsan bu motor;)
Eklemeden edemicem, hakaten silindirler ufacikmis:D
evet aynı motor aynı blok
ufak görünmesinin sebebi fotoyu küçültüp eklememdendir
85 mm ufakmı,
kapagı gözden geçirip tekrar taktık, güzel bi sente ve sibop ayarı çekip, güzelce marşa bastım tek basışta motor saat gibi çalışıyor. yola çıktım 2 saat evel
kısa bi video çektim motor seside var derinden:))
upload edim ekleyecegim birazdan.;)
Ekle ekle dinleyelim keratayi:) ya silindir bana kucuk geldi, ***** benim gozler alismis benim silindirlere:D
videoyu youtubeye attım onaylanır onaylanmaz yayınlanır:icon_tup:
sübap'ların alışma süreci başladı,
Yanlış yaptın bence kapağı hazır sökmüştün keşke adam akıllı işleme soksaydın poliş,subap büyütme,dereceli egzantrik ve iyi bir karburatörle ile en az 25 - 30 hp alırdın.
Bu arada subapların alışma süreci diye bir şey olmaz subaplar zaten kapağa takılmadan önce alıştırılır ondan sonra takılır yani bu yüzden çekingen davranmana gerek yok şayet varsa böyle bir durum.
Arkadaşlar
2000 cc ve üstü motor ararken kendi motorumu unutmuşum bi kenarda öyle duruyordu.
farklı motor alıp masraf yapmaktansa elimdeki motoru turboya çevirip kendi aracıma takmayı düşünüyorum
motor faturalı.
almanyadan daha önce kendi aracım için
sıfır Gm Opel 1.6s motor blogu getirtmiştim içi full dolu [
Pistonlar ve krank fabrika montajlı üzerinde ]
resimler mevcut. daha önce sahibinden de satış ilanı vermiştim.
blok kutusunda ambalajında duruyor şuan. Gm opel 1988 de üretmiş.
bu motorun üst blok kısmı, bendeki mevcut blok ile farklı, bu motora göre üst blok arıyorum
http://imageshack.us/a/img850/1590/mantamotor1.jpg
http://imageshack.us/a/img521/2986/mantamotor2.jpg
http://imageshack.us/a/img17/4615/mantamotor3.jpg
C16 x16 c18 kapaklarini dene derim. Once contayla kontrol et uyuyorsa devam
X16 ve c16 ayni kapak sadece cnin sikistirmasi 0.4 fazla
Nedir son durum neye karar kildin? 0 motorda cikti elinde artik iddaali biseyler yaparsin;)
elimdeki 1.6s sıfır motor vectra a motor bloguymuş. bu motor da rafa kalktı.
farklı bir proje ile devam edecegim bomba gibi hemde:)))
Acaba nedir, nedir:) manta denince akla, tamam simdi buldum, hemen onun adi gelir, birol birol birol:D valla merak ettim nedir aklindaki proje?
Sase guclendirmesinede giriyosan nakit oluk oluk gidicek sanki:) neyse bi basla bakalim Allah buyuktur, madem sasi guclendiricen ozaman omega v6 motor sanziman diferansiyel sistemleri gibi detayli kral bisey yap. He bide frenleri falan on takimi arka takimida baya bi ellemen gerek oda var, evet tabloya bakinca nakit egrisi ciktikca cikiyo ama:D
motor şanzumanı beraber söküp ,şase güçlendirmeyi ben kendim yapacagım. ;)
araç bir dragstar olacak.
Eyvah eyvah, fena biseyler gelicek insallah:) hadi bakalim Allah yolunu acik etsin kolay gelsin
Hadi hayırlısı olsun umarım her şey gönlünce olur beklediğini umduğunu alırsın kolaylıklar diliyorum.
arkadaşlar proje kesinleşti,
aracın kendi motoru ve şanzımanı sökülüp, şase güçlendirilecek +
komple canavar motor ve şanzıman atacagım , şaft , diferansiyel de degişecek
buradanmı devam etsem
project cars bölümünde konu açıp yazsammı?
Merak gunceli atalim bakalim neler oluyor?