sarı rengi çok güzel oturup karşısına izlenesi cinsten :)
Printable View
sarı rengi çok güzel oturup karşısına izlenesi cinsten :)
o amaç için biraz geç kaldı honda mühendisleri Renault neden roll ün en hızlı aracını çıkaracaz demiyorda Honda Renaultun rekorunu kırmak için bir araç çıkarıyor :) gerçek bir spor otomobil nasıl olur farkına varmaya başladılar bu yüzden :icon_tup:
Bunu fanatiklik olarak algılamayın ama Renault gerçekten Hondaya göre gerçek bir spor otomobil üretme açısından çok çok ileride.. Honda ne yazıkkı "olsun bizim vtec motorumuz var" kafasıyla devam ederse daha çok geride kalacak..
Pıst rekoru kırılmak ıcın arac gelıstırılıyor megane gecmek ıcın degıl. Ayrıca egale etmek aynı sureyı yenılemektır burda amac rekoru kırmak yanı gelıstırmek.
Bırde honda roll yapar ancak duz gıdebılır sadece hızlı mantıgındakı arkadasları anlamıyorum ve bıraz kıskanclıkla yapılan yorumlar olarak algılıyorum. Suan halı hazırda avrupa merkezlı wtcc-btcc yarıslarını arastırın hondanın yarıstıgını ve dereceye gırdıgını gorursunuz, reno hıcbırınde yok maalesef. Japonya ve usa dekı grand slam lerı saymıyorum bıle. Hondanın herzaman kulturunde olan bıseydır pıst yarısları ve herzmn yenı cıkacak typer serılerı pıstlerde gelıstırılır.
pist rekorunu kırmak demek megane ı geçmek demek. ayrıca adamlar direk direk meganenın rekorunu geçmeye geliyoruz dediler. hoş ben geçeceklerini sanmıyorum hadi geçtiler sevinçlerinin çok uzun sürmeyeceğini düşünüyorum.
araçların yarış versiyonlarını karıştırmak işin içine ne kadar doğru. eğer öyle olacaksa renault motorlu araçlar f1 de uçuyor. ayrıca bu kadar deneyimli bir markanın yol tutuşu kötü araçlar yapması deneyimlerini spor araçlarına yansıtamaması çok kötü. umarım bu seride daha iyi şeyler ortaya koyarlar da diğer markalarla güzel bir rekabet ortamı oluşur.
Bunun kıskançlıkla alakası ne anlamıyorum ? Pist rekortmeni MEGANE RS bilmem farkındamısın ? Adamlar resmen Megane Rs in rekorunu kıralım diye açık açık söylüyorlar sen söylenen söze bile hayır onların amacı o değil diyorsun oldu olcak honda ceo su sen ol bari :D Kim neyi kıskanıyor anlamadım ? Ha birde Renault F1 teknolojisi diye bir şey var duydunmu bilmiyorum bir araştır bence :icon_tup: bu kadar fanatiklik yapmayın ya hondanın honda olduğu zamanlar 97-98 di sonrası fasafiso.. Aslında 97-98 de bile williams diye bir dev vardı TR de bilinmeyen ama dünya çapında bilinen.. Neyse.. :)
bende okudum yazılanları megane rs in içinde geçtiği bir cümle hatırlamıyorum, sen bukadar eminsen ilgili paragrafı yapıştırda bende dikkatimden kaçmış diyip özür dileyim. amaç rekor kırmak diye yazdım ben zaten sadece, halihazırda rekor olan süreyi geliştirmek amaç. Honda bunu sölemiştir yok meg.rs geçicez diye doğrudan hedef göstermezler yani, iş oraya çıkar ama bunu söylemezler dedim.
reno f1 teknolojisini inkar eden yok ama aynı şampiyonada renault motor tedarikçisi, lotusa ayrıca şuan aklıma gelmiyor başka bir takımada motoru renault veriyor ama araçlar motordan ibaret değil f1 da. birsürü aero, aktarma, yol tutuş vs.gibi şeyleride renault yapmıyor takım işi yani bi çeşit f1.
Honda's just told us its 2015 Civic Type R will be the fastest front wheel drive car around the Nurburgring, and have at least 276bhp from a direct injection turbocharged 2.0-litre engine.
Top gear'ın haberinden alıntıdır. En hızlı fwd olabilmesi için de megane trophy rs'i geçmesi gerekiyor.
Honda just told us diyor.
Ne yapsın adamlar world.honda.com'dan açıklama mı yapsın megane rs'e kaldırdık geliyoruz diye. Belli ortada bu pistte önden çeker en hızlı olma iddiaları var. Daha neyin aksini iddia ediyorsunuz anlamadım ki.
http://www.topgear.com/uk/car-news/2...ils-2013-09-10
Bu da haberin bütünü.
1. hondacı da renocu da değilim.
2. Size top gearda yazanın tam çevirisini yapayım size.
Honda's just told us its 2015 Civic Type R will be the fastest front wheel drive car around the Nurburgring, and have at least 276bhp from a direct injection turbocharged 2.0-litre engine.
"Honda bize, 2015 type r'larının nurburgringdeki en hızlı önden çeker araç olacağını söyledi, ve araç en az 276 motor gücüne, doğrudan enjeksiyonlu turbo beslemeli 2.0 motora sahip olacak" Yazıyor.
yaw daha araba yok ortada siz neyi tartışıosunuz. 2013 deyiz daha. En az 1.5 sene var type R ın çıkmasına. Renault Megane Trophy nin rekorunu kırmak bişey değil. Yaparsın 300 hp konili koca brembolu taş gibi şaseli araba geçersin. Ama sonra bir bakarsın fiyat uçmuş gitmiş kimse almaz. Önemli olan kısım fiyat marjini içerisinde kalıp en hızlı arabayı yapmak. Trophy nin fabrika maliyeti 9000€ Renault firmasına. Kullandığı motor K20 ile karşılaştırılamayacak kadar eski teknoloji. Sadece üst kapakta vvti özelliği var. O derece aşağı taşınamaz mı taşınır. Type R 2 saniye ile geçsin Renault hemen eski R26R modeli gibi bir model çıkarır biraz bızıklar yazılımı arabayı hafifletir rollcage koyar fabrika çıkışı semislick koyar o dereceyi 4 saniye aşağı çeker. Renault un elinde bir done var çünkü arabayı iyileştirmek onlar için daha az maliyet.
face'de şöyle bı vıdeo var, consept olarak gorunuo ama eğer böyle uretılırse on arka aydınlatmalar çok güzel olur, aracın yan tarafndan bıle gorunuo.. :)
https://www.facebook.com/photo.php?v=707792599242036