Bugün itibari ile yeni Typer lara yazılım yapılabiliyor :)
Şimdi vag grubu düşünsün :)
Printable View
Bugün itibari ile yeni Typer lara yazılım yapılabiliyor :)
Şimdi vag grubu düşünsün :)
Değerler ne acaba? :)
yaklaşık 10 gün 2 hafta oldu sanırım başlayalı avrupalılar yazılımlamaya,
bu bi alman firması verileri 102 oktan ile öncesi sonrası ölçmüşler,
http://i63.tinypic.com/20zbg3n.jpg
şu da civic forumundan aldığım yazılı kısım.
Alıntı:
Die Leistungsangaben wurden bei uns auf dem Leistungsprüfstand mit ARAL Ultimate 102 Oktan erzielt.
Das Drehmoment wurde auf 480Nm begrenzt, da die Serienkupplung darüberhinaus ** Limit ist.
Original Hardware: (siehe Diagramm)
Stage 1 : 370PS / 450Nm
Stage 1+: 370PS / 480Nm
Mit Tauschfilter und 3" AGA ab Kat (Diagramm folgt)
Stage 2 : 380PS / 480Nm
Stage 2+: 380PS / 510Nm (nur mit verstärkter Kupplung)
Ab Anfang 2016 erhältlich:
Mit Tauschfilter und 3" AGA mit EURO 6 HJS Kat
Stage 3 : 3xxPS / 480Nm
Stage 3+: 3xxPS / 510Nm (nur mit verstärkter Kupplung)
Canli olarak hic görmedim ama çok harika duruyor sesi gidişi nasildir acaba umarim bi gün bi yerde denk gelirde görürüm.
Aranan kan bulundu. Kat iptali ve yazılım yaptık mı işlem tamamdır.
Oha 370 e fırlamış. Bu araç daha epey canlar yakacak sanırım
Abi yazılımla 70 beygir nedir ya benım arabam topamda 70 beygir :D
Daha ilk yazılım bu sonuçta ecu ya girildi gerisi gelir.
Leon vs 280hp'den,standart benzınle 380 hp ler cıkıyor kı kat ıptal,ıntake cooler vs 420hp almıslar.... Artı dsg.
Bu boyle surer gıder :(
yeni arabalar çok güzel hepsinin race modu var (amortisör sertleşmesi vs) ufak detaylarla 400 hp lere dayanıyorlar
Type R ıcın bır sey dıyemem,sonucta 102 oktan turbo aracda bır cok degıstırır. Aslında bu testı 98 ıle yapmaları gerekırıd. Ayrıca dyno uzerınde o gucu alırsın ama aracın yol ustu testı bambaska. Yanı type r yada baska arac,ılk 1-2 basmadan sonra kısıp yavaslıyorsa,yemısım o alınan gucu.
20 hp dusuk olsun ama kafa rahat olsun. Eskıden kullandıgım tabırdır,sok cıkar set up lar bunlar.
Seat 300+ hp verıyor tum dynolarda zaten,uzerındekı yazılım golfR ıle aynı zaten,sadece pazarlama stratejısı. 40.000 tl daha ucuza,daha fazla performans ve eksık malzeme kalıtesı.
280 dıye dusunursek,kagıt ustu,100hp rahat cıkıyor. Daha ust set up larda mumkun. Guncel vag grubuna bakınca yapılanlarla ınanılmaz seyler cıkar. Adamlar az yaksın dıye motor ıcını cıddı saglam tutmus. Inanılmaz fakır calısıyor aracın motoru...
isterse iki araç da 200 hp versin yazılımla, sadece düzlükte basmaktan öteye gitmedikten sonra, pek önemi yok benim için. optimum bir nokta var, orayı aşmamak benim için en güzeli. TypeR alırken Cupra ile arasında kalmıştım, Cupra'nın içine binince keyfim kaçtı, bir önceki Cupra biraz daha sportifti o zamanın koşullarında(2008), o yüzden daha sportif duran TypeR'ı seçtim, yazılım vs çıktığında da optimum seviyeye kadar modlarım orada bırakırım. Çünkü bir seviye var orayı aşınca anlamsızlaşıyor iş, en azından benim için. viraj da tam gaza oturamadığın, hakim olamadığın araç düz yolda 100-200 5sn verse ne olur, vermese ne olur.
Edit yok yeni cupranın içinin keyif kaçırması kısmı hariç ama :)
Bana kalırsa sahiplerinin kabul etmek istemediği zorlu koşullarda ısınma sıkıntısı yazılımla çözülebilir type r da. Mesela cuprada stokken sorun yoktu ama iat egt daha sıcaktı yazılımlı halinden. Bunlar emisyon yakıt teknik verisi falan derken target afr leri nerelere çekmiş bi görseniz şaşırırsınız. Mutemeldirki type r da gırtlağına kadar sıkılı dp cooler yazılımla ciddi potansiyeli var.
Kabul etmeme değil de yaşamadığım için o konuya şüpheli yaklaşıyorum. Çünkü hondanın bunca zamandan sonra üzerinde çok çalışıp çıkardığı aracın ısınma problemi olduğunu düşünmüyorum ancak pistte başıma gelirse yada yolda ki eski cupralarımda yaşadım böyle sorun. Kaz dağlarında araba şişti 120nin üzerine çıkmadı yazılım varken.
Tabi doğrudur kabul etmeme demeyelim de daha o şartları yaşatacak kadar tecrübe edilmemiş olabilir diyelim düzelteyim bende. Zaten yeni nesil bu tip araçlarda euro 6 normuna uyacak diye abuk subuk ayarlar yapmışlar orijinal yazılımla, keza katlar gırtlak sıkılı. Al beni kurcala potansiyelim çok var aslında diyor arabalar kullanırken net hissediyorsunuz.
Aynen ayarlar sıkılı. Önemli olan optimum performansı yakalamak yoksa bu araçlar 600hp olunca mükemmel olmuyorlar.
O yuzden sadece 1-2 denemeyle nam yurutucegıme,kafam rahat olsun,cebım saglamda kalsın.:icon_tup:
Zekı guzel bir noktaya degındı,emısyonu tutturacagız dıye araclar mınımum benzın ıle calısıyor,boyle olunca sıcaklık artıyor...
TypeR ıle cupra'yı 14 kez falan denedık sanırım,hepsınde neredeyse farklı sonuc almıstık...
Cupra nın teknıgı cok cok ıyı ama gorselı zayıf. Zaten herseyı tam olan bır arac bılsam,bu sınıfta,nıkah kıyacagım...:cool:
İnşallah sahibinde bir şey yoktur.
http://i.hizliresim.com/28vP3q.jpg
Facete gördüm az önce bende
http://i68.tinypic.com/afekqx.jpg
Tam bend ebunu koymak icim girmistim insallah birsey yoktur sahibinde
Yeni mi almış, aynı gün mü yani nasil olmuş kaza? Gecmis olsun nazara gelmiş insallah can kaybı yoktur
FD6 Garage grubunda yazıldığına göre araç bugün alınmış.
Kaza Bursa/Acemler de olmuş.
İnşallah arkadaşa bir şey olmamıştır.
Ciddi bişey gibi durmuyor 1 tane fotoya göre ama ne olacağı belli olmaz. Geçmiş olsun fotoyu görünce içim parçalandı.
airbaglar açılmış gibi.geçmiş olsun...
Standart bir önden çeker değil, acemi şoförün işi zor umarım ciddi birşey olmamıştır.
gençmiş, umarım bişey yoktur kendisinde.. araba dert değil kasko direk sıfır bedelini veya yenisini karşılar pert durumunda. ön taraf bariyerle buluşmuş gibi duruyor açıdan..
Rodaj bilmeyen adam, bu soğukta, lastik değiştirmeden typer alıp aynı gün kaza yapmış. İstediğinizi söyleyin, ben üzülmedim. Anne babasına yazık.
Kazanın nasıl olduğunu bilmeden yorum yapmam çok doğru olmayacak, büyük ihtimalle tecrübesizlikten, bir anlık gaza gelmeden... ama aracı aldığı gibi kaza yapması talihsizlik olmuş. Umarım içindekiler iyidir.
Çoluk çocuga typer verirsen olacak olan bu zaten Bursa da her gün böyle bir tanesi patlıyor