ashuahuhasuhua ulan aklıma ılk bu geldı yemınle inşallah bırı yazmamıştır derken sen yazmışın :D
Printable View
Rahmetli integram çalışmamıştı. Tek kişiydim. Vurdurdum bir şekilde ama yine çalışmadı. Sonra marşa bastıkça marş boşa dönmeye başlamıştı. Tüh dedim, dinamo kaçırıyor. O da zor bir yerdeydi. Neyse, Allah'tan bagajda teçhizat tam. Sokak ortasında, güneşin altında LPG regülatörünün marş dinamosunun üstünde olduğundan dolayı iki saatte söktüm marş dinamosunu. Ama veriyorum dinamoya dışarıda aküden elektriği, çok da güzel kavrıyor dinamo. Var bu işte bir iş dedim. Geri yerine taktım zor zar. Basıyorum, yine boşa dönüyor. Tek kişiyim, birisi geçse marşa bassa tespit edeceğim sorunu ama...
Akşama kadar uğraştıktan sonra sonunda farkettim ki distribütör kilitlenmiş, emme tarafı kasnağına da trigerden diş atlatmış, arabada komprasyon yok, marş basıyor ama komprasyon olmadığından hızla boşa çeviriyor. Kimin aklına gelir ki..? Ama çok kızmıştım kendime, nasıl farkedemedim ben bunu da akşama kadar boşa uğraştım diye...
Ama telafi ettim :) Yeni distribütörü takarken diş atlatmış trigeri, trigeri değil emme kasnağını söküp, emmeyi çevirip doğru şekilde takarak 10 dakikada çözmüştüm :) B18 de sağolsun interference motor olmadığından subap eğmemişti. Bastık devam ettik.
O gün bu gündür tek başıma girişmiyorum mekaniğe...
bi gün araba satışı almaya gittik arkadaşın biri fotokopi makinasına dayadı :D
bende arabamı aldım staj yerime götürüyorum tabi herkez diycek arabasıyla geldi sabah bıraktım akşam geri gittiğimde alarm bile almıyordu akü tamamen boşalmış park ları açık unutmuşum aynen hareket şu yolda çevirme varmış yarın götürcem arabayı akşam hemen birini bulup akü yü şarj etmiştik :D ertesi gün arabayla geldiğimde millet sormustu niye götürdün diye gece hastam var demiştim ertesi gün ortalığı karıştıra karıştıra gitmişdim :D
Bundan bir kaç sene önce pasta cilaya gidicem diye arabayı kacırmıstım sansımada trafık var o gun dıkız aynasına bı baktım trafık polısı ***** ehlıyette yok 100-150 metre yan yana yuruduk trafıkte en sonunda adam camı actı banada camı ac dıye ısaret ettı camı acıyorum ama bı yandan dua edıyorum bı yandanda dusunuyorum ne desem ne desemde kurtulsam dıye camı actım
Memur bey: Gunaydın kardesım
Ben: Gunaydın memur bey
Memur bey: Kardesım sigaran varsa 2dal versene ordan
(Tabi ben bu arada tir tir titriyorum :D)
Ben: Malesef sigara kullanmıyorum yaa falan dedım
Memur bey: Neyse canın sagolsun ileriden alırız o zaman
dedi direk saga sınyal verdım yolumu uzatıcak yoldan devam ettım :D O gun bugundur hıc unutmam :D
bigün tekirdağ kumbağda yazlıktayım canım sıkıldı europa var ozamanlar 59 DF plaka belki bilenler vardır. herneyse çıktım bi iki tur atıyım dedim. jandarma çevirdi park sis geziyom diye ceza yazcakmış uzman çavuştu. ben başladım tabi muhabbete şöyleydi böyleydi derken bişey sorcam la bu arabanın markası ne çok iyi duruyo haaaa dedi. kendi gezdiği jandarma arabasıda europaydı. dedim seninkinin aynısı. yok inanmam falan ruhsatı gösterdim. sonra çekti yanyana arabaları izliyo bi ona bakıyo bi benim arabaya :D kafayı yiyodu az kalsın
Kışın bir gün gece çıktım dolaşayım diye.Benziliğe girdim,marketten bir şey alıp çıkacaktım,stop etmedim.Arabadan indim kapıyı kapattım,şırak kapılar kilitlendi.:DAraba çalışıyor,ben kaldım dışarıda çok pis bir durum,Allah başa vermesin.:D
Kontak ustunde anahtar, arabayı yıkadım icini disını en son camları ıcerden siliyordum sofor tarafını sildim ama son hamle camın koseyi silerken merkezi kilit hepsi indi bende kapıyı kapadım, kapı kapandı anahtar icerde:D 13-14 yasındaydım arabada 92 mazda.Cuma aksamıydı babada istanbulda isten cıkıp gece yola cıkcaktı bizde yazlıktayız.Yedek anahtarı getir diyemedik duysa kafamı kıracak:DSonra amcam saolsun valla emniyet pensesiyle teli yuvarladık ucu yuvarlak kalcak sekilde kapıyı kastırıp soktuk koltugun yanından bagajı actık.Mdf deki hoparlorun deligi buyuk kendısı kucuk kapagı kapatıyodu ordan koltugu indırıp iceri balıklama girdimdi.Benmde aklıma bu geldi cidden Allah kimsenin basına vermesin:)
Sanırım en efsane macera benimkisi :)
Sene 2004-2005 daha ilk arabam ve çok küçüğüm üstelikte araba kullanmaya başlayalı çok fazla olmamış(ehliyetimi aldıktan sonra araba kullanmayı öğrenmiştimde)
Ozaman Hondam vardı bi forumun buluşmasına karşıya (Avrupa) geçecektim ama cebimde hiç nakit para yoktu.Ha şimdi çekerim ha şimdi Bankamatik bulurum diye diye buluşmaya kadar gittim 5 kuruşsuz :) Allahtanda bi yerde oturulmadı paraya hiç ihtiyacımda olmadı...
Neyse dönerkende aynı şekilde ha şimdi Bankamatik bulurum diye diye köprüye kadar geldim ozaman paralı geçiş vardı heryer OGS ya da KGS değildi zaten bendede OGS yoktu :) Bide ben para olmaması durumunda plakaya fiş yazılma durumu olduğunu bilmiyodum.Panikledim...İlk gişeden yengeç misali sağa sağa kaymaya başladım arabayla ta ki sondan bi önceki gişeye kadar :) Baktım artık kaçacak yer yok durdum o gişenin kuyruğuna girdim.
Sıra bana geldi bende ki panik heyecan ve utanç üçlemesi had safhada okadar kötüyüm ki neredeyse ruhumu teslim edicem o derece :)Param var ama para çekecek yer bulamadığımdan parasız durumundayım...Neyse adam artık ozaman nekadarsa ücreti söyledi bende dedim ki yalnız benim param yok size gözlüğümü versem?(Edepsizliğime bak bide adama rüşvet teklif ettim yüzsüz yüzsüz :) )
Adamda dedi ki yalnız olmaz siz zararlı çıkarsınız bende ozaman dedim ki (1 milyoncudan aldığım ama Bülent Ersoyun 4516883274 karat pırlantalarına taş çıkarır derecede dikkar çekici1 yüzüğüm vardı)bunu alın.Adamda olmaz ık mık kabul edemem siz zararlı çıkarsınız dedi bende ısrar ettim adam yüzüğü aldı bende gişeden geçtim.
Aradan 1 ay geçti-geçmedi bu sefer bi yere gitmeye çalışırken kayboldum ***** trafiğe ilk çıkılan yıllarda yol bilgisi biraz kıt oluyo ve kaybolduğum için Avrupa yakasına geçtim oysa ki gitmem gereken yer Anadolu yakasındaydı ve işin komiği o günde üzerimde nakit para yoktu ben yine yengeç gibi yan yan kaya kaya gişe sırasına girdim ama bu arada nasılş dua ediyorum anlatamam size Allahım inşallah aynı adam gelmez diye....
Ve tabii ki beklenen son oldu...Yine aynı adama denk geldim size o an yaşadığım utancı anlatamam Mağma neresi diye sorsanız ben o gün gittim gördüm yani :) Adama dedim ki benim yine param yok adamda dedi ki ama bu sefer plakanı yazmak zorundayım bende peki dedim Mağma dan :)
Ama çok komikti şimdi bu maceramı okuyanlar diyecek bu kız 5 kuruşsuz dolaşıyor herhalde ilgisi yok enteresan bi şekilde 2 kere üst üste denk geldi sadece
olan yüzüğe olmuş :D
benimde başıma değişik olay geldide aklıma ilk gelen enteresan olan bu :D
caddede gidiyorum , ehliyeti yeni aldığım zamanlar inanılmaz hevesler var üzerimde :D neyse hemen ilk heves filtre almışım millet muhtemelen bana küfür ediyor , yolda bitane focuslu ablada ateşli gitmeye başladı sağlı sollu , mutemelen paralı asker , bende arkasından gidiyorum , tam girdim makasa polisi gördüm yanına gelince hemen yavaşladım düzgünec gitmeye başladım , sonra polis bana baktı dedim kesin sıkıntı olucak , açtı camı dedi neyi bekliyorun kız kaçıyo kovalasana dedi :D hiç böyle bişey beklemiyodum , çok gülmüştüm o olaya sonra polisin önünden makasa girip devam etmiştim ama olayın şaşkınlığıda üzerimdeydi :D
İşim gereği bazen köylere bilgisayar ve internet kurmaya gidiyorum.Neyse yola cıktım yanımda bi arkadaşım var, gitttik kurduk interneti ve bilgisayarı saat 7 gibi cıktık yola saat 12 de işimiz bitti neyse geliyoruz geri şehire doğru. Ama bir yol var yarım saat felan dümdüz yol komple tarla ışık felan yok tarlada başladım arkadaşa anlatmaya, hatırlarsanız bi ara tech de bi konu vardı yol hikayeleri diye teyze çıkmış işte otobüsü durdurmuş şöför kalp krizi geçirmiş teyze gelmemiş gelinim doğum yapacak felan vs :D Arkadaşa ben bunu anlatıyorum arkadaşta bana anlatıyor bişeyler yalnız farı bi kapatıyorum yol felan gözükmüyor o derece. Biraz ilerledik teyp felan kapalı tam anlatırken tarladan biri el feneri ile bi ışık tuttu arabanın içinde resmen hayatımızdan 10 Sene gitti; Korkudan altımıza sı.mıştık o gün ondan sonaa bi daha yolda giderken hep müziğe abandım :D Tek yola gitmeyi pek sevmeyen biriyim hele akşam hiç sevmiyorum :D