@o.b.k. yanlız şöyle bir durum var, eski sahibinin "isimi" üzerinden evraklar kesilmiş ama senin de dediğin gibi "parçalar" MMO da "araca" işlenmiş, sonuçta aracın el değiştirdiğini,eski sahibinin kim olduğunu ispatlayabiliyor ama ya parçalar?MMO da muayenede bu parçalar aracın üzerinde görünüyor bir kere, sizin dediğiniz gibi olsa, yeni bir kit gerekse; üzerindeki kitin sökülmesi için de tadilat muayenesi, sonra yeni kiti taktırmak için de tadilat muayenesi gerekmez mi?
sırf evraklardaki isimlerden dolayı olmaz diyorsanız, aracın sahibi doktora vekalet verir, o geri kalan işleri de halleder, ama bence satış sözleşmesi bu işi görür kanaatindeyim
Yok abi çok zor o iş... Çok geçmemiş olsa iade faturası filan yapılıp tekrar güncellenirdi.
Ama 1 seneden eski fatura çoktan elinden çıkmıştır.
Valla kıl bi durum. Küçük bi ihmal nelere mal oluyor. Aslında bulunduğu trafik
şubeye gidip şöyle tatlı yolla bu iş hallolur. Çünkü yasal olmayan bi şey yok sonuçta.
Aracını şu anda sızdırmazlığa götürse sızdırmazlık verir MMO. Çünkü araç kayıtlı. Ama yeni montaj kaydı vermez, projeyi onaylamaz. Araç sahibi adına onaylı proje ve fatura olmadan da muayene olmaz. Proje, muayene ve sahibi adına fatura olmadan da emniyet araca LPG'yi işlemez.
Emniyetten yine rica minnet denenebilir belki hiçbir şeye dokunmadan bu şekilde. Normalde imkansız. Ama burası Türkiye...
Düzeltme:
MMO sızdırmazlık da vermez bu haliyle. Tamam sistemde kayıtlı ama ruhsata bakar, kayıt yok.
Your car is your story. So don't let someone else write the book...
yani benim arkadaşım yakın zamanda mini cooperını sattı, lpg taktırdı ama işletmedi, evraklar da kendi adına kesilmişti, alan çocuk abi ben napacağım falan diye aramadı 1 ay oldu, demek ki hallediyorlar diye düşündüm
bu işlem için önce lpg ne marka ise o nla ilgili firmaya gidiyorsun sana güncel tarihli fatura kesiyorlar daha sonrasında mmo ya dilekçe yazıyorlar sen bu dilekçe ve yeni fatura projen ile beraber gidip sızdırmazlık muayene emniyet işlemi yaptırıyorsun ceza ödemene gerek yok yeni fatura kestireceğin için fakat fatura tutarının kdv sini, alırlar brc ise mavidenizlere gidip yardım alabilirsin
edit : sızdırmazlığa gittiğinizde onay vermez kayıtlı oldığı için beyin ve tank numarası dilekçe ile yapılır sadece emniyetten ricada etseniz mmo onayı olmadığı için yapamazlar
Beyler ortalama 1,5 yillik ewraklarla sadece tekrardan ek1 belgesi alarak isli sekilde ruhsati cikardim bilginize.ne tekrar muayine nede baska bisey hicbirseye gerek yok
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)