ben okudum abiteşekkürler
![]()
Almanya TR den ucuz. Özellikle günlük ihtiyaçlarını ucuza karşılayabiliyorsun. Örneğin etin kilosu 12 € gibi bir şey... Başka bir örnek vereyim, 60 € aylık bilet alıyorsun, yaklaşık 30km lik hatta istediğin yere istediğin kadar otobüs, tren ile gidebiliyorsun 1 ay boyunca.
Ev kiralarını bilmiyorum gideceğin yerdeki... Öğrenci yurtlarına bak üniversitenin...
Bende bi danışman şirkete başvurmuştum hiçbişeyi kendim ayarlamadım zaten...Benim danışman şirketim Ankaradaydı hiç gitmedim ama mail ve telefon görüşmeleri şeklinde halletmiştim.
Almanyada şöyle bi durum varmış;İnsanlar Üniversiteye okumaya gidip okul bittikten sonra Avrupa İnsan Hakları mahkemesine başvurup oturma izni talep ediyolarmış.Alman hükümetide bu sebepten vize konusunda biraz takıntılı...
Neyse arkadaşım ben cidden moral bozmak istemem ama ben hayatımın en büyük hayalkırıklığını yaşamıştım 3 ay emek verip dünyanın parasını harcayıpta sonu hüsran olması çok kötü...![]()
Immobilien, Wohnungen und Häuser bei ImmobilienScout24 mieten, kaufen, inserieren
Burdan ev kiraları hakkında fiyat bilgisi edinebilirsin....3 ay boyunca gece gündüz baktığım için biliyorumKalacağın yeri şehri vs vs girince önüne çıkıyo liste halinde...Kısacası sahibinden.com gibi bişey...
Öncelikle Hannover'de okuyan biri olarak ve az bir zamanda olsa danışmanlık yapmış kişi olarak aklımda kalan her şeyi yazmaya çalışacağım.
Vize için gerekli olanlar(master değil lisans için):
1-Okulun sizi ön kabul ettiğine dair bir belge. Bu belge; okulun seni dil sınavını (dsh veya tesdaf) verdiğin zaman almasına engel yok anlamına geliyor diyebiliriz bir de vize alırken ne amaçla gittiğin belli olmuş oluyor diyebilirim. Tam anlatamadım ama.
2-Dil kursuna kayıt olduğunu gösteren belge. Konsolosluk bazen kurs paranın yatırılmasını da isteyebiliyor.(bunu az bir para vererek tüm para yatırıldı gösteren kurslar var bulmak lazım.) Okulun kursu demişsin ama okulun kursu okula kayıt olmadığın sürece ders vereceğini sanmıyorum, okula göre değişir yanlış yönlendirmek istemem.
3-Belli bir seviye almanca bildiğine dair bir sertifika. Eskiden böyle bir şey istemiyorlardı dil bilmesen dahi veriyorlardı vizeyi ama artık a2 seviyesi falan heralde sanırım tam hatırlamıyorum ama onu istiyorlar. Yani Tr de almanca dil kursuna gitmek gerek.
4-Garantör ve ya bloke hesap.(finans için) Garantörün mal varlığı önemli onu kabul etmezler ise bloke hesap denen işlemi yapacaksınız. Bloke hesaba 7800-7900€ civarı para yatırmanı istiyorlar. Benim geldiğim dönem 7800 dü şimdi çok az arttı, o yüzden aralıklı rakam verdim.
Bunun dışında şimdilik aklıma pek bir şey gelmedi ama hepsini tam olarak bir eğitim danışmanından ücretsiz temin edebilirsiniz.
Gelelim almanyada yaşama ve neler yapman gerektiğine:
Aylık olarak 650-700€ ya kurs parası hariç güzel yaşarsın. (kira+yeme içme+otobüs tren bileti+gece hayatı...)
Kalıcak yer olarak okula kayıt olmadığın sürece yurda almazlar ancak ünide okuyan bir arkadaşın vardır yurtta kalıyor olarak gözükür başka evde kalır sen onun odasında kalırsın.
Sana en uygun olacak ev tarzı wg dir. WG Zimmer Wohnungen Wohnungssuche WG Suche WG Wohnung vermieten WG Nachmieter Zwischenmiete : WG-Gesucht.de burdan bakabilirsin. Hannoverde metroya 10 adım yerde elektrik su her şey dahil 200€ kalıyorum.(tek oda tuvalet banyo var ama mutfak kattakilerle ortak. Yurtta tuvaletle banyoda ortak o yüzden wg bana daha iyi geliyor.)
Tren biletine gelirsek. Kursa kayıt olduğun için sana paso gibi bir şey verecekler o pasoyla nomalde 60€ olan aylık bileti 43€ gibi bir miktara alabiliyorsun. Biletlerin bölgeleri vardır zone 1 zone 2 ... o bölgelere göre fiyat artar bu yüzden okula ve merkeze çok uzak olmayan ev bulman en mantıklısı. Bu bilet ile geçerli bölgede otobüs ve trenleri sınırsız sayıda, istediğin saatte kullabilirsin.
Kurs olarak yabancıların olduğu bir dil kursu seç, kurs bittikten sonra bazı günler kurstaki yabancılarla takıl ve konuşmaya çalış. Dil dile deymeden olmuyor gerçekten.
Türklerle çok fazla takılma derim çünkü hep Türkçe konuşacaksın bir şey öğrenemessin ama sana yardımı dokunacak olan adamlarla bağlantını kesme, sadece dost olabilecek adamlarla takıl yeter.(çok fazla boş adam var kafana uyan bir kişi bulursanda onları bırakma, birbirinize orda destek olacak kimse yok.)
Çok fazla kelime ezberle kağıtlara yaz sabah akşam ezberle, daha yeni geldim biraz tadını çıkarayım dedin mi zor toparlarsın. Bol bol tv izle radyo dinle. Bilmiyorum konuşmayı az almancam var dalga geçerler deme. Ben bugüne kadar çok yanlış şeyler söyledim bir kere dalga geçen görmedim anlamak için çaba bile sarfediyorlar.
Buraya geldiğinde unutma ki tek birey dahil olsan Türkiye'yi sen temsil ediyorsun. Her zaman hareketlerine dikkat etmeni öneririm. Kulağımıza geldiği gibi almanlar çok kaba değiller, öküzüde var pırlanta gibi olanıda elbet var. Sen iyi davrandıktan sonra onlarda sana iyiler, Türklere karşı tavrı olanda var olmayanda.
İşe gelelim. İlk sene dil öğrencisine çalışma vizesi vermiyorlar ama şans eseri oturum alırken çalışma izni basanda var ama bu şans sade bende var sanırımDil öğrenme süresi 2 yıldır başta 1 senelik oturum verirler biter tekrar bir yıl verirler 2 yıl bitince okula başlamadığın sürece daha da oturum alamassın. 2. yılda verilen oturma çalışma izni verirler aylık 400€ kazanırsın maksimum.
Almanyada hayat hafta içleri erken bitiyor tabi bu şehre göre değişebilir, buna alışman zaman alabilir.
Gece hayatı fena değildir ve ucuzdur. Diskoda indirim saatleri vardır atıyorum 1e kadar kokteyl 5€ dur 5 içki 5 € dur mekana göre değişir. Kızlarla en rahat tanışacağın yer öğrenci partileridir, bunları takip etmeni tavsiye ederim
Baya yazdım yoruldumBaşka sormak istediğin soru varsa skype tan görüşebiliriz.
Yaşını metni yazdıktan sonra gördüm bir kusurum olduysa affola.
öncelikle çok teşekkür ederim emek sarfettiğin için.
-dil kursunda herkez türklerle haşır neşir olmamamı söylüyor ve bu sürecin çaba gösterdiğim sürece çok kolay geçeceğini söylüyor.
-kurstaki diğer öğrenciler tarafından sevileceğimi düşünüyorum, sempatik bir yapım var, onlarında bu sempatikliği hissedeklerini düşünüyorum
-gideceğim dil kursu nasıl biyer hiçbir bilgim yok, galiba bilgi aldığım danışmanlığın kendi dil kursu.
-"Aylık olarak 650-700€ ya kurs parası hariç güzel yaşarsın. (kira+yeme içme+otobüs tren bileti+gece hayatı...)" demişsin... bu konuyu da aştık, aylık 750-800€ gibi bir bütçe ayırıyorum.
-gideceğim yerde bu dediğin wg.lerden var mıdır bilmiyorum ama gerçekten 200€ çok iyi gibi bu evler için.
-efendiyimdir, türkleri en iyi şekilde temsil edeceğimi düşünüyorum.
-gece hayatı gibi bi alışkanlığım yoktur ama illa ki gideceğim günler olacaktır
skype kullanmıyorum da imzamdaki bağlantıdan eklersen konuşabiliriz, aklıma geldikçe sorarım bişeyler
yaşım genç daha laflarında kusur göremedimgeceleri saymazsak 12 yaşındayım
![]()
Turkleri temsil edicem diye de çok kasma. Kızlarla tanışırken de türk oldugunu söyleme. Ufak bir tavsiye olsun benden sana![]()
vize alabilmem için 500 kelime almanca bilmem gerektiğini söylüyorlar, bu doğru mudur ya da doğrusu nedir bilen var mı?
Vallahi benim geldim zaman yoktu şimdi de olacağını sanmıyorum. Palavra gibi geldi.
Ben lisede 2.yd. almanca görmüştüm ama görmek denirse 0dım resmen. Kadın almanca ingilizce var mı dedi ikisine de orta dedim bir şey demedi ama bazen soru sorabiliyormuş o yüzden destekli at.![]()
öle basit sorular soracaklarsa sıkıntı yok, zaten almancanın en altı ne oluyorsa artık (a1 b1 cart curt bişeyler diyolar) onun sertifikasını alcambenim korkum okul beni kabul edip te vize alamazsam danışmanlığa verdiğim para falan boşa gider, ben herşeyin zeminini ayarlayım sıkıntı çıkmadan vizemi falan alayım istiyorum.
başka sıkıntı oluşturabilecek durumlar var mıdır?
Denklikte sıkıntı oluyormu peki arkadaşlar ?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)