User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
49 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: doğuş oto ve garanti yaklaşımı??

HkN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Üretici kendi ürününe kendi bayileri dışında müdahale yapıldıysa haklı olarak kabul etmez. Sonuçta kimin ne yaptığı belli değil. Yani haklı değilsiniz eğer sorun olursa ve oynadığınız yer ile alakalı

Ama egzost olması motorun arızalanmasında pek etken değil.

Ama jant lastik bayağı büyükse yürür aksam ve güç aktarmada sorun yaşayabilirsiniz ki herkes bilir ebat üzerindeki bu tarz değişiklikler zaten zarar verir.

Bir sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım

Eyüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RCkid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dogus, Almanya seni hakli bulursa ve dogusa ayar verirse ancak o zaman adam oluyor
    En net olay..daha önce 2 kere yaşadık 2sindede kesin sonuç

RafetAraç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla konu hakkinda hicbi fikrm yok ama hic sevmem dogus otoyu ve vw i. cevremdeki kimseyede aldirmam vw.

snan1910 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    biz aydoğanlardan memnunuz saolsunlar müşteri memnuniyeti ön planda

Dr.Ecu Chiptuning Semii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yahudi seniiii

Bi araba alican fol yok yumurta yok daha ortada
    Birakla alma vw bana arabayi sattirma

VWci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynen her şey yetkili servisin elinde; yaşadığım bir örnek kendi yağımı götürmüştüm bakımda VW 507.00 onaylı Mobil 1 ESP 5w-30 adamlar bunu koyarsak araç garantiden çıkar dediler, dedim bunda vw onayı var... Öleydi böyledi derken tamam okey siz sizin Castrol Edge Professional'ı kullanın dedim.
    Men plan God laughs...
    I have reset it....Aal izz well....
    Alıntı Posrche 959 Driver's Manual Nickli Üyeden Alıntı
    Even the Porsche 959 is subject to the laws of physics.

gabxer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Keyifleri isterse Almanya VW nin ne dediğine hiç bakmayabiliyorlar.Bizim politikamız böyle değil deyip işin içinden çıkıyorlar.

dirk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yıllardır Volkswagen kullanıyorum bu güne kadar hiç kötü bı durumla karşılaşmadım Tunay abi sıkıntı yok volkswagende ama takinca takiyorlar
    Aquila non captat muscas!

b16vtecturbo#gizlituning #hondateam#cilacılaranlamaz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gabxer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Keyifleri isterse Almanya VW nin ne dediğine hiç bakmayabiliyorlar.Bizim politikamız böyle değil deyip işin içinden çıkıyorlar.

Maalesef öyle değil.

Prosedür öyle değil. Prosedürü Almanya belirler. Çünkü Garantiden değişen ürünün ödemesi kendisi yaptığı için kesinlikle onların istemediği şey yapılmaz.

Düşünün servis neden para kazanacağı müşteriyi geri çevirsin ???

Biraz empati yaparsanız daha iyi anlarsınız.

Üretici kendisiyle alakalı bir sorun olursa (üretim -parça hatası vs) karşılıyor. Ama kimse başkasının hatasını yada vsyi karşılamak istemez. Sonradan takılan parçalar olsun yada işçilikler olsun yada bir yere bir şey yaparken,başka bir yere zarar vermesi olsun yada kullanıcının yanlış,hatalı kullanımı olsun, çevre şartlarından kaynaklı kullanımlar olsun bunu üretici ödemek istemez.

Bu nedenle üreticinin kuralları vardır. Bu kurallara uydukça sorun olmaz. Servisler sadece üreticinin verdiği kuralları uygular keyfi karar veremez. Yani servislerin işini düzgün yapıyor olması onların hatalı yada hakaret içeren kelimelere uğramasıı gerektirmez.

Ayrıca ince eleyip sık dokurlar. Çünkü her insan bir değil. Bazı insanlar YALAN,HİLE yada bu tarz etik olmayan şeylerle garantiden bir şeyler koparmaya çalışır. Ben o insanlar hakkında çok güzel şeyler yazmak isterim ama onların çok düşük olan seviyesi yani seviyesizliğine inmeye gerek yok Belki aramızda bile vardır öyle insanlar

Yani kendi yerinize koyun ve sizin hatanız olmayan bir şeyi size yüklemeye çalıştıklarını düşünün

iynn-RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abc pejonun karşısındaki servis hangisiyse artık adını unuttum. Jetta nın şanzumandan ses geliyordu. Her bakımda şanzuman yağını değiştirerek sesi kesiyolardı yağdan diyerek. Garantisinin bittiği ilk bakımda şanzuman değişecek dediler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bunun doğuşla alakası yok. bizim japon hakanın Beyaz civicte jant var diye arabayı komple garanti dışı bırakmıştı Honda. Hondanın Japon müdürüyle yanımda yarım saat telefonda japonca kavga etti çözemedi.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bunun doğuşla alakası yok. bizim japon hakanın Beyaz civicte jant var diye arabayı komple garanti dışı bırakmıştı Honda. Hondanın Japon müdürüyle yanımda yarım saat telefonda japonca kavga etti çözemedi.

Bu bahsettiğim olay tüm ürünler için geçerli. Yani telefondan tutun arabaya herşeye. Ama otomotivde bu olay daha ciddiye alınır. Çünkü bir telefondan az satış rakamı olduğu halde çok fazla pahalı bir iştir. Kullanıcı yada çevre şartları daha fazla etkendir.

ahmetbaha-drs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Doğuş'un Garanti anlayışını tam olarak çözemedim kaç tane VW sahibi olduk Polo'dan Touareg 5.0 V10'a kadar genel olarak hep ılımlı yaklaşım söz konusuydu gerçi servislerlede aramız çok iyiydi hala iyi fakat Esenyurt Doğuş'a sıfır araç bakmak dışında bir daha kesinlikle arabamı götürmem o ayrı mesele. İyi niyet garantisinden Jetta DSG'nin mekatronik'i değişti getirdikleri parçada bozuk çıktı bir daha değişti normal bakım dışında 1lira almadılar sağolsunlar ama ondan sonra ki en ufak şeyde aracımın arızasıyla alakası bile olmayan silecekleri filan yazmaları fiyata katmaları ve sonuçta 4000tl istemeleri çok ayıp oldu. 400'e yaptırdım dışarıda.
    Not:Tamaş,Mez v.s gibi servislerde kesinlikle sorun yaşamadık.
    V40 Cross Country T4
    Megane GT-Line
    Range Sport SDV6
    A8 4.2 TDI Quattro
    VW Passat Variant TSI

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    aynen vw group araçlara çok soğuğum kolay kolay bir daha almam ama doğuş konusunda çok uzman bu adamlar türkiyeye hindistan malı bir araba getirsinler üçüncü kalite onu bile satarlar türk halkını iyi çözümlemişler yaklaşımlarıda çok iyi..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yazılan mesajların özeti ;
    doğuş zikerken nezaketen kafanı da okşuyor

Edit : sadece cicim aylarında

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    54 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar konusu açılmışken ben de bir soru sorayım

arkadaşımın 2010 model polosu var, dsg vitesli. artık benzin fiyatları iyiden iyiye onun da belini bükmeye başladı ve lpg dönüşümü yaptırmak istiyor.dsg sağlıklı çalışıyor, ama sabah bir gün dsg den kaynaklı bir problem olursa araç garanti dışında kalır mı kalmaz mı bunun açmazında.dediğim adam ampulü patlasa al gel ben değiştireyim bile desem hayır diyip soluğu yetkili serviste alan adam.lastiğe çivi girse yetkiliye gidiyor.şimdi bu garanti durumu nasıldır, lpg bağlattık diyelim, sadece motor mu garanti dışı, yoksa komple araba mı garanti dışı oluyor?

bu konuda özellikle servis sahibi arkadaşımızın yorumlarını duymayı çok isterim

saygılar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    soruyu düzelterek soruyorum o zaman....şimdi 2011 model henüz garantisinin bitmesine 6 aydan fazla olan bir araç aldık ve bunun garantisini 4 yıla uzattık...daha sonra bu arabaya sadece yay egzos ve yazılım yaptık...bakımlarda hep yetkılı servıste yapıldı...ne gıbı bır problem olabilir?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drago Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar konusu açılmışken ben de bir soru sorayım

arkadaşımın 2010 model polosu var, dsg vitesli. artık benzin fiyatları iyiden iyiye onun da belini bükmeye başladı ve lpg dönüşümü yaptırmak istiyor.dsg sağlıklı çalışıyor, ama sabah bir gün dsg den kaynaklı bir problem olursa araç garanti dışında kalır mı kalmaz mı bunun açmazında.dediğim adam ampulü patlasa al gel ben değiştireyim bile desem hayır diyip soluğu yetkili serviste alan adam.lastiğe çivi girse yetkiliye gidiyor.şimdi bu garanti durumu nasıldır, lpg bağlattık diyelim, sadece motor mu garanti dışı, yoksa komple araba mı garanti dışı oluyor?

bu konuda özellikle servis sahibi arkadaşımızın yorumlarını duymayı çok isterim

saygılar
    LPG bağlarken şanzıman ile alakalı bir yerlere dokunmuyorsa genelde sorun çıkmaz. Ama beyinlerinde sorun olursa ve LPG sistemi için beyin yada tesisatında oynama yada müdahale varsa sorun yaşayabilirsin.

Bunun haricinde LPG genelde sadece motor sistemindeki arızlarda garantiyi etkiler

Alıntı the "K" Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    soruyu düzelterek soruyorum o zaman....şimdi 2011 model henüz garantisinin bitmesine 6 aydan fazla olan bir araç aldık ve bunun garantisini 4 yıla uzattık...daha sonra bu arabaya sadece yay egzos ve yazılım yaptık...bakımlarda hep yetkılı servıste yapıldı...ne gıbı bır problem olabilir?

Uzatılmış garantide bakımları zamanında ve eksiksiz yapılıyor.

Ayrıca Uzatılmış garantide maalesef servis yada Doğuş grubu onay vermiyor. Uzatılmış garantiyi yapan şirket inceliyor. bu nedenle kesin olur yada olmaz diyemeyiz.

gabxer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HkN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maalesef öyle değil.

Prosedür öyle değil. Prosedürü Almanya belirler. Çünkü Garantiden değişen ürünün ödemesi kendisi yaptığı için kesinlikle onların istemediği şey yapılmaz...........

Yani kendi yerinize koyun ve sizin hatanız olmayan bir şeyi size yüklemeye çalıştıklarını düşünün

Daha öncede sizin yazdığınız konulardan birinin altına yazdım prosedür Almanya tarafından belirlenmiyor.

Olayı tam olarak anlatmıştım tekrar anlatayım.
    Araç ticari caravelle 174ps(tamamen stock-servis bakımlı kazasız) araç 3.senesinde mekanik garantide şanzıman dağıttı sadece daha 50.000km olmamışken üretim hatası olduğu direk olarak kabul edildi ve sadece işçilik ücreti(1500tl) karşılığında şanzıman yapıldı(Aydın Lena VW). 1000km olmadan aracın şanzımanı tekrar dağıldı(toplam 3 ay kadar sonra ve araç daha 50.000km olmamış) ve Ankara'da İstanbul yolu doğuşa çekildi ve Almanya ile görüşmeler başlandı şanzıman açıldığında kutusunda üretim hatası olduğu ve şanzımanın tekrar değişmesi gerektiği söylendi(gene kullanıcı hatası değil).Almanya VW şanzıman garantiden değişsin emrine rağmen doğuş merkez bürosu böyle bir hizmetleri bulunmadığını aracın 3.sene dışında problem çıkardığı için garantiye sokmayacaklarını söyledi(kendi sitelerine göre yapılan şanzımanın 2 sene garantisi olmasına rağmen).

Aracı servisten çektik ve çıkma şanzıman taktırdık toplam 1.200tlye üstünden çıkan şanzıman verilmek suretiyle ;araç satıldı ve şu anda gayet hor kullanılıyor şanzıman da hiç bir problemi yok.

VW de çalıştığınızı biliyorum ancak konular altında savunmanıza gerek yok.Bu kadar insan var Doğuştan mağdur.

Empati yapmama gerek yok Türkiyedeki avukatlarının ne kadar sağlam olduğunu biliyorum.Müşteri memnuniyetini gözetmeyen bir firma.

Ek:Şanzıman almanyadan gönderilecekti sandık olarak kabul edilmedi.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)