Kazasına bağlı , bazıları para almak için felan pert'e çıkartıyor düzgünce öğrenmek lazım kazasını bence
Printable View
Kazasına bağlı , bazıları para almak için felan pert'e çıkartıyor düzgünce öğrenmek lazım kazasını bence
Benim kendi kullandığım araçta Pert kaydı var eski sahibi seyir esnasında uyuyor aracın sagını bariyerlere vuruyor. Ve araç Pert oluyor benim toplamda bütün parçalar yeni olmak kaydıyla 21.000 TL ye mal ettim. Piyasanın 10.000 tl aşağısında rakam istiyorum ama satamadim. Bu arada sigorta firmaları araç sahibine araç bedeli ödedikleri için pert araçların sorgulamasında araç bedeli yansıtılıyor. Aslında araç 30.000TL hasar bedeli %40' ını geçince pert oluyor yani 14.750 TL hasar olursa pert oluyor
Alınır, satılmaz-satamazsın.
valla iyi araştırılması lazım.. ben kendim bi serviste görmüştüm araç pert kayıtlıydı üst tavan dahil ciddi pertti.. 2 hafta sonra aracı bidaha gördüğümde inanamadım, aracı toplamışlar satıyorlar, ama belli kısımları bırakmışlarki bu haliyle pert oldu diye millete yutturmak için.. doğal olarak eski halini kimse görüp bilmemiş olcak.. yani bu tarz olaylar olabiliyo perti biraz daha adam edip kazası buydu denilebiliniyor malesef. buarada araç makyajsız bmw 1 serisiydi beyaz renkte..
Arabadan arabaya değişir ....
Ne pert arbalara bınılıyor ulkede ;)
Pertlik durumuna bağlı birazda.
kupon bir araç olmadıkça gerek yok bence böyle bir alışverişe.
26 yaşındaki ufak yiğenime daha yeni 2007 pert kayıtlı range rover td6 hse paketli aldık..
ne alıcağın kaça alıcağın ve aracın durumu önemli şasesi temizmi taklası varmı bunlar temiz ve sorun yoksa motorun yürüyenini kontrol ettirirsin onlarda güzel ve temiz yapılmışsa alınır tabi niye alınmasın çocuk bir yıldır sorunsuz biniyor.. ama iyi kontrol şart.. biz aracı almadan bir range servisine sokduk birde maslakda bizim kendi ustamıza götürdük. büyük ihtimal biizm araçda airbag yok öyle bir tahmin yürüttük emin olmamakla beraber ama aldığımız fiyat her şekil amortisman yapıyor..
pertlik durumuna göre değişir.. alınmayacak satılmayacak mal yoktur.. fakat 30 binliralık bi aracı perti piyasada 25 24 civarındadır.. bu rakamı örnek olsun die verdim.. piyasa fiyatından %15-20 civarında ucuzsa alır binersin..
he şuda var tabi.. ne kadar pert olsada aracı baktıracaksın.. turşu olmuş araça verilmez tabi.... ucuza alır satarkende ona göre satarsın..
3 tane pert araba aldım sattım.. şu an bindiğim opel corsada pert.. bunuda satarsam yine pert araba alırım..
ama tekrar söylüyorum.. pertte olsa arabaya baktır..
Fiyat iyse alınır vede temiz yapılmışsa araç.
honda civic var 2003 vtec2 traversten vurmuşlar airbag açmış pert kaydı var 1 yıldır kullanıyorum sorunsuz bıçımde çokta memnunum baktım işime geldı aldım,bazılarındada taklalı değişmeyen yerı yok ama pert kaydı yok satılıyor, bende yenı ılana koydum belırttım durumu normale gore satılması yavaşlıyor tabıkı
Sağlam kazalı arabada, rot ayarının tutması yürüyen aksamın düzgünlüğü için yeterli sebep midir?
minik bir hasardan airbagleri açılmış pert araçlar oluyor o araçlar alınır tabi 8-10 sene binilecekse sadece kaskoda sigortada sıkıntı olur
Ne kadar düzgün toplansa da pert kaydı var dendiğinde insanlar kendini geri çekiyor. Şuan araç alırken bile lokal boyalı dendiğinde insanlar başka araçlara yöneliyor. Çok uyguna alacaksın satarkende uyguna satacaksın ancak
ben sadece sağ ön çamurluk sağ ön far ön tampon ve kaput hasarından dolayı pert olan araç biliyorum ki kuleler sapa sağlam
2008 patriot 2.0 crdi limited jeepi araç yan yatmış takla bile atmamış aracın sağ direk ve tavanın yumruk içi kadar bir kısmı çökmüş o kadar.. çalışır yürür vaziyette en ufak bir sıkıntısı yok aracın kaportada motorda.. içerde tek yolcu airbagi patlamış ön camda çatlamış o kadar ama motorunda yürüründe en ufak bir arıza sıkıntı yok aracı perte çıkarmışlardı o halde 30 bin tlye sattılar alanda en fazla 3-4 bin tl masraf yapar biner.. aracın piyasa değeri 50 bin tl.
Şahsi fikrim pert araba alınırken fiyat uygun olsa da 'satarken aldığım fiyata satarım' diye düşünmemek lazım.Ne olursa olsun bir kere o damga yendiyse satış süreci içinden çıkılmaz bir hal alabilir.
Herkese teşekkür ederim cevapları için.Her ne kadar uzun süre binecek olsamda her türlü satarken sıkıntı çekeceğimi düşünüyorum.Vazgeçtim.