60 , 70 bin fiyatı olan bir araca 5 bin altına fiyat verilebilirde , 15, 20 bin fiyatı olan aracada 5 bin altına fiyat veren adamı bozarım şahsen..
Printable View
Pen aldım. İş içimnb kullanıyoryum fkat çok titizim arac konusunda. Evet hiçbirşeyi olmayan aracı perte ayırıyorlar. Bizzat benim aracımda gördüm. Ahbabım olan 3 ayrı ustaya gösterdim tam not aldı sonra peret olduğunu söyledim inanmadı tekrar kontrol ettiler yok bişey dediler. Tesadüf eski plakadan eski sahibini buldum oda söyledi bi tampon gitmişti dedi.
-ustaların hiçbir çıkarı yok araba başka yerden alındı niye yalan söylesinler ki ahbaplarım.
-eski sahibi satmış gitmiş niye yalan söylesin ki çok samimi geldi bana. bunlara inanarak aldım bende
Şuan çok memnunum ve hiç sıkıntısını görmedim ok gibi araba. Yalnız kasko dert oluyo o gerçek bide satarken belki sorun olur...
yani pert ama nasıl pertt önemli bence...
satarken sıkıntılı olur düzgün yapılmamışsa sıkıntılı olur bence alma
Bir aracın üzerindeki pazarlık payı olarak bırakılan miktar az çok bellidir.. 70 bin değeri olan bi aracada hadi olsa olsa 5 bin altı bir teklif gelir diyorum. Bu araca kalkıp 60 lira 55 lira teklif edenide bozarım diyorum. Bir çok arabam oldu bu zamana kadar , satarken hiç pazarlık konusunda sıkıntı yaşamadım :icon_tup:
bu dediğiniz makul ve mantıklı insanların alışverişi için geçerli. O kadar çok çakal var ki ilan vermeye korkar olduk onu anlatmaya çalışıyorum.
atıyorum 70 bin tl lik bir araç ilanınız var 67-68 e vermeyi düşünüyorsunuz. Her gün n az 2 mesaj gelir "50 nakit vereyim" " sorunsuzsa 55 vereyim" diye. At , kat , tarla takaslarını saymıyorum bile :D
evlat edinmek gibi bisey :)
Sayısı az olan özel araçlar için sorun olmazdı alırdım,
ancak Getz gibi bir araçta bırak pert kaydını boyayı bile takıntı ederim :)
Kusura bakmayın ama bilen de yazmış bilmeyen de..
2 tane pert araba alıp sattık bugüne kadar.. Bunun yanında da sayamayacağım kadar hasarlı araba alıp sattık bu işin en güzel zamanlarında..
Biri Getz'di. 10 liraya alıp 14.500 e sattık. Diğeri Transporter, 12ye alıp 17ye sattık. Satarken de adamlara dedik perti var diye. Adam beğendi, işine geldi, aldı, gitti.
Kazalı alıp topladığımız arabaları piyasanın üzerinde sattığımız bile oldu.. Hepsine de söyledik hasarlarının olduğunu..
Pert veya kazalı arabayı da savunmuyorum şu an, yanlış anlaşılmasın..
Bi hatam varsa da affola..
valla öyle umutsuz yorumlar varki :D bi an bende mi sıkıntı var çok mu iyimserim dedim. 1-2 sene boyunca araba aldım sattım, 3 tane pert araba 2 tane de çekme belgeli geçti elimden. bizzat kendim toplattım sattım. piyasanın altına sattım, kendimde piyasanın çok altında almıştım zaten. satarken de üstüne basa basa söyledim hep, parasına göre araba kardeşim işine geliyorsa al, gelmiyorsa illaki alan bulunur. ha sağlam arabaları 2 günde sattığım da oldu. en kötüsü 1 ay sürdü pertte. albeaydı. alan vatandaş araçtan anlamıyordu fakat anlattım ne var ne yok. böyle böyle ben toplattım yaptım ettim 1 aydır da kendim biniyorum diye. adam dürüst bir arkadaşsın eyvallah dedi ama bi de servise göstermek istiyorum dedi. dedim bana uyar, ben söyleyeceğimi söyledim. eksik yok. gittik servise, kardeşi mi tanıdığı mı ne varmış vatandaşın, 2 tane usta geldiler baktılar sağına soluna, servis geçmişine falan baktılar, dediler bunda sadece ön tampon değişmiş başka da bir şey yok. halbuki sağ iki kapı falan değişmişti, direk çekilmişti vs. kozmetik olarak çok da iyi değildi araba ama taksi çıkması gibi de durmuyordu tabiki. vatandaş geldi ben arabayı alıyorum kardeşim dedi, dedim abi sen bilirsin, günahı vebali benim boynuma değil artık, benden çıktı dedim. tamam kardeşim eyvallah sen dürüst davrandın ama servis böyle diyor gördün dedi. peki dedim benim işime gelir, sattım o gün öğleden sonra. velhasıl, her kör bir malın kör bir alıcısı vardır. belki elde biraz fazla durur ama piyasada tutulan bir araçsa, her türlü satılır.
Ben alırım şahsen, satarken de aldığım paraya satarım...
Her turlu alirim fiyati uygunsa
ben aldım piyasasından yaklaşık 6-7 bin tl ucuza hemde piyasadakiler 50-60 bindeyken benim araç 14 bindeydi iyiki almışım
Pert var pert var benim eski pert leonum gibi pert olmuşsa alınır yıllarca sorunsuz kullanılır
http://www.techturkey.com/forum/sohb...oje-araci.html
Fiyatı makul ise neden alınmasın pert araba :)
Soruyu sordugun forum buna uygun degil.
Burda 98 model 2 camurluk boyali arac pert olarak gecer bide hande degil bu
ep3 olsun 3 parca olsun fitenk candir.
Pert araba işi birazda sigorta şirketindeki, servislerdeki adamlara hatta acente sahibiyle araç sahibinin muhabbet durumuna bile bakıyor.
Bizzat şahit oldum, sadece eğilmiş kaput, kırılmış bir ön tampon, birde kırılmış bi far olan bi aracı perte ayırdılar. Servisteki adamların biriside 'pert' halde aldı yaptı bi güzelde bindi aylarca.
Ayrıca acente sahibiyle aran iyiyse, kaza durumunda kendisi bile soruyor "abi ne yaptırayım arabanı ?" diye. Hani istersen serviste istediğin gibi tamir etsinler istersen perte ayırıp yeni araba/yada arabanın parasını verelim diye.