User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
76 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Pert kayıtlı araç alınır mı ?

M.A.D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    güncel çekeyim konuya, pert kayıtlı bi araç var , ön soldan girmiş biyere, fakat pertlik bi durum yok , airbag açtığı için expertiz pert kaydını geçirmiş, aracın yamuk yumuk hiçbiyeri yok , piyasası 25 binlira, bu araç 20.000lira, sizce alınır mı ? piyasası bayağı olan bi araba...
    Mehmet Ali DİNÇ

M.A.D Custom Stickers

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    5.000 lira için ben o riske girmezdim. 2. elde satarken bekleyeceğin süre o 5.000 liralık karı fazlasıyla geri ödetir.

Met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    31 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ömürlük binecem, satmıcam dersen mantıklı ama yarın bigün satarım, satıcam dersen çok zorlanırsın.

muratburunce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ewet 5000 tl için girilecek risk değil bencede...
    •06 E 6577 - MAT BRAVO • / •06 ZOF 96 - CORSA GSİ • / •06 ZUZ 87 - 1.6 İES • / •06 JR 124 - F7R • / • 35 CSE 57 - İNTEGRA • / • 42 CNE 94 - VW Polo • / •34 ZR 3191 - Seat Cordoba •

M.A.D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yani arabanın pertlik hiçbi durumu yok sadece airbag açtığı için perte çıkarılmış, sırf o "kayıt" mı beni sıkıntıya sokar diyorsunuz
    Mehmet Ali DİNÇ

M.A.D Custom Stickers

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Nightfish Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    5.000 lira için ben o riske girmezdim. 2. elde satarken bekleyeceğin süre o 5.000 liralık karı fazlasıyla geri ödetir.
    Öyle bir faiz veren banka varsa söyle ben hemen bütün evi arabayı satıp ne varsa oraya yatıriim. 1-2 ayda %30 kazanırım demek ki. 15 liralık arabayı 10 a satmak için beklerken 2 ayda 15 bin lira 5 bin lira getirecek vaay be.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öyle bir faiz veren banka varsa söyle ben hemen bütün evi arabayı satıp ne varsa oraya yatıriim. 1-2 ayda %30 kazanırım demek ki. 15 liralık arabayı 10 a satmak için beklerken 2 ayda 15 bin lira 5 bin lira getirecek vaay be.
    Abi sanırsam ne demek istediğimi anlamadın ?

Alırken 5.000 ucuza alırsın ancak pert kayıtlı olduğu için her ne kadar piyasası da olsa o kayıt yüzünden normalde satılacak sürenin en az 2 katı sürede satacaksın. Ki bi yerden sonra bıkkınlık geliyor, satılsın diye bi dünya da indirim yaparak satıyorsun.

Bu amaçla yazmıştım da, süper banka hesabını gerektirecek bi cevap neden geldi anlayamadım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabadan kar ederim diye düşünüyorsan alma. Aldığın fiyat piyasadan ucuzsa al ama bil ki satarkende o fiyata satacaksın. Şasede bişey yoksa ki o da rot ayarında ortaya çıkar bakarsın ona göre alırsın. Satarkende aynı şekilde gösterip satarsın.
    IN BOOST WE TRUST

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Malii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yani arabanın pertlik hiçbi durumu yok sadece airbag açtığı için perte çıkarılmış, sırf o "kayıt" mı beni sıkıntıya sokar diyorsunuz
    Pertlik bir durumu olmayan araba pert edilmez. Pertse perttir.

Hava yastığı açılınca araba doğrudan pert olur diye birşey yok. Eğer tamir maliyeti düşükse ve aracın bütünlük ve güvenliği bozacak bir durum yoksa araç tamir edilir. Aracın bütünlüğünü bozacak veya tamiri mümkün veya emniyetli yapılamayacak derecede hasarlıysa veya tamir maliyeti yüksekse araç pert edilir.

Hasarı şu anki tamir edilmiş haliyle incelediğin için net olarak göremiyor olabilirsin. Belki şasisi kaynaklı? Belki yerine bile getiremediler, öylece giydirdiler... Ne pertten toplanıp tek parça boyalı diye satılan, tablası yerine gelmediği için kaynakla ek yapılan veya tablası kesilerek takılan arabalar var. Baksan dışarıdan kaporta çizgileri çok düzgün... Ama gel bir de içini gör...
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

hddsheriff - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    anadolu sigortadan defalarca pert araba aldık yaptık sattık. Zarar etmedik üstüne para bile kazandık. Satarkende zorlanmadık açıkçası.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi sanırsam ne demek istediğimi anlamadın ?

Alırken 5.000 ucuza alırsın ancak pert kayıtlı olduğu için her ne kadar piyasası da olsa o kayıt yüzünden normalde satılacak sürenin en az 2 katı sürede satacaksın. Ki bi yerden sonra bıkkınlık geliyor, satılsın diye bi dünya da indirim yaparak satıyorsun.

Bu amaçla yazmıştım da, süper banka hesabını gerektirecek bi cevap neden geldi anlayamadım.
    Yatırım amaçlı aldıysan dediğin doğru ama kimse ticaretini yapmıyorsa paraya sıkışıpta satmıyorsa düşük fiyata aldıysan en kötü aldığın fiyata satarsın. Bugün cillop gibi arabayı satarrken bile karşındaki paraya sıkıştığını anlasın vampir kesilip bedavaya almak ister. Bu millet öyle bi çuval tuz ver bedava diye onu bile yer.
    IN BOOST WE TRUST

life is life - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2008 model 75.000 km de manuel boyasız 1.4 getzi geçen hafta 15000 verdik.. Aciliyetten bu paraya verdik. Piyasasıda max 17000 lira zaten. Bence değmez 13000 pert almaya
    Unutan iyileşir...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi sen söyleyebilir misin 1 hafta sonra asla paraya sıkışmayacağım, başıma bir şey gelmeyecek diye ? Aramızda kaç kişi var acil bi durumda arabasını satarak para kaynağı olarak görmeyecek ?

Kimse direkt olarak yatırımı düşünmese de araç alımlarında mutlaka dolaylı yoldan yatırım olarak görme var.

ycLbLgn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende aynı görüşteyim
    06 Z 7330/e46
    16RV840/Leon
    38EG636/A3
    38YS538/Vti
    64KD732/E200
    38NN354/GTi
    38ZH434/GTi
    38AG367/GTi
    38VT012/Vti
    38YY502/GTi
    38YE602/GTi
    3YR792/206
    38YE341/GTi
    38AV256/GTi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi sen söyleyebilir misin 1 hafta sonra asla paraya sıkışmayacağım, başıma bir şey gelmeyecek diye ? Aramızda kaç kişi var acil bi durumda arabasını satarak para kaynağı olarak görmeyecek ?

Kimse direkt olarak yatırımı düşünmese de araç alımlarında mutlaka dolaylı yoldan yatırım olarak görme var.
    Bende diyorum ki öyle bir durumda ne olursa olsun zaten ucuza vereceksin. Pırlanta gibi de olsa ucuza vereceksin mecburen. Arabnın piyasa değeri 15 diyelim sen gittin 10 a aldın. 15 den satmaya kalkarsan satamazsın. Git oraya 11 yaz kesin bir sürü adam arar bir taneside alır. İlla o modeli istiyordur parasıda ona çıkışıyordur 10 a verirsin pazarlıkla.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi tamam da sen de benim dediğime gelmişsin zaten. Acil paraya sıkıştığında bi normal ilan var bi de pert kayıtlı ilan var. Diyecekler sana alet zaten pert kayıtlı, sen de aciliyet var diye iyice öldüreceksin, başta piyasadan 5.000 lira ucuza almış olman bişi ifade etmeyecek çünkü satarken ettiğin zarar amorti edecek o karı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi tamam da sen de benim dediğime gelmişsin zaten. Acil paraya sıkıştığında bi normal ilan var bi de pert kayıtlı ilan var. Diyecekler sana alet zaten pert kayıtlı, sen de aciliyet var diye iyice öldüreceksin, başta piyasadan 5.000 lira ucuza almış olman bişi ifade etmeyecek çünkü satarken ettiğin zarar amorti edecek o karı.
    pert kayıtsız arabaları öldürmüyorlarmış gibi yazmışsın. 15 bin yazarsın adam 10 bin vereyim diye mesaj atar. Pert kayıtlı olsa ne yazar olmasa ne yazar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Normalleri öldürmüyorlar demiyorum ki, pert kaydı olunca daha çok öldürüyorlar diyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Normalleri öldürmüyorlar demiyorum ki, pert kaydı olunca daha çok öldürüyorlar diyorum.
    fark etmiyor diyorum bende pert veya değil adam direk 5 bin altına fiyat veriyor.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)