User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
54 sonuçtan 39 ile 54 arası

Konu: Kredi Çekimi Ve Kredi Kartı Borcu

Onamdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sigortali calismiyorum bi nevi serbest meslek ama 4 yildir kredi kartlarimi duzenli olarak oderim asgarisinide degil borcun tamamini su an bi tane 2000 2 tane de 1000 liralik kredi kartim var ben istemeden 3000 5000 kredi veriyolar isterseniz gelin alin diye ama tabi mevduatim bes im yatirim hesabim filan var tabi butun bunlarin hepsini tek bankada topladim o yuzden o bankada baya guvenilir bi musteri oluyosun
    Bankada calisan tanidiiniz varsa tc kimlik numaranizdn kredi puaninizi ve finansal karnenizi gorebilir.
    Everyday I ** çapuling...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @FurkanÇ, asgarisinin fazlasını ödediysen sorun yok. faiz yine işlemeye devam eder. (günlük)[/QUOTE]

teşekkür ederim..

RafetAraç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Onamdar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sigortali calismiyorum bi nevi serbest meslek ama 4 yildir kredi kartlarimi duzenli olarak oderim asgarisinide degil borcun tamamini su an bi tane 2000 2 tane de 1000 liralik kredi kartim var ben istemeden 3000 5000 kredi veriyolar isterseniz gelin alin diye ama tabi mevduatim bes im yatirim hesabim filan var tabi butun bunlarin hepsini tek bankada topladim o yuzden o bankada baya guvenilir bi musteri oluyosun
    Bankada calisan tanidiiniz varsa tc kimlik numaranizdn kredi puaninizi ve finansal karnenizi gorebilir.
    tanıdık tanıdık tanıdık... arkadaş türkiyede hiç bir iş tanıdığın olmadan çevren olmadan istediğin gibi gitmiyor. tanıdık torpil heryerde her sektörde olmazsa olmaz oldu artık. konuyla alakası yok ama böyle bişey yazmak geldi içimden

Viper_Si - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir tane banka şubesi müdürü tanıdığınız olsun, size her türlü kredi çıkarır. bi yazı yazar tanıdığımdır ödeyebilir diye merkeze, krediniz anında onaylanır. bu şart adli takibe girmemişseniz geçerlidir, yani kabaca 3 ay kredi kartı borcunuzu ödemediniz size uyarı geldi yine ödemediniz, hayırlı olsun kara listeye girdiniz.
    Civic Si, Typer, S40 T4, M3 ve son olarak şuan E30 M52b28tu

RafetAraç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Viper_Si Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir tane banka şubesi müdürü tanıdığınız olsun, size her türlü kredi çıkarır. bi yazı yazar tanıdığımdır ödeyebilir diye merkeze, krediniz anında onaylanır. bu şart adli takibe girmemişseniz geçerlidir, yani kabaca 3 ay kredi kartı borcunuzu ödemediniz size uyarı geldi yine ödemediniz, hayırlı olsun kara listeye girdiniz.
    yok ben uyarı geldiği gibi ödedim. yani uyarıdan snra geciktirmedm.

kv661 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CRX Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    resmi olarak 5 senede siliniyor, sıkıntılar giderildikten anca 2 sene sonra bankalar ılımlı bakmaya başlıyorlar size
    vaktiyle 10 kuruş yüzünden kara listeye girmiştim. 2010'da 5000Tl kredi vermedi hic bir banka.
    Kula bela gelmez hak yazmayınca
    Hak bela yazmaz kul azmayınca

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kara listeye düştükten sonra bankaların tekrar size güvenmesi için kredi kartını çok kullanıp hepte gününde veya gününden önce tamamını ödeyerek 1-2 sene geçirmeniz lazım. bir kere düşünce birdaha güvenmeleri çok zorlaşıyor adamların.

aslında geciktirmen onların işine geliyor kol gibi faiz alıyorlar ama önemi yok demekki.

Alıntı Onamdar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alıntı RafetAraç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tanıdık tanıdık tanıdık... arkadaş türkiyede hiç bir iş tanıdığın olmadan çevren olmadan istediğin gibi gitmiyor. tanıdık torpil heryerde her sektörde olmazsa olmaz oldu artık. konuyla alakası yok ama böyle bişey yazmak geldi içimden
    tanıdığa gerek yok. herhangi bir bankaya selamun aleyküm şu kredi puanıma bir bakıverelim dedinmi tüm müşteri temsilcileri bakıyor. daha olmaz uğraşamam diyeni görmedim.

puanın kötü olduğu halde bir banka müdürü sayesinde krediyi şube içinde onaylatır kullanırsan ve ödemezsende o müdür de mokoko olur. yani artık baba oğlu için bile bu yetkisini kolay kolay kullanmıyor. nadir çıkar.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

BurakYozgat. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi tüm yazılanları sırasıyla okudum. Bu bir kaç ay içerisinde en fazla 1 ay geciktirdiğim kredi kartı ödemelerim var. Ve bunun yanında bide 2000 Tl'lik bir kredim var ödemekte olduğum. 2000 tl maaş alıyorum ve 2011 Nisan ayından beri aynı yerde çalışıyorum. 1senedir sürekli kullandığım 2 adette kredi kartım var. İhtiyacım olan kredide 20.000 TL. Çıkma olasılığı nedir varmı bir fikriniz ? Çok karışık oldu ama kusura bakmayın bilgisi olan arkadaşlardan ricamdır
    Real men use three pedals !
    Supercharged e36coupe

Günkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu kara liste hakkında bilgisi olan var mı ? Girdik diyelim kaç senede siliniyor ?

Veyahut silinir mi ?
    Cem abi kara liste dediklerini ben kendim gördüm ve inceledim tc kimlik numaralarımızla sisteme kayıtlıyız kredi kartı borcu ödemelerimize göre puanlama sistemi var belli bir puanın altındaysa sıkıntı oluyor yok puantaj iyiyse krediyi veriyorlar zaten.

typh10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    KKB(Kredi Kayıt Bürosu) list halk arasındaki adı ile kara liste.Siz kartınızın asgarisini öderseniz,kredinizi geç öderseniz KKB düşer,kullanmadığınız kartınız var limiti boş duruyor kullanmıyorsanız veya kredinizin bir taksidini daha ödediniz bu KKByi artırır.Her ayın ilk iş günü bankada hesabı,kredi kartı,bireysel kredisi,yatırım hesabı,mevduatı vs. olan her kişinin son durumu bu büroya ortak sistem üzerinden raporlanır ve sistem size bir puan çıkarır.3 farklı kademesi vardır puanım 500 kredi alamadım arkadaşın ki 120 almış durumu olabilir.Sizinki c grubudur arkadaşınızın ki b'dir mesela.

Bankaların en sevdiği müşteri kara listeye düştüm diye kendini nitelendiren gruptur.Nedeni aşikar borcun 2 katına kadar şişirme hakkını devlet vermiştir bankaya çünkü.Siz zannediyor musunuz ki banka size kredi verdi siz ödemediniz bu borç banka bilançosunda zarar gözüksün?Banka borcu almak için uğraşır her kademede borcunuzu şişirir çünkü sizden alamazsa bile bu bürodan o borcu tahsil eder.Size minimum 5 yıl kredi almayı banka değil Devlet yasaklar.

Rox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Independent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şimdi tüm yazılanları sırasıyla okudum. Bu bir kaç ay içerisinde en fazla 1 ay geciktirdiğim kredi kartı ödemelerim var. Ve bunun yanında bide 2000 Tl'lik bir kredim var ödemekte olduğum. 2000 tl maaş alıyorum ve 2011 Nisan ayından beri aynı yerde çalışıyorum. 1senedir sürekli kullandığım 2 adette kredi kartım var. İhtiyacım olan kredide 20.000 TL. Çıkma olasılığı nedir varmı bir fikriniz ? Çok karışık oldu ama kusura bakmayın bilgisi olan arkadaşlardan ricamdır
    Çıkar .

Tavsiyem denizbank ve teb bankasına uğra tavsiyem görüştüğün müşteri temsilcisinin üstünde iyi etki bırakmandır.Hatta 2-3 banka arasında gidip geldiğini açık sözlülükte söyle seni busefer kapma savaşı başlar

ozgurluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı typh10 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    KKB(Kredi Kayıt Bürosu) list halk arasındaki adı ile kara liste.Siz kartınızın asgarisini öderseniz,kredinizi geç öderseniz KKB düşer,kullanmadığınız kartınız var limiti boş duruyor kullanmıyorsanız veya kredinizin bir taksidini daha ödediniz bu KKByi artırır.Her ayın ilk iş günü bankada hesabı,kredi kartı,bireysel kredisi,yatırım hesabı,mevduatı vs. olan her kişinin son durumu bu büroya ortak sistem üzerinden raporlanır ve sistem size bir puan çıkarır.3 farklı kademesi vardır puanım 500 kredi alamadım arkadaşın ki 120 almış durumu olabilir.Sizinki c grubudur arkadaşınızın ki b'dir mesela.

Bankaların en sevdiği müşteri kara listeye düştüm diye kendini nitelendiren gruptur.Nedeni aşikar borcun 2 katına kadar şişirme hakkını devlet vermiştir bankaya çünkü.Siz zannediyor musunuz ki banka size kredi verdi siz ödemediniz bu borç banka bilançosunda zarar gözüksün?Banka borcu almak için uğraşır her kademede borcunuzu şişirir çünkü sizden alamazsa bile bu bürodan o borcu tahsil eder.Size minimum 5 yıl kredi almayı banka değil Devlet yasaklar.
    Merak ettiğim bir nokta var.

'' sizden alamazsa bile bu bürodan o borcu tahsil eder. ''

Bu konuda biraz daha bilgi verir misiniz ?
    Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.

aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    TC kimlik nosu eğer merkez bankasına kötü kayıt olarak işlendiyse 5 sene içinde silinmiyor tüm bankaların sistemi merkez bankası üzerinden ortak çalışır ve bu durumda o banka vermiyor bu banka verir diye aldanmayın çünkü tüm bankalar o kaydı görebiliyor
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

typh10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kredi puanlamasını yapan Kredi Kayıt Bürosunun almış olduğu risk burada puanlamayı yapmasıdır.Kredi batarsa,haciz yolu da dahil olmak üzere hiçbir şekilde tahsilat yapılamazsa banka gider büroya dostum krediyi ver bu adam öder dedin bak ödemiyor ver benim paramı der.Bunun için oluşturulmuş bir fon vardır.Banka yıl sonunda borcun anaparasını tahsil eder.Umarım açıklayıcı olmuştur.

TechTurkey SAYGIN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kkb'de karalistedeyseniz kredi alamazsınız bankaların önonayın'dan geçemezsiniz öncelikli olarak.

ozgurluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı typh10 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kredi puanlamasını yapan Kredi Kayıt Bürosunun almış olduğu risk burada puanlamayı yapmasıdır.Kredi batarsa,haciz yolu da dahil olmak üzere hiçbir şekilde tahsilat yapılamazsa banka gider büroya dostum krediyi ver bu adam öder dedin bak ödemiyor ver benim paramı der.Bunun için oluşturulmuş bir fon vardır.Banka yıl sonunda borcun anaparasını tahsil eder.Umarım açıklayıcı olmuştur.
    Bir nevi garanti fonu yani. okeydir dostum saol açıklama için
    Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)