Daha once konusu geçmişti. Araç orjinal parçalarla M yapılmış , orjinal m3 degil.
Printable View
Bostancıda çekmiştim,dükkanın içinde m logolu motor vardı.4 silindirdi..yedek motor falan denilmişti.
aynalar top ayna idi sadece o kötü idi.biraz da içi. m3 demişlerdi ozaman,doğruluk payı az geldi nedense
plaka : 34 * **87.
http://i.hizliresim.com/emzqyy.jpg
kırmızı E30dan bahsediyosan doğru o araç M3
evet o kırmızı orjin m3https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...48015878_n.jpg
yok öyle bişey araç çok yakınımın eski arabası 99 civarı senelerde ondaydı m20 motor vardı o zaman daha eveliyatınıda bütün hikayesinide çok iyi biliyorum plakasıda aynıydı rengi sarıydı kim diyosa sallamış orjinal parçalarla m yapılmış diye
edit:kırmızı 34UP1000 plakalı e30 m3 cabrio dan bahsediyorum.
Arşivi karıştırırken buldum şimdi :) Çekildiği tarih 10.06.2007 izmir pınarbaşı draglar, orjinalmidir değilmidir şimdi ne durumdadır bilmiyorum :)
http://oi42.tinypic.com/2jbpf89.jpg
BHD 40 halen aynı abide, orjinal M3 diye biliyorum,
halen Turbo ve özenle korunuyor bildiğim kadarıyla
E30 M3 diyorsanız bu güzelliğin üstüne tanımam :p
http://i.hizliresim.com/e2k6Rq.jpg
en toplu en temiz e 0054 galiba bildigim kadarıyla, bide istanbulda bitane varmış gri antalya plakalı yanlıs hatırlamıyosam bilen varmıdır ?
34 e 0054 sanırım 2007 de el değiştirdi ondan önce çok yakın bir abimdeydi.Maslakda dükkanında duruyordu.Kardeşinin arabasıydı.2.500 evo2 motoru vardı.Sattıldıkdan sonra alan kişi motor sardırmış diye duymuştuk.
Eski halinin dükkandaki fotoları bulursam pcde paylaşırım.
En son ilker abideydi oda sattı heralde
Alıntıdır ;
Can Eyilik, 27 yaşında ve mesleği iç mimarlık. Kendisi için “çok sağlam bir BMW tutkunu ve hatta fanatiği” desek sanırız yanılmış olmayız. 1999’da ehliyetini aldığı ilk günden itibaren sürekli BMW marka otomobilleri tercih eden Can Bey’in kullandığı araçlardan bazıları 1994 E36 318is, 1998 E39 520i, 2004 E46 320d ve son olarak E85 Z4 3.0i olmuş.
Eyilik’in E30 M3’e olan aşkı çok eskilere dayanıyor. Henüz 7-8 yaşlarında iken yurtdışından gelen bir akrabasının hediye ettiği E30 M3 posterini ilk gördüğü anda vurulmuş ve hatta gecelerce uykularına girmiş otomobil. Bütün çocukluğu boyunca bu arabanın hayali ve özlemi ile tutuşan Can Bey, ehliyet alma yaşına geldiğinde, maalesef, bu aracın üretimi durmuş ve piyasadaki örnekleri de birer birer ortadan kaybolmaya başlamış. Hayallerindeki otomobil E30 M3’ü almaya adeta ant içmiş olan Can Bey, yıllarca pek çok farklı BMW’ye binmesine rağmen her zaman temiz ve iyi durumda bir M3 aramış durmuş.
Derken şans, 2007 Nisan ayında yüzüne gülmüş ve hayallerini kurduğu otomobile sıkı bir pazarlığın ardından kavuşmuş: 1987 model, Henna kırmızı bir E30 M3. Aracın narçiçeği rengini çağrıştıran, turuncu ile kırmızı arası rengi, E30 M3’ün sadece ilk üretim yılının yarısında kullanılmış bir renk. Bu da en az sayıda üretilmiş renk olduğunu belirterek bu araca ayrı bir değer katıyor.
Araç genel olarak temiz sayılabilecek bir durumda alınmış fakat tabii ki her klasik otomobil gibi biraz ilgi ve maliyet istiyormuş. Aracı satan kişiye fazlasıyla güvendiği için otomobili çok fazla incelemeden alan Can Bey, maalesef bu hatasının bedelini kısa süre sonra anlamış. Aracın teker içlerindeki pasları, yağ değişimleri gibi küçük toparlamaları yapılırken, aracın motoru, Eyilik otomobili ile henüz 500 km bile yapamadan yatak sarmış ve Can Bey’in deyimi ile “kara delik” restorasyon aşaması başlamış.
Aracın eski sahibinin tavsiyesi üzerine gittiği servisin yapılacak işlemlere fahiş bir fiyat istemesi üzerine aracını deneyimli usta, Savaş Paşaoğlu’nun Maslak Oto Sanayi’deki Paşaoğlu Servisi’ne emanet etmiş. Burada ilk önce E30 kasaların hastalığı olan teker içi ve bagaj içi çürüklerine müdahale edilerek tamirleri yapılmış. Bu esnada yaşı gereği rengi solmuş ya da yıpranmış bütün motor içi ve yürüyen aksam üzerindeki parçalar değiştirilmeye başlanmış. Daha sonra en acil ve can alıcı bölüm olan motorla ilgilenilmeye başlanmış. İlk olarak Savaş Usta bir hasar tespiti yapmış ve değişmesi gereken parçaların bir listesi çıkarılmış ve Can Bey de onayladıktan sonra siparişleri verilmiş. Parçaların büyük bir bölümü fiyatları daha uygun olduğu için ABD’den sipariş edilmiş. E30 M3 parçaları her klasik araçta olduğu gibi maalesef bulunması ve getirilmesi bir hayli zor olduğu için bu bekleme esnasında aracın diğer işlemlerine başlanmış.
İlk olarak motoru söküldükten sonra meydana çıkan kaput içi çürükler ve paslı bölgeler temizlenerek boyatılmış. Daha sonra motorun üzerinden çıkan her türlü vida, cıvata, somun ve diğer tüm metal aksamlar galvanizlenmeye yollanmış. Can Bey’e göre bu işlem her klasik otomobil için şart bir işlem. Galvanizleme tekniği, hem parçaların ilk günkü kadar temiz olmasını sağlıyor, hem de ömrünü uzatıyor.
Ve işlemler başladıktan yaklaşık 3 ay sonra motorun toplanması için gerekli olan parçaların pek çoğu gelmiş. Can Bey’in aracı toplarken en önem verdiği nokta, tamamen orijinaline sadık kalınması olmuş. Bu yüzden sipariş edilen parçaların tamamı orijinal BMW üretimi parçalar. Sadece piston ve piston kollarını tekrar böyle bir motor problemi yaşamamak için CP marka Forged malzeme almış.
Parçalar da geldikten sonra Savaş Usta, ustalığını konuşturmaya başlamış. Önce motor bloğu rektifiye edilmiş ve bloğun dışı orijinal fabrika rengine uygun olarak siyaha boyanmış. Pistonlar ve kollar takıldıktan sonra, galvanizli parçalar motora yerleştirilmeye başlanmış ve son olarak kumlatılıp yeniden boyatılan motor kapakları da takıldıktan sonra S14 motor hayata geri dönmüş.
Motor işleri bittikten sonra aracın çok sağlıklı durumda olmayan bütün elektrik tesisatı bakımdan geçmiş ve kablolarının pek çoğu tamir edilmiş ya da yenilenmiş. Ardından aracın içindeki direksiyon, el freni ve vites topuzu gibi deri aksamları ile kemer tokaları, düğmeler paspaslar gibi pek çok aksamı da yenilenmiş.
Bütün bu işlemler yapıldıktan sonra Savaş Usta, Can Bey’e aracını teslim etmiş ve Eyilik yaklaşık 6 ay süren uğraşının ardından hayallerindeki otomobile sonunda kavuşmuş.
Fakat tabii ki her klasik otomobil sahibi gibi Can Bey’in de aracı için ileriye dönük yepyeni planları var. Birkaç ay içerisinde aracını E30 M3’ün en yüksek versiyonu olan “Sport Evo” versiyona çevirmeyi planlıyor. Bu değişim, yeni ön-arka kanatlar, özel Sport Evo yarış koltukları, pist için uygun süspansiyon sistemi ve küçük motor modifikasyonlarını da içeriyor. Konuk aracımıza bakarak, yeni yapılacak işlemlerin de aynı titizlikte olacağına dair hiçbir şüphe duymadığımızı söyleyebiliriz.
üstad slm.
antalyadaki 07 plakalı M3 bizde şu anda.. 3 senedir toplamakla uğraşıyoruz. Ancak bizdeki araç beyaz olarak alındı.. şu an kaporta parliement mavi olarak boyandı, toplandı. şu an iç döşemeler ve dış görünüm olarak ufak ufak toplanıyor.
bu yaz çıkaratabiliriz bi ihtimal.. sizin gri dediğiniz araç antalya değil,, izmirdeki olabilir mi?
tşk
Rıdvan :icon_tup:
Ben ilk sahibini söylemiştim. 1987 model arabanın ilk sahibi için 2000 li yıllardan bahsediyorsunuz. O zamanlarda 1980 li yıllarda böyle arabalar yoktu. efeye o araba alındığında otoparktan yan yan çıkardı. O zamanda ehliyeti bile olduğunu zannetmiyorum. Her gün etiler sokaklarında gazlanan bir arabaydı o. Canı çıkınca yenisi alındı siyah olan bir m3 geldi evo olanından. onuda hakkını vererek kullanıyordu ne yalan söyleyeyim. o arabalar enkaza dönüp öyle satıldı. iyi durumda olsa kullanırlardı mutlaka. çok kısa sürede değişmezdi.
Nereden mi biliyorum. Tam karşımızdaki evde otururlardı...