tmm tskler 1 ay sonra sanırım oluyor ozaman hayırlısı :)
Printable View
tmm tskler 1 ay sonra sanırım oluyor ozaman hayırlısı :)
ben jandarma olarak yapmistim, teslim olduktan iki hafta sonra yemin torenimiz yapilmisti. (337. ksd)
ilk gun sinava girenlerin vede sorulari cogunlukla dogru yapanlarin uzun donem (12 ay )cikma ihtimalinin yuksek oldugu muhabbeti dogrumudur yoksa sadece sehir efsanesimi? birde acikogretim mezunlarini kesinlikle ve kesinlikle uzun donem yaptirmiyorlarmi 4 yillik mezunu olsa dahi??
sevkimi almaya gittiğimde yanımda bi çoçuk oturuyordu , şimdi para verceklermiş 11,42 kuruş ,2 kuruşuda verceklermiş sakın almamazlık etme biri yok kalsın dedi komutan bağırdı çağırdı falan dedi kalktı gitti yanımdan , sonra para verirken görevli 40 kuruş verdi , 1 kuruş falanda zaten verilmiyor ,dağıtılmıyor onuda biliyorum :) , yani daha sevk alırken böle geyikler başlayınca senin dediğinde bana tam şehir efsanesi geldi :)
orda işlemleri yapan memura abi konutanım vs. muhabbeti çekmeyin sakın...haddini bilmiyor bazı memurlar...dikkat edin daha ilk günden ezdirmeyin kendinizi...
o muhabbet dogru, sivil memur olurda sana kuruş vs verirken sen kalsın dediğini askeri personel duyunca direk fırçalama başlıyor. 3 farklı şubede işim oldu, her seferinde benzer bir olaya tanık oldum. askere abi dersen ritbesiyle hitap etmen için bi laf söyler, memura abi abla dersen hanım bey diyeceksin diye canını sıkarlar vs vs. mantık aramamak lazım :D
1 kuruş bankalar arası dolaşım için üretildi zaten halka dağıtılmadı hiç , ya illa ki mantık aramamak lazım zatende sallamalar daha sevk alırken başlıyor onu demek istedim :)
bide banka hesabı açtırmak lazım mı arkadaşlar , ordan veriyorlar ziraat bankası kartı falan deniliyor ama nedir durum ?
hakkatende bende olmazsa dıye bankamatık kartı cıkartıyorum oraya yollarlar bızımkınler dıye :)
ziraate gittim bugun bi arkadaşım söledi de , dedim sorim ona göre çıkartim boşuna kartla uğraşmıyalım :) , ağustosda giden arkadaşlarada yazdım bakalım cvp gelir herhalde :)
Bende 2 gün gidicem Balıkesir'de sınava.Kazamız mübarek olsun diyelim =)
orada hesap açacaklar size
en mantıklısıda o gerçi :)
arkadaslar kımler neler goturuyor acıkca yazabılırmı? dısardan neler alıyorsunuz mesela :D
yarın öbürgün bi liste çıkarcam bende yazarım buraya araştırim biraz :)
bır guncel cekelım arkadaslar :)
şimdi kısa dönemler mi gidiyor? uzun dönemler mi ?
gelin alt devreler gelin:D :) allah hepinize hayırlı tezkereler versin.100 gundur askerim nasıl geçti anlamadım bile. gelicek olanlar için söluyorum sadece iç çamasırı ve çorap göturun diş macununa kadar herseyinizi veriyolar bosuna kendinize hammallık yapmayın:)
Ben Munemi Oldum Tüm İşlemlerim Tamam Geri Askeriyeye Belgeyi Götürdüm Adam Tamam İşlerim Şubatta Buraya Gel Dedi Tamam Dedim Çıktım Gittim Gittiğimde Bana Ne Zaman Gideceğimi Söylücek Yoksa Hadi Gidiyosunmu Diyicek :D
haftaya pazar gunu sınava gırıcem ben ızmırden kımler gırıyor sınava pazar gunu ? :) narlıderede gırcem.
Heyecan artıyorrr bu pazar sınava giricem bende ayın 10'unda açıklanıcakmış.Sınav yerine erken gidin sıra olur diyolar ama tecrübeli olanlar bi yardım edebilir mi ?
ben sınava son gun 2de gıttım acaıprahat oldu ılk gıdenler sabahtan gıttı aksam 6 ya 7ye kdr orada ugrasmıslar.
Gelın vallada bızde bıtırecegımızı nlayalım degılmı safak 50 .jandarma olanlar usta bırlıgınr teslım oldugunuz gece biz cıkıo olucaz cok ama cok acı bbı duygu :)
bana 2 aralık diye belirttiler sarı zarfda , 3. gün gitsek nolur acaba :D
bende 2 sınde gıdıcem :D
ayın 1inde gaziemirde gircem sınava direk hangi gün istiyorsun diye sordular bana 1i dedim komutan muhabbet etti baya benle imzalarken okuduğum bölümü sordu güzel güzel falan dedi.
Gelin gelin 300gundur askerim aralikda geliceklerden en fazla 10 20gun erken cikcam:)
ben çorluda son gün giricem sınava
banada daha önce giden arkadaşlar sınava son gün git rahatça 3-4 saate halledersin dediler
bide iç çamaşırı ve çorap haricinde kendinize isterseniz kendi dişmacunu furçası ve yüz havlusu alın
Tuzla Piyade Okulu'nda sınava girecek var mı :)
olmaz mı :)
ben yarın gece Tuzla'da arkadaşa gitmek üzere yola çıkıyorum.
gece erken gidicem bi kolaçan edicem bakalım liste falan var mı
yoksa yandın Serkan :D
kanka valla geçen dönem böyleydi istersen konu aratır bulurum :D
ertesi gün gelicekleri listeye yazıyolardı ama cesaretli olanlar biz diye el kaldırıp girdiğiini gördk :D
liste varsa kesn yazdır isim hatta burdaki arkadaşlarında 3-4 kişinin adını al belki yazdırma imkanın olur ricayla biz 5 kişi yazdırdık herkesin işine yaradı :)
ızmırden kım ne zaman gıdıyor ogrensek :D
kimler yarın aksam gıdıyor ızmırden :D ısmını yazdırmaya :)