User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
40 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Motor yıkama

zıpzıp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araç fark etmez ne olsa yıkıyorum Keşke istanbulda olsaydın yardımcı olurdum
    JoYTeaM

HondatugraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bız aracı her servıse goturdugumuzde yıkatıyoruz basıyolar suyu motora. Sorduk bız yıkasak sorun olurmu yoksa sız farklı bi şekıldemı yıkıyosunuz dedık. Yıka abı tut suyu gıtsın hiçbişe olmaz demişti. Bendede alışkanlık oldu şimdi nezaman arabayı yıkasam tutuyorum suyu pırıl pırıl oluyo Araç 2008 civic.
    DR. OWL

ali_utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben hava kompresoru ile tozun buyuk kısmını puskurtuyorum.sonra nemli bezle siliyorum Vwde.

Tata'da Allah ne verdiyse basincli suyla dalıyorum
    Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ahmeti ben 3 boy geçiyorum ahmet aliye 2 boy geçiliyor ali veliyi 5 boy geçtiğine göre benim evo 8 im var

İbrahim Erdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Önemli elektronik kısmını poşetle veya stretch filmle kapatın. Sonra fazla yakına gelmeden suyu vurun. Bir de bu işlem yapılırken motor soğuk olsun.

orhan_guney - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben motoru yıkamam bayramın 3 gunude aynısını yaptım sıcak su çif sunger bırde bez on numara oldu kafamda rahat cebimde.
    DRİLL
    Dr.Ecu

nostra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pejoda hiç tavsiye etmiyorum yıkamayı..arkadaşlar söylemiş zaten..gerekli ürünleri alıp silebilirsin. ama kesinlikle su vurma derim.. 98 1.4 civic ve 99 1.4 civic motor içi yıkattım..istediğin kadar su vur hiç bişey olmuyo.. en fazla bigün hafif tekleyerek gezersin..ama pejoda çok büyük masraf çıkabilir.. BMW 3.18 is 93 model bi aracım vardı.. yıkamacıya sordum , ısrarla hiç bişey olmaz dedi.. kapamadığı yer kalmadı ama yaklaşık 250 tl masraf çıkardı bana.. o yüzden dikkat etmeni öneririm.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peugeot araçlarında genellikle bobin ve soketler sıkıntı oluyor ,bizzat kendimde yaşadım biliyorum.

Ama size tavsiyem güzelce sarın sarmalayın yada işi bilen birine götürün halletsin,kaputu açınca o pis görüntü arabadan soğutuyor adamı
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE .

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dizelse hiç uğraşmayın. basın tabancayla basınçlı mazotu. pırıl pırıl olsun. benzinliysede gazla yıkayabilirsiniz. yarım 20 25 dk çalıştırmazsanız uçar gider zaten.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3-4 ay önce 80 liraya Sonax'ta yıkattım ben...Önce sprey falan sıktı bazı bölgelere ve fırçaladı...Sonra sıcak tazyikli suyla daldı motora , en sonda parlatıcı ile işi bitirdi...Keşke fotoğrafını çekseydim çok güzel olmuştu...
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Kutluhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mazotla ayda bir yıkarım

JusticeForAll
    Misafir
    aracım dizel değil benzinli. herkese teker teker teşekkür ederim değerli yorumları ve fikirleri için. bahsettiğiniz temizleyicilerden bulursam alıcam veya eskisi gibi nemli bezle sileceğim. aracın her yeri tertemiz oluyo gerçekden motoru açıp bakınca kirli görünce insan utanıyo herkese tekrardan teşekkürler

rekord2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Elime sabunu fircayi bi kova suyu aliyorum, sapir supur yikiyorum, ardindan hortumla suyu vurup sabunu akitiyorum yasasin kara duzen mekanik sistemler
    bbm pin :2B244451

kadirsa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    her arabamın motorunu yıkamışımdır sıcak suyla kendim, kapatın gerekli yerleri sokettir beyindir vs motor için temizleyici kimyasallar veya apcler falan var onlardan alın yıkayın chg nin apcsini sıkıyorum iki seferdir toz tutmadı 2 aydır duruyor o şekilde

Aynen

Soket vs. gibi parçaları yağlayıcı su geçirmeyecek bir kimyasalla (wd40 bile olabilir) korumaya aldıktan sonra hiçbir sıkıntı olmaz. Ama tabi bundan yanlış mana çıkarıp yıkama tabancasını bonbine didtribütöre vs. zart diye dayayan adamlar var. O tip kısımlarda tabancayı biraz daha uzaktan tutarak ve fazla uzun süre basınçlı suya maruz bıtrakmadan yıkamak iyi olur tabi. (kııçımdan sallamıyorum yıkamacı dükkanımız vardı )

Ayrıca wd40 ile temizlik yıkamanın yerini tutmuyor bence. Güzelce yıkayıp ilgili kimyasallarla üstte bir film tabakası oluşturup korumaya aldın mı sonra periyodik olarak canın sıkıldıkça aç bezle sil. Aylarca tertemiz kalır
    Bir ölür BİN DİRİLİRİZ...

Varlığım TÜRK Varlığına Armağan Olsun!

F4R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende 1.5 ay önce yıkattım. aslında yıkatmaya çekiniyordum ama gözü kararttım yıkatttım. sonrada hemen sonax'ın motor temizleme spreyini aldım, herhafta aracımı yıkadıktan sonra motoruda siliyorum spreyle. bu şekilde tekrar kirlenmesine imkan vermemeye çalışıyorum. Bu arada sonax'ın motor temizleme spreyini kesinlikle öneririm. mükemmel bir ürün. motorun pis halinin resimleri yok malesef ama nerdeyse 2 ay geçmesine rağmen henüz çektiğim resim aşağıdadır...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    atas forclean diye bir ürün var gerekli yerleri muhafaza ettikten sonra kaput altı dahil heryere sıkıp biraz bekledikten sonra basınçlı yıkama makinemle basıyorum suyu, her arabamın motorunu yıkadım biraz dikkatli olmak lazım onun dışında sıkıntı çıkaracak bir durum yok, bide kompresor ile hava tutuyorum mis silme ile yıkama arasında çok fark var silerek çok uzun sürüyor birde çok temiz olmuyor, yıkadıktan sonra haftada bir tozunu alsan kirlenmesine fırsat vermeden tertemiz kalır sürekli
    yaptığım bir temizlikten örnek önceki hali

sonraki hali
    40 Alimi 1 Delille yendim, 1 Cahili 40 Delille Yenemedim. (İmam Şafii)

-ER- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben 306 nın ve DS3'ün motorunu yıkadım.

Sorun oluyormu 306 da bobinler cörtledi 2 bobinim çatladı yada su gelince bi haller oldu ki diğer 2side çatlakmış ısıdan gitmiş heralde yıkandıktan snra çalışmadı çalıştı pancar motor oldu gittim 4 bobin aldım sonra

DS3 de yıkadım ilaç ardından tazzikli su ardından koruma cilası gibi birşey 1 ay oldu hala tertemiz ve ds3 de sıkıntı olmadı.

Şans işi aslında biraz Arabayı yıkadığım yer arkadaşımın yeri onlarda söylüyor yıkadıktan sonra marş almıyan araçları ir güzel hava vuruyoruz sonra düzeliyor diyorlar.

Seçim sana kalmış.

R.I.P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    piyasada satılan en ucuz motor temizleyiciden 2 kutuyu motora boşalttım, üstüne 1 kovada su döktüm sonrasında şarj dinamosundan ses gelmeye başladı bikaç ay sonrada dağıldı belki şansa denk geldi ama şu saatten sonra tok götürsün yine ellemem

mert_leon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizim toyota beyinsizmiş heralde okadar yıkandı etti tek bir sıkıntı çıkarmadı. Yıkayan işi bildiği sürece bişey olmaz bence.

kadirsa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı R.I.P Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    piyasada satılan en ucuz motor temizleyiciden 2 kutuyu motora boşalttım, üstüne 1 kovada su döktüm sonrasında şarj dinamosundan ses gelmeye başladı bikaç ay sonrada dağıldı belki şansa denk geldi ama şu saatten sonra tok götürsün yine ellemem
    senin birşey olmamasını beklemen hata
    Bir ölür BİN DİRİLİRİZ...

Varlığım TÜRK Varlığına Armağan Olsun!

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)