User Tag List

8 sonuçtan 1 ile 8 arası

Konu: megane 2 çalışma sorunu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

megane 2 çalışma sorunu

arkadaşlar bayramın 3üncü günü tam aracı yıkatacakken arabayı koyduğum yerden birdaha çalıştıramadım çektirdik aracı benzin pompası dendi değiştirdik ertesi gün aracı aldım araç 2. 3. çevirmede çalışıyordu 4 bin devir üstünde falan sanki benzin biter gibi kalıyordu dedim ustaya araba eskisinden beter oldu neyse dün tekrar götürdüm arabayı gene akşama kadar yatırdı arabayı bu sefer de dedi ki benzin filtresine pislik kaçmış arabanın kaçışı düzeldi ama gene çalışırken zor alıyor 2nci 3üncü defada çalışıyor ustanın her yanına gitdiğimde para bayılmaktan bıktım bujilerde bi problem olabilir mi?

battalgazi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    manyetik kaptör denen bir sensör var onun arızasında ilk çalışma sorun oluyor,araç marş basar ama çalışma moduna geçmez

eh vtı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    megane 2 krank devir sensörü şanzumanın üstünde bu parça arza yapmaya basladıgı zaman böyle sıkntılar oluyo tamamen arızaya gectigi zaman hiç çalışmıyor araba ben yaşadım bilgin olsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    anlamadım bende araba tek marşta direk alıyodu taktığı pompanın barı düşük olabilir mi diye aklıma geliyor orjinaline servis 650 lira dedi

murat_ileri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aracın motor kodu nedir, ona göre bakman gerek yerleri söyleyebiliriz. benimde rölanti motoru arızalı iken bir tamirci arkadaşa akıl danışayım dedim adam motor indirecekti. dikkatli olmanda fayda var.

pureal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    krank yada egzantrik konum sensörlerini kontrol et kablo ve tertibata bak avometre ile omaj al ok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı murat_ileri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aracın motor kodu nedir, ona göre bakman gerek yerleri söyleyebiliriz. benimde rölanti motoru arızalı iken bir tamirci arkadaşa akıl danışayım dedim adam motor indirecekti. dikkatli olmanda fayda var.
    sorma hocam özel reno servisi birde götürdüğüm yer altı üstü adam gibi bi benzin pompası değiştirecekti motor koduna yarın bakıyım araç 1.6 16v dynamique 2004 model megane 2 bu arada anlık yakışa bakıyorum 4üncü vites 50 ile giderken 11-12 litreleri gösteriyor gaza hafif dokunuyorum resmen sanki bu kadar değildi 7-8 litrelerde olması lazım değil mi ?

murat_ileri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TURBONUR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sorma hocam özel reno servisi birde götürdüğüm yer altı üstü adam gibi bi benzin pompası değiştirecekti motor koduna yarın bakıyım araç 1.6 16v dynamique 2004 model megane 2 bu arada anlık yakışa bakıyorum 4üncü vites 50 ile giderken 11-12 litreleri gösteriyor gaza hafif dokunuyorum resmen sanki bu kadar değildi 7-8 litrelerde olması lazım değil mi ?
    başından geçenleri çok iyi anlıyorum, hiç yadırgamadım. serviste ustanın segmanları agız agıza getirerek taktığına bile şahit oldum, adama sordum niye böyle takıyorsun diye aynı hizada takılması gerektiğini bana tüm detaylarıyla açıklayınca bir daha servise araç bakımına araç götürmek bir yana vida bile sıktırmaz oldum senin aracın motoru k4m olması lazım, rölanti motorunu kontrol etmeni öneririm (klasik hastalık) gaz kelebeğinin solunda duran dikine 4 pinli parça, onu sökerek mil kısmını kontrol et. oynama varsa değiştirmen gerekli zaten cızz cızz şekilde bir ses yapar. bir bastırarak içeri girmesini sağlarsan aracın çalışmaya başlar ama, parça arızalı olduğu için rölanti motoru işlevini tam yapamaz yolda giderken ayagın gazda iken bile tekmeleme rölanti devri düşüklüğü yada aşırı yüksek konumda çalışması gibi sorunlar olur. bahsettiğim parçanın fiyatı 50 tl'dir. üzerinde O ring bulunmaz, O ring olmadan takarsan yuva dışarıya hava salınımı yaptığı için saçmalar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)