User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
56 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Mersin hakkında bilgi lütfen

ofli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dag tarafına gitmezsen sıcaga dayanamayabilirsin. Karayolları 5. Bolgeye geleceksiniz sanırım goreviniz neydi karayollarında ?

mrtngn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Makinist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Galagulu..? Madem rahatsız oluyordun gidip kendi memleketinde yaşicaktın. Bizde arabız. Belki o otobüste galagulu konuşan benim bir tanıdığımdı..? Yanlış yazıyorsunuz abicim çok yanlış...!
    Zaten kendi memleketimde yasıyorum..Rahatsız oldugum içinde sevemedim bundan ötesi varmıdır ?? Bu bile söledigim halde yanlıs anlasılmış.. Benim oldugum yerdede yasadıgım,bulundugum ortamlardada galagulu diye kastettiğim sey var ama bu öyle uluorta otobüste orda burda bagıra bagıra değil.. Hee bu bi dogu sehrinde olsa eyvallah derim ki asıl olay burda başlıyor..Üstüne basarak söledigim akdeniz,antalya vs vs şeklinde düşünülmesin diye bunu kastettim..Yani ben mersinde böle biseyi beklemiyodum tahmin etmiyodum..Hepsi bu..Yoksa bu şeyleri ayıpladıgım farklı gözle gördüğüm falan yok yani..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mersin güzeldir üzmez sizi aslında önceden bir gelip biraz gezip tozmak iyi olur keşfetmeniz adına, depreme dayanıklı binalar genelde mezitli ve pozcunun üst kesimlerinde yine mezitli ve pozcu iyi okullar var. Özel okullar ise şehrin biraz dışında ama ulaşım rahattır okullara. Bunların dışında trafik fazla sıkıntı değildir mesai bitimi hariç, yazın sıcak olur ama araç ile merkezden batıya doğru 30 dakikalık mesafede deniize ve buz gibi sulara ulaşabilirsiniz veya yine merkezden kuzeye yarım saat mesafede yaz gecelerını yorganla yatarak geçirebilirsiniz. Ben hala şort tişört modundayım ve hala denize girilebilir dahada yardıma ihtiycınız olursa geldiğinizde aramanız yeterli

turci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı naci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Turcan teşekkür ederim. Greencard başvurusu yaptım bu sene 2. kez amma oranın durumu hiç iç açıcı değil, dedik bari Mersine gidelim, güzel diyorlar, zaten 1 defa gitmiştim beğenmiştim oraları. Bakalım artık hayırlısı ile, Yücelle rastlaşırsak sorarım. Şimdi en büyük uğraşım kadromu aldırmak oraya, bir şansımızı deneyelim, Ankara beni çok yordu ve bunalttı artık.
    abi o greencard isi bana cok zor bir ihtimal gibi geliyor,mp den yilbasi ikramiyesi gibi birsey ama yine de yabanci bir ülke ve yeni bir hayat.
    benim neler yasadigimi,sifirdan dogdugumu anlatmistim sana.

türkiyenin gidisati pek ic acici olmasa da yine de memleket baska.

illa mersin mi olmali? cok secenek var türkiye genelinde.

sakin bir yasam ise iznik yada yazlar disinda mudanya tavsiye edebilirim

umarim hayirlisi olur.

Makinist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mrtngn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zaten kendi memleketimde yasıyorum..Rahatsız oldugum içinde sevemedim bundan ötesi varmıdır ?? Bu bile söledigim halde yanlıs anlasılmış.. Benim oldugum yerdede yasadıgım,bulundugum ortamlardada galagulu diye kastettiğim sey var ama bu öyle uluorta otobüste orda burda bagıra bagıra değil.. Hee bu bi dogu sehrinde olsa eyvallah derim ki asıl olay burda başlıyor..Üstüne basarak söledigim akdeniz,antalya vs vs şeklinde düşünülmesin diye bunu kastettim..Yani ben mersinde böle biseyi beklemiyodum tahmin etmiyodum..Hepsi bu..Yoksa bu şeyleri ayıpladıgım farklı gözle gördüğüm falan yok yani..
    İnsanlar doğuludur, araptır, lazdır yada herhangi bişe olabilirler. Bu heryerde istanbul türkçesi konuşacakları anlamına gelmez..!

Bu konuyu müsait zamanında msjlaşalım bence. konu dağılmasın. Boşyere meşgul etmeyelim bilgi bekleyen abimizi.

mrtngn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zaten heryerde istanbul türkçesi konusulmadılır diye düşünmüyorum..Bende karadenizliyim lazım.. Sadece tuhafıma giden o yörede bahsettiğim seylerin olması..Dediginiz gibi müsait bizamanda daha detaylıca konusuruz

naci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aslan87 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dag tarafına gitmezsen sıcaga dayanamayabilirsin. Karayolları 5. Bolgeye geleceksiniz sanırım goreviniz neydi karayollarında ?
    Genel müdürlükte büro memuruyum.
    2 Temmuz 1993 unutma / unutturma

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi o greencard isi bana cok zor bir ihtimal gibi geliyor,mp den yilbasi ikramiyesi gibi birsey ama yine de yabanci bir ülke ve yeni bir hayat.
    benim neler yasadigimi,sifirdan dogdugumu anlatmistim sana.

türkiyenin gidisati pek ic acici olmasa da yine de memleket baska.

illa mersin mi olmali? cok secenek var türkiye genelinde.

sakin bir yasam ise iznik yada yazlar disinda mudanya tavsiye edebilirim

umarim hayirlisi olur.
    Mersini seçmem kurumumun bölge müdürlüğü için Turcan, diğer yerlerde yani büyük illerde yaşamaktansa Ankara'da kalırım. Her ilde şube müdürlükleri var ama orası işçi personel için, ben başmühendislik veya bölge müdürlüğünde çalışmak istiyorum, öylesi benim için daha avantajlı olacak ve bu şimdilik en uygun yer olarak Mersin oluyor Zaten emeklilik hakkını aldım ama daha çocuklar küçük ve kafam rahat çalışacak bir yer arıyorum

Makinist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mrtngn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zaten heryerde istanbul türkçesi konusulmadılır diye düşünmüyorum..Bende karadenizliyim lazım.. Sadece tuhafıma giden o yörede bahsettiğim seylerin olması..Dediginiz gibi müsait bizamanda daha detaylıca konusuruz
    Teşekkür ederim anlayışın için. Yani şimdi ben Karadenize gittim herkes galagula geliyirum, gidiyirum, yapiyirum diye konuşuyor desem pek hoşuna gitmezdi sanırım değilmi? Burasıda çoğunluk olarak arap ve doğu kökenli kardeşlerimizin yaşadığı bir yer olduğu için otobüsledeki konuşmaları saygıyla karşılamamız gerekir

devilboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    adana da yaşıyorum ***** yazın mersindeyim adana da daha geniş olabilir ama mersin bana göre daha güzeldir sahili pozcu forum falan güzel vakit geçiyor insanlar için yorum yapamam her şehir göç aldı mersini bilirim ama biraz dağınıktır arkadaşların dediği gibi istediğin an dağa çıkıp kar içinde mangalını yakarken sıkılınca gidip denizine girebiliyorsun
    PROJECT 01

turci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    anladim Naci abi

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gece hayatını barını club ını geçiyorum mersin o konuda sıkıntılı ama şehir olarak ankara ile kıyaslanmaz bile.. 2 kere ankaraya gittim 2 gün durabildim ancak.. Deniz olmayan memleketten hyr gelmez bana... Mersinde 7 sene kaldım... Mersin benim için küçük miami gibidir... mersin sahilde palmiyelerin altından saatlerce araba sürmenin keyfini hiçbirşeye değişmem... Küçük şehirlerde arkadaşlıklar daha saglam oluyor.. mersin gibi yerde arkadaslarınız varsa zaman dursun istersiniz ama yoksa inanılmaz sıkılırsınız... Çarşı tarafında türkçe konusan kişi sayısı kürtçeye göre azdır.. başta rahatsız ediyor sonra alısıyorsunuz.. Minübüslere yazın binmenizi tavsiye etmem... Kesinlikle arabanız olmalı... Kiralar inanılmaz ucuz... sebze meyve inanılmaz ucuz... Yemekler mukemmel... Bir sayfa dolusu yazarım ama en önemlisi arkadaş edinmek.. Sağlam arkadaşlarınız olursa mersinde çok eğlenirsiniz. Ha bu arada mersin forum ve marina alışveriş merkezi açısından yeterince doyurucu istanbul-ankara da bulabilecegin her marka var.
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2008 de bir firmaya danışmanlık için gittim. Hazirandı. Şehiri çok beğendim. Gezdirdilerde saolsunlar. Kiralara inanamadım. Sahil tarafında çok lüx bir siteyi beğendim komple deniz görüyor. Kirası ne kadar buraların yüksektir dedim. Eee tabi şehirin diğer yerlerine göre çok yüksek dedi. Mesela? 2500-3000 dedi. Yuuh İstanbul gibiymiş kiralar dedim. Adam bana istanbulda o paraya kira var mı dedi. Ulan Bebekte oturursun o paraya dedim. Abicim yıllık bu yıllık dedi. Meğer orada kira yıllık konuşulurmuş. Yemeklerde süperdi. Ama söyliim harbiden sıcak oluyor ki ben 1 sene Cidde de yaşadım. Resmen farkı yok yazları.
    IN BOOST WE TRUST

sülüman
    Misafir
    14 ay askerlik yaptım mersinde cok güzel memleket. yazın cok ama cok sıcak oluyor.

erhann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aslan87 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende ankaradan mersine tasındım 3 yıl once memnunmuyum degilim

Depreme karsı saglam bina konusunda yardımcı olurum abim muteahhit ben hazırbetonda laborantım geldiğinizde yardımcı oluruz
    memnun degilsen ankarana don tezgahi kapama saka bir yana aslanin dedigi gibi sikinti yasamazsin ucuz bir sehir ilk zamnlar cevre yapana kadar yabancilik cekersiniz aile varmis zaten sikinti olmaz yerlesebileceginiz bir sehoir gozunuz korkmasin her sehirde oldugu gibi buradada lavuk cok ama bazi kesimlerde temiz bir semt bulursaniz miss olur

boretto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı erhann Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    memnun degilsen ankarana don tezgahi kapama saka bir yana aslanin dedigi gibi sikinti yasamazsin ucuz bir sehir ilk zamnlar cevre yapana kadar yabancilik cekersiniz aile varmis zaten sikinti olmaz yerlesebileceginiz bir sehoir gozunuz korkmasin her sehirde oldugu gibi buradada lavuk cok ama bazi kesimlerde temiz bir semt bulursaniz miss olur

Mersinde Erhan var ... daha ne ... ))

KMR2-GT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende adanalıyım ama mersını daha cok sevıyorum. 2 hafta gıtmeyım bıyle gıtmem gerektıgını hıssedıyorum bencepişman olmazsın abi huzur ıstıyorsan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İşte o temiz semtler neresi oraları arıyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KMR2-GT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende adanalıyım ama mersını daha cok sevıyorum. 2 hafta gıtmeyım bıyle gıtmem gerektıgını hıssedıyorum bencepişman olmazsın abi huzur ıstıyorsan
    Kamer nasılsın
    valla huzur istiyoruz, bakalım hayırlısı, iş yerinden nakil için yoklama yapıyorum bakalım ne çıkacak.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)