İ3 - İ5 - İ7 sadece hız farkı diyelim

mimari farkı da var tabi ki
İ3 en baz model olmasına karşın fiyatı ve yaptıkları sayesinde seçim sebebi olabilir
İ5 orta seviye Turbo Boost teknolojisi var ve gerektiği yerde kendi kendine o/c yapan bir işlemci kullandım hız konusunda bence çok iyi
İ7 en üst seviye işlemcisi mimarisi diğerlerine karşı biraz daha farklı üzerinde HD video ve müzikler için özel olarak geliştirilmiş bir bölüm var cidden hayvan gibi hızlı ve pahalı

1000+ usd+kdv fiyatları var TR'de
HT teknolojisi intel'in dediğim gibi P4'lerin çoğunda kullandığı bir şeydi genel olarak gelen yük'ü bölerek çekirdeklerin durumuna göre paylaştıran Loadbalancing yapan bir sistemdi tabi dediğin gibi çift çekirdekli işlemciler HT teknolojisi ile windows'da 4 çekirdek olarak görünüyordu
HT artık günümüzde kalmadı gibi bişey yeni moda boost dediğimiz ve O/C'a verdiği tepkiler vs vs
tavsiyem güzel kullanmalık bir pc alıyorsanız ( notebook masaüstü hiç farketmez ) i5 almaya çalışın hertürlü işinizi rahatlıkla görürsünüz
Oyun felan oynamayan birisi iseniz İ3 yeterde artar bile
birde önemli olan işletim sisteminiz 1-2 yıl aynı işletim sistemini kullanıp cache belleğin ırzına geçtikden sonra isterseniz İ25 işlemci olsun hiç bir halta yaramaz