User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
53 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Cezayı sadece trafik polisleri kesmeyecek

SGTI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o söylediğiniz cezaları ispatlama olayıda gayet açık zaten.2 şeyden ele alalım.Filmden cezayı yazıcak sen gidiceksin itiraz ediceksin dosya masrafı bilmemne masrafı film cezasıyla aynı paraya gelicek.Yok mahkemeye gelme gitme uzun süre bekleme sonunda ulan ne uğraşıcam diyip film cezasını ödiyeceksin.Eksozdan 1 hafta mühlet vericek.Yine dava 2-3 ay sürücek.E bu süre içerisinde 1 kez bile arabanı ya çıkaramıycaksın yada yakalanırsan çekiciyle götürücekler.Kısaca öpmedikleri yer yok.Yani gerçekten uygar, vatandaşın memnuniyetini önemseyen devletimiz olsaydı.Film için bir makine.Eksoz gazı için bi desibelmetre kullanmak zorunda bırakılabilirdi. sivil görünümlü ekip denetleyici araçlarda piyasaya sürülebilirdi ama nerdee varsın halkımıza girelim..

131mirafiori - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Crack Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fahri trafik müfettişi gibi birşey çıkacak sanırım. Artık can sıkıntısına plakaya ceza yazmalar falan çıkar ortaya.
    Çıkacak mı? Ulan 308 i eve yollamışlar bile sen ne konuşuyosun, soruşturduk tanıdık memurlarla, fahri trafik memuru çıktı makbuzda isimleri yazanlar

Alıntı Emir_b16a Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hee nası ispat edicek yazdım olduylamı ?

Her türlü ödemek durumundayız kaçarı yok bunun Yazdıysa ÖDENECEK
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    itin köpeğin maskarası değil, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin bekçisi, askeriyim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı phamza89 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o söylediğiniz cezaları ispatlama olayıda gayet açık zaten.2 şeyden ele alalım.Filmden cezayı yazıcak sen gidiceksin itiraz ediceksin dosya masrafı bilmemne masrafı film cezasıyla aynı paraya gelicek.Yok mahkemeye gelme gitme uzun süre bekleme sonunda ulan ne uğraşıcam diyip film cezasını ödiyeceksin.Eksozdan 1 hafta mühlet vericek.Yine dava 2-3 ay sürücek.E bu süre içerisinde 1 kez bile arabanı ya çıkaramıycaksın yada yakalanırsan çekiciyle götürücekler.Kısaca öpmedikleri yer yok.Yani gerçekten uygar, vatandaşın memnuniyetini önemseyen devletimiz olsaydı.Film için bir makine.Eksoz gazı için bi desibelmetre kullanmak zorunda bırakılabilirdi. sivil görünümlü ekip denetleyici araçlarda piyasaya sürülebilirdi ama nerdee varsın halkımıza girelim..
    eksoz projelendirilip ruhsata işlendirilmediyse dava açmanın ztn anlamı yok ya da ön camda film varsa

bi gün olurda plakanıza ''trafiği tehlikeye düşürücek şekilde araç kullanmak'' diye bir ceza yazılır sizde olay günü orada değilsinizdir ya da başkasındadır aracınız buna dava açabilirsiniz

cezayı öder dilekçe yazarsınız mahkeme sonucunda ceza iptal olursa mahkeme sonucuyla beraber vergi dairesine gidip başvurup iadenizi alırsınız

İbrahim Erdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 131mirafiori Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çıkacak mı? Ulan 308 i eve yollamışlar bile sen ne konuşuyosun, soruşturduk tanıdık memurlarla, fahri trafik memuru çıktı makbuzda isimleri yazanlar

Her türlü ödemek durumundayız kaçarı yok bunun Yazdıysa ÖDENECEK
    merak etme zamanında sıfır aldığımız aracın hiç yakınından bile geçmediği bir yerden ve sadece trafik ihlali diye açıklamasız bir sebepten ceza yazmışlardı. sırf oç bir fahri trafik müfettişi plaka doldurma için yazmış.

EM-RE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Memleketin bütün pisliklerini temizlediler hiç bir yerde hırsız tecavüzcü tacizci yankısici tinerci,uyuşturucu kullanıp huzur bozanlar bitti çok boş vakit var..birde bu işi yapsınlar..

bskone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayırlı işler...

Ali K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zaten fark yok gibiydi resmen normal ekip çeviriyor egzosu görünce direk trafiği arıyor geliyor hallediyorlar cezayı kesip yolluyorlar.

AtmoSpheriC
    Misafir
    kafalarına göre yazıyolar işte sonra bana mersinden ceza geliyo ankarada oturuyorum arabamla bırak mersini ankara il sınırını bile geçmiş değilimdir bide faize bindirmişler.. çok garip bunların işleri..

weST.27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebelh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya ben bişi sormak istiyorum

bizim anayasamızda cezaların şahsiliği ilkesi var

yani yapaılan cezanın tarafı suçu işleyen olmalıdır

peki benim arabamla bi arkadaşım hata yaparsa ceza bnm plakama geliyor

ama ben değildim yapan bu plakaya ceza anayasaya aykırı değil mi

daha önce bu sebepten mahkemelerden dönüyor diye iptal edilmesi gündemde değilmiydi?
    doğru söze ne hacet ? :

Sanki arabamızı bir tek biz sürüyoruz arkadaş

devil_berk22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet işte tam bunu demek istiyorum artık

bi bitmediniz a.k. )))) - YouTube

ismailozkan_01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konuya açıklık getireyim türkiyede polis teşkilatında görev ayrımı vardır. asayiş , trafik , karakol , çevik kuvvet gibi bu birimlerin görevleri farklı olmaktadır lakin pvsk gibi ilgili kanunlarda polisin ihbar şikayet gibi durumlarda olay yerine intikal eden ilk ekibin görev ve sorumlulukları vardır , kendi birimini ilgilendirsede ilgilendirmese de ilgili ekip gelene kadar olay yerini muhafaza eder ve olay tutanağı ile ilgili ekipe görevi devreder , örneğin asayiş ekibi tehlikeli araç kullanan veya rutin kimlik uygulamasında direksiyon başında alkollü sürücüye denk geldiği zaman trafik ekibi olay yerine istenilirdi , gelen trafik ekibi işlem yapardı yukardaki düzenlemede artık tüm ekipler konuyla ilgilenecekler ve gerekli işlemleri yapacaklardır. saygılar ...

tolgapitbull - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EM-RE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Memleketin bütün pisliklerini temizlediler hiç bir yerde hırsız tecavüzcü tacizci yankısici tinerci,uyuşturucu kullanıp huzur bozanlar bitti çok boş vakit var..birde bu işi yapsınlar..
    valla çok güzel söyledin abi

K0213 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    off terledim haaaa
    Fiat's Are Faster Than You Think!

Sezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kardesim o egitimsiz kor cahil zabitalarada bu yetkileri verirlerse bu is cigirindan cikar. Zaten sert tavirli zabita memurlarina hep gulmusumdur bu sefer is trajikomik olacak gibi

FB10ur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    desenize artık tamamen keyfi cezalar gelir... herkes kendi branşı ile uğraşşa ne olur eğer açık varsa yetişemiyorsa o zaman her sokak başında 3-4 arabayla çevirme yapmasınlar...

leventrc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence uygulama yerinde olmuş. Otobanda bir çok kendini bilmez gereksiz insanların neler yaptığı ortada. Ne kadar çok yakalansalar bu ülkenin huzuru açısından o kadar mantıklı olur.

Şimdi bir de şöyle bir durum var:

Bu zamana kadar tek biri hariç hiçbir trafik polisi ile bir sorunum olmamıştır ki bende bir çoğumuz gibi haftada en azından 3 kere çevirmeye giriyorum... Durdurur, görevini yapar ve gönderir. Olması gerekende budur. Ama işini düzgün yapmıyor; kin, nefret duygusuyla hareket ediyorsa bu tamamen profesyonellik dışı bir durum oluyor. Bu da bizlerin canını yakıyor. ( Bunu yalnızca trafik polisi olarak algılamayın. Ticari mesleklerde de vb. mesleklerde de bu her zaman böyle)

Geçen sene bir trafık polisi tarafından durduruldum. Ehliyetimi ve ruhsatımı alıp gitti. Daha sonra kibar ve saygılı bir biçimde ehliyetim, ruhsatım ve elinde ceza makbuzuyla birlikte geldi ve gayet düzgün bir üslupla bana cam filminden ceza yazdığını belirtti. Bende müsaade isteyerek otomobilimden inip filmlerin arka ve yan camlarda orjinalden karartmalı konduğunu, benim özel olarak herhangi bir şey yapmadığımı terbiye sınırları içinde anlattım. O da bana hak verdi ve hatta zamanımı çaldığı için bile özür dileyerek gidip cezayı iptal etti .
    Aynı olayın bir değişik versiyonunu yine geçen sene aynı otomobilimde yaşadım. Durduruldum. Cam filminden ceza yazmak için makbuz çıkarttı genç bir trafik polisi arkadaşımız. Bende yine geçen seferki üslupla düzgün bir biçimde camların orjinal olduğunu izah etmeye çalıştım. Fakat aldığım cevaplar benim üslubumun yanında çok sert ve terbiyesizceydi. Bir an kendimi bir mafya babasının tetikçisiyle konuşuyormuş gibi hissettim . Sonuç olarak orjinal otomobile cezayı yazdı ve hiç abartısız olarak son cümlesi ( Beni ilgilendirmez gardaşşşş o zaman başka araba alaydın) oldu....

Yani demek istediğim şey, uygulama güzel ama zihniyet önemli ...

h.savas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    la tam egsoz alma kararı veriyorum böyle konuları görünce anında R yapıyorum ...
    kafalarına göre ceza zaten normalde geliyordu şimdi daha da artacak
    tabi ya ...

mechanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gülim de boşa gitmesin.
    bu hükümetin çıkardığı kanunların yarısı diğer kanunlara aykırı.
    yine birisi anaysa mahk. dava açar ve iptal edilir.
    yazdım oldu ancak badem kafalarına uyuyor, yasa diye birşey var.
    mongol bunlar ya
    --
    her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...

erhann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    resmi soyguncu bunlar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)