User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
30 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: bilgisayardan anlayan arkadaşlar yardım..

Ferhat_V - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

bilgisayardan anlayan arkadaşlar yardım..

arkadaşlar benim bilgisayarımda yaptığım her hangi bir işlemi mouse tıklaması msn açılması wordde yazı yazılması vs vs her şeyi dakika dakika saniye saniye olarak karşı tarafa gönderen bi program varmı ?
    bizim ders gördüğümüz bi program var dream virtual class 2007 die biz bunla derse giriyoruz hoca web camdan ders anlatıyo yazılar vs var..şimdi haftaya vizelerimiz var vizelerde bu programı çalıştırdığımız zaman bir daha kapayıp masaüstüne vs döndüğümüzü karşı pc görebiliyomu yani okul görebiliyomu bunu ?
    derslerden hiç bişe anlamıyorum aklıma bi kaç kötü fikir geliyo ama karşı taraf bunu anlarmı onu merak edioyurm varmı böyle bişey birde yasalmı bu itiraz hakkımız yokmu ?

sene başından beri hazır olan sistemi değiştirdiler sene ortasında okuldan bazı arkadaşlar yök e ve mahkemeye vs gitcekler hiç olmayacak bişey çünkü tam sene ortasında program değiştirmek eğer böyle bişey varsa ve onlar benim pc de yaptığım şeyleri görebiliyosa her türlü yasal işlem ne varsa yapıcaz çünkü kişisel haklara saygısızlık bu belki pc de önemli bi işim var ??

ne diyosunuz bu işe varmı böyle bişey benim her yaptığım görülüyormu o sistemde ?

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eskiden bu sekilde keylogger tarzı programlar vardı, ne yazarsan, ne islem yaparsan log tutuyordu.

Su an daha gelismis programlar olabilir cok bilgim yok.
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

MiaMi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Remote acces programları mevcut benim şirketimdede kullanılıyor. Genel olarak uzaktan erişim programları bilinen önceden belirlenmiş oluşturulmuş 1 kullanıcı account 'u ile bu programın client ı ile bağlanılabilir. Tabi bağlanılacak bilgisayar bi nevi ip si sabit server modu veya client isteklerini karşılayacak şekilde set edilmiş olmalıdır.

Anladığım kadar ile senin şahsi bilgisayarında bu tür bi program yüklü. Pek çok program toolbarın saat bölümünün bulunduğu yerde ikona sahiptir. Herhangi bir bağlantı olduğunda orda gösterir.

Ayrıca en önemli ve olayı bitiren faktör senin bilgisayarında yüklü olan program bi şekilde ortak network te ise veya programın yapısında bir ip adresi tanımlı ise "git bu adrese ben burdayım de gibi". Seni istedikleri zaman bulurlar ve bilgisayarına girebilirler.

Eğerki yukarıdaki özelliklerde bir durumun yok ise. Herhangi bir servis sağlayıcıdan internete giriyorsan ve istediğin zaman bu programı aktif hale getirip bağlantı kurma imkanı sende ise. Çak reseti modemine istediğini yap.

Ama bu program üzerinden yapma bişey % 99 log tutuyordur.

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    yök'e gitseniz ne kadar netice alırsınız bilemem,geçen sene vizelerdne önce yıllardır herkesin bildiği alışık olduğu not sistemi vs herşey değişti,sonuç hüsran okulun %80 i patladı.

yök'e baya yazılar yazılmıştı sonuçsuz kaldı hepsi.

teggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kabak gibi görebiliyolar masaüstünü, mouse ile nereye tıkladığını, ne yazdığını. Sanki senin bilgisayarını kullanıyormuş gibi kendi ekranında görüyor herşeyi. Remote Admn denilen bir program var. Askerdeyken milleti gözetliodum onunla, ordan biliom

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi anlamadım valla anlattığını

saatin orda herhangi bişy yok o programla ilgili bu programı derse girerken açıyorum ben derse bağlanıyorum izleyip çıkıyorum ona yarıyo sadece ama ben dersteyken ne yaptığımı karşı taraf yani bu programı yazan firma görüyomu..

normal evdeki adsl den bağlanıyorum ben tek pc var..ip tek yani.
    haftaya sınavlarım var hepsi ayrı günler hepsinede farklı pc lerden girmeyi planlıyorum..ip adresinden sorun olur diyede korkuyorum biraz eğer böyle bi durum olrsa ip kontrol yapılırsa ve her sınava ayrı pc den girdğim anlaşılırsa ne olur ?

bizim diğer okul ile olan forumda yazılan bi kaç yorum

1-Arkadaşlar size birkez daha dikkatli olmanız konusunda bilgi vermem gerekiyor. Sınav esnasında bilgisayarınızdaki tüm mouse tıklamaları, açık programlar yaptığınız klavye hareketleri karşı tarafa gönderiliyor bilginiz olsun sanırım bu sanal sınıfta ders esnasında da gerçekleşiyor bilginize...
    1 e cevap olarak devam 2

2-Eğer bu gerçekse, korkmasi gereken bizler değiliz xxxx FIRMASIDIR cunki bu yasalara aykiridir. Ben ayni anda Bankacilik islemide yapiyor olabilirim. MSN de ozel bir yazisma yapiyor olabilirim. Onemli bir word dosyasi uzerinde yaziyor olabilirim. Peki bu durumda ne olcak? Bilisim sektorunde calisan insanlarin biraz Bilisim Hukuk'unu takip etmelerini oneriyorum. Bu isler bu kadar basit degil.

2 ye devam 3. buda aynı kişiden

Bunu yapiyor olabilirler, neden derseniz, online yardim sitesinde siz bir mesaj yazin ve enter'a basmayin..
    Bu mesajin karsi tarafa iletilemedigini mi saniyorsunuz???????
    Hayirrr. Aynen karsi operatore gidiyor mesaj, cunki arkada sayfa kendini refresh ediyor.
    Bunu yapanlar digerini yaparlar bu teknik olarak mumkun.

Isın teknik yonunde fakindaysaniz .net yaninda baska bir program daha kuruyoruz sistemimize. Bunun icerigi hakkinda tabiki bi bilgimiz yok code onlarda. Biz virtual class calistirdigimizda, onlarin server larina bir session aciyoruz ve bu session icerigi hakkinda da bi bilgimiz yok, son zamanlarda kullanilon teamviewer tarzi programlari teknik arkadaslar biliyorlardir, karsi tarafa session'i siz acarsaniz (yani sizin tarafinizdan baglanti istegi gonderilirse) karsi taraf sizin hem ekran goruntunuzu alabilir hemde dosya transferi yapabilir. Bunlar olabilecek seyler ama yasal degil.

şimdi kopya çekme vs diyen arkadaşlarımız olabilir dergi gelin bi görün nasıl çekmezsiniz...ders içeriği yarım yamalak..hoca ayrı ders ayrı gidiyo..bizede mecburen geçmek için böyle şeyler lazım..ondada pc miz takip ediliyor :S

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yök'e gitseniz ne kadar netice alırsınız bilemem,geçen sene vizelerdne önce yıllardır herkesin bildiği alışık olduğu not sistemi vs herşey değişti,sonuç hüsran okulun %80 i patladı.

yök'e baya yazılar yazılmıştı sonuçsuz kaldı hepsi.
    bizim öyle deil şimdi ilk dönem vizeler serbestti herkez istediği saatte girip sınavını bitirip kapıyordu..2. dönem ders saatlerinde canlı olacak dendi ve 4 gün hepsi sınavların..
    ilk dönem herkez geçti 2. dönem şimdi haftaya olan sınavları düşünüyoruz işte..bu pc i takip olayı ilk dönem yoktu neden 2. de çıkardılar burası sorun.
    Alıntı teggy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kabak gibi görebiliyolar masaüstünü, mouse ile nereye tıkladığını, ne yazdığını. Sanki senin bilgisayarını kullanıyormuş gibi kendi ekranında görüyor herşeyi. Remote Admn denilen bir program var. Askerdeyken milleti gözetliodum onunla, ordan biliom
    bittik o zaman biz

şimdi benim programlama derslerim pek iyi değil yerime başka pc girecek yakalanırmıyız ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    laptop bul yanına bitane,ordan bak notlara

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    laptop bul yanına bitane,ordan bak notlara
    var bunuda düşünüyorum 60 karışık soru var bunların 30 u bana gelcek hepsi karışık olcak ama..sınav saati 1 saat..nası yetiştircem

Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    notların açık olduğu dökümanda ctrl + f ye basıp aradığını bulucaksın

gfb01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    proagent turkojan bunları kullanarakta yapabılırsın gereklı açıklamaları nette bulunmakta basıtte kullanımları var

MiaMi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Logger var ve remote acces türevleri yüklü bilgisayarında tam net kanıtın yoksa olmadığına dair riske atmayacaksın kendini.

Teggy nin söylediği bi şey var remote acces ben 2000 senesinde Çanakkalede tabur komutanıma kurdum bu programı networkte olan karargah bilgisayarlarına ve bölük ast. sb. bilgisayarlarına 14.440 bildiğin en eski modemlerden takıp dahili telefon üzerinden bağlanmaısnı sağladım. Adam oturduğu yerde ve evinden nöbetçi ast. film seyrettiğine kadar görüyordu geceleri.

Bu türü programlar mevcut riske atma kendini.

gfb01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yada keylogger kuracan herşey sana mail olarak gelecek

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    notların açık olduğu dökümanda ctrl + f ye basıp aradığını bulucaksın
    bunuda düşündüm ama program kodları hep uzun uzun ve sınavda gelen sorular hep kazık şeyler olur..derse kolayını öğretip sınava kazığını veriolar orda ne yapacam ?

pc mühendisi bilgi işlemci arkadaşlar yokmu kardeşine iyilik yapacak yerine sınava girecek

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sizin makinalarınız yapısın bilmiyorum. Aptal terminal olan makinalarınızda eğer işletim sistemi yok ise ve ana makina üzerinde terminal client ile bir remote desktop session açıyorsanız tüm kontrol yöneticidedir. Sizden gizli her program çalıştırılabilinir. Sizi o anda birisinin canlı olarak izliyor olması gerekmez. Verilen parametre aralığında yaptığınız her işlem kaydedilir. Hatta öyleki kayıt sadece bazı işlemlere yoğunlaşabileceği gibi alarm durumlarıda olabilir. Misal hotmail sitesi açıldığında anında ekranda alarm verilir ve yönetici ekrana çağrılır. Bi yandan da hotmaile yazdığınız kullanıcı adı şifre vs.vs. kaydedilebilinir. Bütün bunların yanında eğer istenirse komple ekran işlemleri kaydı klavye hareketleri ile alınabilir. Bu durumda bankaların şifre girmek için kullandıkları sanal klavyeye yapılan tıklamalar yer değiştiren harflere göre istendiğinde media playerda video açar gibi izlenebilir. Ama kullanıcı sayısı bilgisayar sayısı ile doğru orantılı olarak bu işlemlerin hepsi ciddi disk kapasitesi gerektirir. Dava açmak kişisel haklar kısmı ise evinizdeki veya kendi iş yerinizdeki bilgisayarlara bu tarz bi işlem yapılsa işin sonu hapise gider ama siz kamuya ait yada halka açık bir pc kullanıyorsanız veya okula ait belli amaçlar için açılmış bir bilgisayar odasındaysanız kişisel bilgilerinini girmemeniz gerekir. Sizi kontrol ediyor olmaktan dolayı bir suç işlemelezler ama işlemlerinizi kayıt altına alıyor olmaları ve size şifrenizi vs.vs. çalmak yada kullanmak yolu ile zarar verirlerse o zaman suç olur. Yani balkondan bakan sizin sokakta ne yaptığınızı izleyen bir insan burnunuzu karıştırdığınızı görsede suç işlemez. Sizi yolda takip eden kişi suç işler. Evinizde sizi dürbün ile izleyen suç işler. Olay bu şekilde yani
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Sheyhzade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aktif olarak pc başında olmasa bile yapılan herşeyi kaydedip , victim yani kurban listesinden seçilen kişinin neler yaptığını görebilicek turkojan isim trojan şu sıralar popüler
    Atlas Motorlu Araçlar

Denizli

teggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı F€RH@_T5 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bunuda düşündüm ama program kodları hep uzun uzun ve sınavda gelen sorular hep kazık şeyler olur..derse kolayını öğretip sınava kazığını veriolar orda ne yapacam ?

pc mühendisi bilgi işlemci arkadaşlar yokmu kardeşine iyilik yapacak yerine sınava girecek
    Konu ne? Vardır belki

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gfb01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    proagent turkojan bunları kullanarakta yapabılırsın gereklı açıklamaları nette bulunmakta basıtte kullanımları var
    şimdi bu program gibi bişey var benim pc dede evet ama antivirüs herhangi bişe yapmıyor..bu program sayesinde bütün öğrenciler derse bağlanıyo şidmi ben kendi evimdeki pc değilde başka birisinin pc den girsem benim olmadığımı anlarlarmı derdim orası..
    programına nette buldum okudum aynı bizimki işte derste her yaptığım karşı pc ye gitcek .:S

Alıntı MiaMi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Logger var ve remote acces türevleri yüklü bilgisayarında tam net kanıtın yoksa olmadığına dair riske atmayacaksın kendini.

Teggy nin söylediği bi şey var remote acces ben 2000 senesinde Çanakkalede tabur komutanıma kurdum bu programı networkte olan karargah bilgisayarlarına ve bölük ast. sb. bilgisayarlarına 14.440 bildiğin en eski modemlerden takıp dahili telefon üzerinden bağlanmaısnı sağladım. Adam oturduğu yerde ve evinden nöbetçi ast. film seyrettiğine kadar görüyordu geceleri.

Bu türü programlar mevcut riske atma kendini.
    oo hepten gittik bütün bölüm olarak

Alıntı gfb01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yada keylogger kuracan herşey sana mail olarak gelecek
    bunun bana yararı ne olacak zaten benim bilgisayardaki bilgiler karşıya gidiyo ben başkasına bağlanmak istemiyorum..bendeki bilgiler gitmesin istiyorum ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sizin makinalarınız yapısın bilmiyorum. Aptal terminal olan makinalarınızda eğer işletim sistemi yok ise ve ana makina üzerinde terminal client ile bir remote desktop session açıyorsanız tüm kontrol yöneticidedir. Sizden gizli her program çalıştırılabilinir. Sizi o anda birisinin canlı olarak izliyor olması gerekmez. Verilen parametre aralığında yaptığınız her işlem kaydedilir. Hatta öyleki kayıt sadece bazı işlemlere yoğunlaşabileceği gibi alarm durumlarıda olabilir. Misal hotmail sitesi açıldığında anında ekranda alarm verilir ve yönetici ekrana çağrılır. Bi yandan da hotmaile yazdığınız kullanıcı adı şifre vs.vs. kaydedilebilinir. Bütün bunların yanında eğer istenirse komple ekran işlemleri kaydı klavye hareketleri ile alınabilir. Bu durumda bankaların şifre girmek için kullandıkları sanal klavyeye yapılan tıklamalar yer değiştiren harflere göre istendiğinde media playerda video açar gibi izlenebilir. Ama kullanıcı sayısı bilgisayar sayısı ile doğru orantılı olarak bu işlemlerin hepsi ciddi disk kapasitesi gerektirir. Dava açmak kişisel haklar kısmı ise evinizdeki veya kendi iş yerinizdeki bilgisayarlara bu tarz bi işlem yapılsa işin sonu hapise gider ama siz kamuya ait yada halka açık bir pc kullanıyorsanız veya okula ait belli amaçlar için açılmış bir bilgisayar odasındaysanız kişisel bilgilerinini girmemeniz gerekir. Sizi kontrol ediyor olmaktan dolayı bir suç işlemelezler ama işlemlerinizi kayıt altına alıyor olmaları ve size şifrenizi vs.vs. çalmak yada kullanmak yolu ile zarar verirlerse o zaman suç olur. Yani balkondan bakan sizin sokakta ne yaptığınızı izleyen bir insan burnunuzu karıştırdığınızı görsede suç işlemez. Sizi yolda takip eden kişi suç işler. Evinizde sizi dürbün ile izleyen suç işler. Olay bu şekilde yani
    bizi sadece derste izleyebiliyolar diye biliyordum ben herkez böyle biliyordu ama diğer sitemizde arkadaşın bi yorumu herkezi şok etti
    adamlar bayağı bizi izliyo yani önemli olan beni sınavda izlememeleri 2 3 pc den gireyim die düşünüyorum çünkü..

Alıntı Sheyhzade Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aktif olarak pc başında olmasa bile yapılan herşeyi kaydedip , victim yani kurban listesinden seçilen kişinin neler yaptığını görebilicek turkojan isim trojan şu sıralar popüler
    video kaydı gibi yani..beni 4 gün görmesinler yada kendimi tek pc de gösteryim istiyorum

Alıntı teggy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konu ne? Vardır belki

abi dersler vizeler

donanım + grafik animasyon + matematik + veri tabanı yönetim sistemleri + veri yapılıarı ve programlama + ingilizce

hepsinden gircm tarih vs onları kendim yaparım az bilgim var ama bu programlama işine hiç çakmıyorum ben lisede visual basic gördük ünide c++ powray vs vs başka programlar gösteriyolar..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)