yarın bırtane alıcam postaneden. saol kardeşim bilgilendırmen için.
Printable View
yarın bırtane alıcam postaneden. saol kardeşim bilgilendırmen için.
ben de oyle umuyordum ama maalesef oyle degil, ilk ciktiginda hgs 5 tl idi ve ben almak icin gittigimde ruhsat sahibinin gelmesi zorunlu dedi ki arac babamin uzerine. kimligini ibraz ettigim halde vermediler ve babam da burada olmadigi icin alamadik. dun annem postaneye gittiginde sadece ruhsatla, 35tl hgs ucreti + 30tl gecis ucreti olmak uzere toplam 65tl'ye pasalar gibi hgs sahibi olduk.
ne ruhsat sahibini istediler, ne de kimlik ibrazi beklediler 35tl bayildiktan sonra hgsye.
benim kgs kartımda 45 lira var.Bunu aktaramazmıyım 35 lik kart ücretine razıyım ama üstünede 30 TL bakiye yüklersem ağır olur.
peki bende kafama takılan bir soruyu sorıyım ogs de başıma 2 defa geldi çünki.. hgs dede gelebilir misal geçdik hgs mizdede 100 tl var ama geçerken makina okumadı tanımadı v.b bir şey oldu ogs de başıma 2 kez geldi ne olucak ???
ogs gibi bakiyedenmi düşüyorlar.. yoksa cezamı kesiyorlar.. bende ogs de bakiyeden düşmüşler misal..
2 Hafta önce sordum 5 Tl+30 Tl içine yüklüyoruz dedi. Toplam 35 yani. 65 nerden çıktı yahu...
Hgs aldım çok mutluyum..Sadece etıketın cama yapıştırılması dışında :D
okumadığı zaman plakaya bakıyorlar kayıtlı OGS varsa oradan düşüyorlar. 10 kere aynı şekilde okumadan geçersen hemen arayıp artık geçmeyin ceza gelecek OGS dedektörünü değiştirin diyorlar. Ben garanti ile yoğun çalıştığım için Otomatik olarak bedavaya verdiler. 20 TL nin altına düştüğü zaman karttan 20 Tl lik çekiyor. OGS de bakiye var mı yok mu takip etmek zorunda kalmıyorsun.
evet etiket cama yapistiriliyor, ogs ile ayni yerde. bi sticker sadece ve bedeli 35tl daha dun aldim arkadaslar. 5tl iken vermek icin binbir zorluk cikardilar, 35tl ye ruhsat bile olmadan verecekler sanki.
dkaya ya arkadaş bi sorun oldugunu düşünüyorm keşke bide sizler gitseydinz anneyi kandırmış olabilirler belki satış kotası varsa.
ben heryerde 5 tl olarak okudum cidden saçmalık olur 35 tl ise bir etiket.
darkmoon abi ben yazdım aslında ilk sayfada var ogs gibi eksiye düşüyorsn bir hafta içinde yükleme yapman gerekiyor sadece.
kelalper abi bunda da takip kolay baakiye bitince mesaj geliyor sıfıra düştünz yada işte 2 tl bakiyeniz kaldı diye. takibi burdan sağlayabiliyorsunz
sinan-s abi yapstrmasaydın keşke :) plakan kayıtlıysa geçiyorsun sıkıntı olmuyor
mesela ben hiç okurken geçmedim hep 46tl yazıyor 1 saat sonra msj geliyo boğaziçi köprsünden yaptıgınız geçişin ücreti 3.40 krş diye :)
sekolive ben onu okudumda o benim dediğim değil pek orda paran kalmassa okuyor doldurdunmu düşüyor..
benim dediğim tam tersi hgs den geçerken okumuyor.. hgsendede paran var ama geçiş ihlali oldu okumadı hgs ne oluyor plakana cezamı geliyor yoksa direk hesabındanmı düşüyor.??
abi onuda yazdımya?
geçiş ihlali yani okumama durumunda adamlar direkt düşüyolar ceza falan gelmiyor...
ben şuana kadar bir kere okuyarak geçemedim halbuki doğru yerede yapstırdım bantı.
hep 46 lira ceza gösteriyo alarm ötüyor 1 saat sonra msj geliyor 3.40 kurusdu diye devam ediyorsnz?
yani ogs deki sistemle birerbir aynı eğer plakanıza kayıtlı hgs varsa okumasada ceza gelmiyor.
bide bu hgs lerin etiket yerine kart olanları varmış bilgisi olan var mıdır
diyelimki şuan kullandığım arabaya aldım yapıştırdımyada yapıştırmadım o çok önemli değilde...arabayı sattım diyelim bu zımbırtı arabaya kayıtlı olduğu için uçup gidecek arabayla öylemi? yeni arabaya bidaha al...
az önce gittim aldım 5 lira etiket ücreti 30 lirada bakiye yükledi.KGS nin içindeki parayı ne yapacağız diye sordum otoban girişlerindeki yerlerde aktarma yapabiliyormuşuz.hiçte estetik değil bu arada.bant yapıştırmışın gibi duruyor.